dantel modelleri

Kedilerde Kulak Mantarı Sebepleri ve Tedavisi

Kedilerde mantar enfeksiyonu çok yaygın olduğundan, vücudun bazı kısımlarında ortaya çıkabilir. Makalemizde kedilerdeki kulak mantarlarını açıkladık.

Kedilerin karakteri ve davranışı ne kadar farklı olursa, bağışıklık sistemleri o kadar farklı olur. Bazı kediler popüler kedi hastalıklarından birini alsa da, bağışıklık sistemi güçlüdür ve kolayca yenebilir ve riski tekrar azaltabilir. Bağışıklık sistemi güçlü değilse, en basit hastalık vücudu kapsasa bile, vücut daha dirençli hale gelir ve negatif durumlarla karşılaşabilir. Bir kedi sahibiniz varsa veya benimsemeyi düşünüyorsanız, bilmeniz gereken en önemli şey kedinizin bağışıklık sistemini güçlü tutmaktır. Vitamin değerinin azalmaması için vücudu için uygun yiyecekleri nasıl güçlendireceğinizi ve belirli zamanları güçlendirmeyi bilmelisiniz.

Düzenli ve vitamin ile beslenen kediler, diğer kedilerin tüylerinden daha kaliteli ve ipeksidir. Tüyleri donuk ve ihmal edilmiş kedilerin daha fazla cilt hastalığı olabilir. Özellikle kedilerdeki kedilerde; Bağışıklık sisteminin ve düşük tüy kalitesinin nedenine atfedilir. Kedinizin tüy kalitesi ve bağışıklığı düşükse, vücudunun bazı bölgelerinde mantar hastalığı meydana gelebilir. Genellikle kediler kulak mantarlarında görülür ve kulak alanının etrafında beyaz döküntüler oluşur. Zamanla uçar ve kulağın etrafındaki tüylerin düşmesine neden olur. Kedilerin kulaklarındaki mantar konusunu inceleyelim.

Neden Cat Ear Musta yarattı?

Sokakta veya ev kedilerinde sıklıkla görülen kulak mantarları, çok düşük olacağımıza rağmen, ortaya çıkmanın nedenlerine dikkat ettiğimiz sürece çok düşük olacaktır. Peki, kedilerde kulak mantarları hangi nedenlerden dolayı ortaya çıkıyor? Ayrıntılı olarak inceleyelim.

Pire alerjisi nedeniyle mantarlar oluşur ve kulak bölgesine atlamak, kedi veya köpeğe mantar enfeksiyonu olan, enfekte olmuş hayvana temas etmek, hayvanın dışkılarıyla temas eder, eğer açık bir yara, mikrop tutma ve mantarların oluşumu varsa, düşük immün sistemi.

Oluşumun nedenlerini listeleyebiliriz. Mantar enfeksiyonu ilk olarak kulak bölgesinde başlamasa bile vücudun belirli kısımlarında görülür, sonra kulak alanına atlar. Mantarlardan korunmak için zaman zaman evinizi temiz ve dezenfekte etmelisiniz. Özellikle, kedinizin yiyecek yiyip yemeyeceğine ve kullanması gereken vitaminlerin bunun için uygun olduğuna dikkat etmelisiniz.

Kedilerin kulaklarındaki mantarlarKedilerin kulaklarındaki mantarlar

Kedideki kulak mantarlarının semptomları ve tedavisi

Kedilerde mantar enfeksiyonu meydana gelmeye başladığında, semptomlarını derhal gösterir ve müdahale etmezse hızlı ilerleyebilir. Ek olarak, mantar hastalığı bir tür hastalıktır (hayvanlardan insanlara geçer) çünkü bir tür hastalık diğer kedilere ve insanlara hızla geçebilir. Enfekte olduğunda, cilde yerleştirilir ve tedavi edilse bile geçmesi uzun zaman alabilir. Peki, kedide kulak mantarlarının oluşumunu nasıl anlıyoruz? Hadi öğrenelim.

Kulaklıkta kızarıklık, kulak alanındaki tüylerin dökülmesi, kulakların refleks olarak hareket etmesi ve kaşınması, cildin dökülmesi, cildin saç dökülmesi ve şişmesi, bazen yorgunluk ve ateş, kulak alanının yağlaması.

Semptomları fark ettiğinizde, bir kulak mantar olduğunu anlayabilirsiniz. Herhangi bir müdahale olmadan derhal veterinere götürmelisiniz. Veteriner, kedinizin kulak alanlarını inceleyecek ve size mantar türü ve ayrıntılı bir incelemeden sonra mantarın nasıl enfekte edileceğini açıklayacaktır.

Kedide kulak mantarKedide kulak mantar

Kedilerde birçok tedavi yöntemi vardır çünkü kulak mantarları çok yaygındır. Krem, merhem, aşı, özel şampuan veya ilaç gibi tedavi türleri vardır. Kulak mantarları çok fazla ilerlediyse, tedavi yöntemi yetersiz olabilir. Ayrıca veterinerinize danışarak evde sirke ve sarımsak tedavisi uygulayabilirsiniz. Sirke içeriğinin yüksek mineralleri olduğundan, mantarın geçmesine yardımcı olabilir. Mantar inatçı ve zor enfeksiyon olduğundan, kedinizin iyileşme süreci uzun sürebilir.

Kedilerdeki kulak mantarlarının konusunu ayrıntılı olarak açıkladık. Daha önce böyle bir durumla karşılaştınız mı? Ve tedavi süreciniz nasıl gitti? Bildiklerinizin yorum bölümünde bizimle paylaşabilirsiniz. Hasta günleri!

Yorum yapın