Köpeklerde kolit insidansı düşük olmasına rağmen, arkadaşlarımızın sağlığını olumsuz etkiler. Köpeklerde kolit semptomları görüldüğünde, tedavi hemen başlatılmalıdır.
Köpeklerin bağışıklık sistemleri farklı olduğunda, uzun tedavi ile zor hastalıkların üstesinden gelebilirler. Aksine, güçlü ve yapısal olarak zayıf olmayan köpeklerde, basit hastalıklarda bile tedaviye cevap veremeyebilirler.
Köpeklerde nadiren ancak zorlu bir hastalık olarak kabul edilen kolit sorunu, arkadaşlarımızın günlük yaşam sürmesine neden olabilir. Makalemizdeki köpeklerde kolit hakkında bilmeniz gereken her şeyi açıkladık.
Köpeklerde Colit nedir?
Köpeklerde Colit nedir?
Köpeklerin kalınlığında ve rektumunda iltihaplanma, parazit veya bakterilerin oluşumu “kolit olarak adlandırılır. Buna ek olarak, kalın duvarın tahrişine ve iltihaplanmasına neden olurlar. Bu nedenlerden dolayı, köpeklerin dışkısında; aşırı salgılama, koku ve kan görülebilir. Ek olarak, şişirme, sık sık guping, hızlandırma, hızlandırma, hızlandırma, susulma, artan zayıflatma, susulabilir.
Aslında, bu semptomlar kolitin köpeklerde ne kadar ciddi olduğunun bir göstergesidir. Köpekler bunu yapmamaya direnebilir çünkü dışkılarını yaparken acı çekerler. Sonuç olarak, kabız hale gelirler ve bu sefer dışkılarını yapmakta daha fazla zorluk çekerler. Köpeklerde bahsedilen köpeklerde kolit görüldüğünde, kolitten şüphelenilmeli ve derhal veterinere alınmalıdır.
Köpeklerde kolitin nedenleri
Her hastalığın ortaya çıkmasının nedeni olduğu için, köpeklerde birden fazla kolit nedeni vardır;
Bağırsak florasının değişimi: farklı nedenler, parazitler ve enfeksiyon yakalama nedeniyle ani değişikliklerle dengenin kalınlığında veya bozulmasında yaşayan bakteriyel hücrelerin artması: ham, kötüleşmiş ve uygunsuz gıdalar zaman içinde parazitler (salmonella, giardia vb.) Oluşturmaya başlar. Bu besinleri köpeklerde yediklerinde, parazitler kalınlıkta oluşmaya başlar ve sonuç olarak kolitleri davet ederler, stres: Aslında, köpekler stres yaptığında ne kadar basit olursa olsun, vücutlarında birçok hastalık ortaya çıkabilir. Seyahat, kötü muamele, ev değişikliği vb. Bu nedenlerle, köpekler stres girer ve koliti, alerjileri tetikler: Alerji başladığında birçok hastalık ortaya çıkabilir. Aynı şey köpekler için de geçerli olduğundan, alerji meydana geldiğinde ortaya çıkmak daha kolaydır.
Not: Bağırsak hastalıkları ve iltihaplanmada en önemli faktör köpeğin köpeğidir. Boksör köpeklerinin yapıları nedeniyle kolit olarak görülmesi çok daha olasıdır. Buna ek olarak, Alman Çoban Köpekleri genetik olarak bağırsak problemlerine eğilimlidir.
Köpeklerde kolitizm tedavisi
Köpeklerde kolitizm tedavisi
Her şeyden önce, iltihaplanma varlığı, köpeklerin bağırsaklarına, bağırsak duvarının tahrişine, parazitlere veya enfeksiyonlara bakılarak tespit edilmelidir. Bununla birlikte, köpeğin kolit yaşamanın en belirgin nedeni bulunur ve en uygun önlemler alınmalıdır. Daha sonra, tedavi seçeneklerine bakarak, lavman veya en güçlü ilaç tedavileri başlatılır ve bağırsak eski durumu restore etmeyi amaçlamaktadır.
Bununla birlikte, köpeğin yaş ve durumuna uygun olarak belirli bir süre için bir diyet yapılabilir. Diyetten sonra kullanılan gıdalar, veterinerin uygun gördüğü beslenme listesini değiştirir ve değiştirir. Köpeğin re -koklitini önlemek için zamanında veteriner ziyaretleri yapılmalıdır.