Hangi hastalıklarda ve kedilere ne zaman ilaç verilmesi gerekmektedir? Ne tür bozukluklar düz ilaçla tedavi edilir?
Kedinizin hastalığı genellikle sizi ilgilendirebilir ve ne yapacağınızı bilebilir. Ama sakin ol. Kanatsız meleğiniz ilk kez bir kedi arkadaşı olarak bir sağlık sorunu yaşıyorsa, normaldir ve paniğiniz normaldir. Ancak tıp ve teknoloji ilerledikçe, kedilerde bilimsel araştırma ve analizdeki artışla görülen birçok hastalık vardır. Oluşmadan önce bazı hastalıkları önleme olanaklarına ek olarak, oluşan hastalıkların tedavisi elbette ilaçlarla mümkündür. Tabii ki, uyuşturucu kullanma kalp veya mantıkla kullanmak asla telafi edilemez, geri döndürülemez ve kedinizin hayatını yapan felaketlerle sonuçlanır. Bu nedenle, küçük yaramazda anormal bir davranış veya hastalık işareti olduğunu fark ederseniz, derhal bir veterinere danışmalısınız. Ardından, veteriner hekiminizin rehberliğinde uygun bir tedavi programı başlatılır. Kedilerdeki bazı hastalıklar ameliyat gibi girişimsel operasyonlar gerektirirken, fizik tedavi gibi aktivite tedavisi prosedürleri, bazı hastalıkların tedavisinde destekleyici olarak uygulanır. Bu tür hastalıkların yanı sıra, evde bozulmadan ve bazen bozulma durumunda verilmesi gereken ilaçlar vardır. Bu makalede, sizin için yararlı olabilmek için kedilerin kedilere ne zaman verilmesi gerektiği konularını listeleyeceğiz.
1. Kulak enfeksiyonları
Temizliğe dikkat edilmediğinde, kulaktan kaçan su veya rutin kulak temizliği gibi durumlarda, sert bir nesne gibi zarar veren nesneler kullanılırsa kedinizin kulağında enfeksiyon gelişebilir. Veteriner tanı ve tanı tedavisi kapsamında antimikrobiyal kediler için antimikrobiyal kediler için bir kulak damlası kullanmalısınız. Kedinizin kulağına günlük olarak kaç doz ve kaç damla uygulanacağı söylenecektir.
2. Oftalmoloji
Yaygın bir bozukluktur, özellikle yavru kedilerde daha yaygın bir durum olan ve iyi temizlenmediğinde nemlendirilen gözün kanında. Basit bir çapak bile, tedavi edilmezse körlüğe neden olabilecek üzücü resimlerin geliştirilmesine neden olabilir. Bu tip göz enfeksiyonlarında, veterineriniz kedinizin yaşı ve türleri için uygun bir göz damlası verir. Veteriner hekim, günde kaç kez ve kedinizin gözüne günde kaç kez bilgi verecek ve bu ilaçtan düşüyor.
Kedi ilacı
3. Kedi Ateşi
Kedilerde görülen soğuk algınlığı, mevsimsel pasajlarda görülen bir kedi hastalığıdır, bu da birden fazla birlikte olduğu ortamlarda çok daha yaygındır. Semptomlar yoğun olabilir ve bu nedenle veterinerinizin ilerlemeyi önlemek için gerekli bulduğu durumlarda antibiyotik şuruplarının kullanılması denenmelidir.
Ayrıntılı bilgi: CAT gribi (kedi ateşi) semptomlar ve tedavi yöntemleri
4. idrar yolu enfeksiyonları
Küçük arkadaşlarımızın idrar sistemi hastalıkları çok ağır ve sorunlu süreçlere neden olabilir. İdrar yolu ve böbrek hastalıklarında, kedinizin ameliyatı bazen tek ilaç olabilir. İlaçla tedavi edilebilen nispeten basit hastalıklar; Bunlar hastalık için örtü veya kapsül haplarıdır. Hap kullanımı bazen diyet gıdaları ile yeme paternlerinin tedavisine eşlik edebilir. Kedideki hastalık geri dönüşleri, çeşitli nedenlerle strese sokacak bir seviyeye ulaşmış olabilir. Böyle zihinsel rahatsızlık ve stres için
Feromon difüzörleri veya terapötik gıdalar veterinerinizin ekstra bir seçimi olabilir.
5. Cilt hastalıkları
Sevimli yaramazlıklarınız son derece kaşıntılıysa ve ciddi cilt kanaması varsa, kaşıntının neden olduğu açık yaralar; Çok çeşitli mantar, tahriş ve hatta pire gibi çok rahatsız edici durumlara sahip cilt hastalıkları, kedinizin durumunun genel özeti olabilir. Cildin kaşınması veya iltihaplanması hastalığın kendisi olmuştur, ancak bu gerçek hastalık değildir. Kedilerde cilt hastalıkları; Başka bir hastalığın tetikleyicisi ile ortaya çıkan bir reaksiyondur. Bu durumda, kaşıntı ve cilt hastalığı oluşumuna neden olan sorun veteriner tarafından tespit edilmeli ve hem temel tetik problemi hem de hastalığın tedavisi için adımlar atılmalıdır. Cilt hastalıklarının ve nedensel tedavilerin tedavisi genellikle merhem veya çözeltilerle yapılır. Tabii ki, tüm bu dış kullanım ilaçları ve hap ve şurup gibi ilaçlar gerektiğinde kullanılabilir.
6. Diyabet
Kedilerdeki diyabet, ihmal edilebilir bir gecikmese de hayati bir risk oluşturabilecek bir hastalıktır. Diyabet hastalığı kan ve idrar muayenelerinden sonra teşhis edilir. Veteriner hekiminizden şüpheleniliyorsa, kedinize gerekli testleri gerçekleştirecektir. Ayrımcı tanıları ortadan kaldırdıktan sonra, diyabet teşhisi konan kedilere insülin tedavisi uygulanır. Doktorunuz size tedaviyi nasıl uygulayacağınızı ve bu süreçte sık sık kontrol etmeniz gerektiğini söyleyecektir.
7. Tiroid hastalıkları
Tatlı canavarda, iştahta veya aksine aşırı artış ve şiddetli kilo kaybı ve ciddi kilo kaybı olası bir tiroid hastalığını akla getiriyor. Kan testlerinden sonra tiroid hastaları teşhisi konan kediler için, ilaç tedavisi normal ve uzun süreli kullanım için nadiren kullanılmaya başlar. Hastalık erken bir aşamada teşhis edilirse ve tedavi başlatılırsa, ameliyata ihtiyaç duymadan ilaç tedavileri ile pozitif sonuçlar elde edilebilir.
8. Karın ve sindirim sistemi enfeksiyonları
Ağrı ve kramplarla ön plana çıkan karın veya midenin enfeksiyonu bazen soğuk algınlığı, yani soğuk algınlığı, bazen besinlerden veya hijyen olmayan ortamlardan yakalanan virüsler ve mikroplar tarafından bulaşır. Gastrit veya diğer karın bozukluklarında, kedinizi kedinize vermelisiniz, sindirim sisteminden bıkmaz ve kolay yiyecekler vermelisiniz. Bununla birlikte, semptomlar oldukça kötüse ve yemeyi bile önleyecek bulgulara sahipse, karın ve sindirim sistemi hastalıkları da hap veya şurupla uygulanabilir.
Arkadaşınız hasta olmadan önce bunu unutmayın; Özellikle erken bir seviyede tespit edildiğinde ve tedavi hemen başlatıldığında ilaçlarla tedavi etmek mümkündür. İlaç tedavileri ile gülümsemeler almak için yapmanız gereken en önemli şey, kedinizi iyi tanımak, genekülitteki değişiklikleri izlemek ve kontrollerini kesintiye uğratmaktır. Barış ve sağlık, her zaman seninle ve meleğinizle birlikte olun.