dantel modelleri

Kedi Patisinde Mantar Nedenleri ve Tedavisi

Kedilerdeki mantarlar diğer cilt hastalıklarından daha zordur ve tedavi uzundur. Bu konuyu tartıştık çünkü mantar hastalığı kedi pençesinde çok yaygın.

Sokak veya ev kedisinden bağımsız olarak onları eşit olarak seviyoruz ve besliyoruz. Sokaktaki her kedi hasta olacağı gibi bir şey yoktur, ancak bazılarının hastalığı olabilir. Bunu bilmeden, hastalıklı kedilerle temasa geçiyoruz ya da kucağımızda seviyoruz. Sokaktaki kediler sağlıklı bir şekilde yaşarken, başka bir hastalık taşıyan veya birbirlerini yalayan kediler veya köpeklerle savaşabilirler. Hatta bazı kedilerin vücutta çok kötü bir saç dökülmesi, iltihap veya tüy kalitesi olduğunu bile göreceksiniz. Mantar enfeksiyonu genellikle sokak kedilerinde görüldüğünden, bu tür semptomları fark ettiğinizde çok dikkatli olmalısınız.

Mantar hastalığı bulaşıcı olduğundan, insanlara geçebilir ve tedavi süreci uzun sürebilir. Vücudun diğer kısımlarında, mantar burun veya kedi pençelerinde görülebilir. Böyle bir durumla karşılaşırsanız, kediyle temas etmeden su ve yiyecekleri destekleyerek ortamdan uzaklaşmalısınız. Olasılığınız varsa, veterinere götürebilirsiniz, eğer değilse, veterinere çevrimiçi danışarak sirke ve sarımsak tedavisi ile mantarlara yardımcı olabilirsiniz. Kedi pençesinde oluşan mantarların nedenleri, semptomları ve tedavisi nelerdir? Bunu sizin için açıkladık.

Kedinin pençesinde mantar neden oluşuyor?

Kedi pençesinde oluşan mantarların birçok nedeni var. Bu rahatsız edici hastalıktan kaçınmak için nedenleri göz önünde bulundurarak dikkatli olmalıyız. Ne kadar dikkatli olursanız, kedinizin mantar hastalığı olasılığını azaltacaksınız. Kedi pençesinde mantar neden oluşuyor? Hadi öğrenelim.

Enfekte hayvan dışkılarının teması veya kontaminasyon, pire, pire, bit alerjisi, ciltte mantar oluşumu, mantar hastalığı taşıyan hayvanlarla temas veya yatma, çevrenin nemli veya mantar bakterilerinin varlığı, bağışıklık sistemi zayıf, manşın bakterilerinin açık yarası, herhangi bir cilt hastalığının progresyonu.

Kedinizin tüy aralıklarını ve vücudun belirli kısımlarını sık sık incelemelisiniz. Özellikle burun, pençe, kulak ve arka bölgelere dikkat etmelisiniz. Mantar enfeksiyonu vücudun herhangi bir yerinde meydana gelir ve hızlı bir şekilde başka yerlere iletilebilir. Kedinizin ortamını temiz tutmalı ve bağışıklık sistemini gıda-vitaminlerle güçlendirmelisiniz.

Kedi pençesinde mantar belirtisiKedi pençesinde mantar belirtisi

Mantar semptomları ve kedilerin tedavisi

Kediler mantar enfeksiyonu belirtilerinin çok hızlı ve önemli ölçüde değişiklikler olduğunu göstermektedir. Kedinizde farklı semptomlar gördüğünüzde, acele etmeden gerçekten mantar enfeksiyonu olduğundan emin olmalısınız. Kedi pençesindeki mantar semptomları aşağıdaki gibi listelenebilir;

Kedi pençesinde kızarıklık, pati bölgesinde dökme veya şişkinlik, istemsiz yalama veya kaşıntı arzusu, pençenin yağlanması, huysuzluk, ateş veya agresif tutumlar, pati bölgesinde dökülme, kendine dokunma ve pençeleri, özellikle cilt kalınlaşması ve kötü koku.

Sık sık görülen semptomlar. Kedinizde belirtilen semptomları gördüğünüzde, doktorun eldiveniyle iletişime geçmeli ve derhal veterinere götürmelisiniz. Ayrıntılı incelemeden ve testlerden sonra, bir tür mantar bulunarak uygun tedavi başlatılır. Genel olarak, mantar enfeksiyonu olan kedilerin tedavisi için özel şampuan, krem, merhem, ilaç veya aşı uygun görülmektedir. Tedavi sırasında ve özellikle kedinizin yaşadığı ortamda evinizi temizlemeli ve dezenfekte etmelisiniz. Bu süreçte ne kadar dikkatli olursanız, kedinizin ilacını zamanında kullanırsanız o kadar hızlı iyileşir.

Kedinizde mantar enfeksiyonuyla karşılaşırsanız, ne yapmanız gerektiğini biliyorsunuz. Yorumlarda makalemiz hakkında bize her türlü soru ve düşünceyi anlatabilirsiniz. Hasta günleri!

Yorum yapın