dantel modelleri

Köpeklerde Kepek Neden Olur ve Nasıl Geçer?

Kepek oluşumu her köpekte sık görülebilir. En uygun tedavi, hangi nedenin kaynaklandığını bulduktan sonra başlatılır.

Hayvan dünyasının en kibar ve duygusal yaratıkları şüphesiz köpeklerdir. Yaratılışları nedeniyle çok insancıl, anlayış, koruyucu ve şefkatli oldukları için, sahiplerine karşı çok fazla sevgiyi seviyorlar. Onlar bizim öğrencilerimiz oldukları için en ufak bir şeye bile dayanamayız.

Herhangi bir sağlık sorunuyla karşılaşmamaları için beslenme, günlük faaliyetler, psikoloji, ayrıntılı sınavlar ve aşılarla ilgileniyoruz. Köpeklerin bağışıklık sistemi daha güçlü ve dirençli olursa, o kadar çok hastalık korunabilir.

Bunu bildiğimiz gibi, köpeklerimize ekstra takviye yiyecekleri veriyoruz ya da onlara yemeklerinde sorun olmayan ev yiyeceklerinin tadına bakabilmeleri ve yararlanabilmeleri için onlara hizmet ediyoruz. Arkadaşlarımıza çok düşkün olduğumuzda ve birbirimizin her ihtiyaçlarını karşıladığımızda beklenmedik bir şekilde hastalanabilirler.

Köpekte kepek neden olan nedir?Köpekte kepek neden olan nedir?

Örneğin, köpeklerde en yaygın bozukluklardan biri cilt hastalıklarıdır. Özellikle arkadaşlarımızda, kepek problemi yaratmak ciddi bir rahatsızlık değildir, ancak tüy kalitesini önemli ölçüde azalttığı için tamamen geçmek biraz zaman alabilir. Köpeklerde kepek ile farklı cilt hastalıkları ortaya çıkarsa, durum daha da ciddi olabilir. Köpeklerde kepek bu nedenlerle ortaya çıkabilir;

Cheyletiella Akarı: Köpeklerde kepek oluşumunun 1 numaralı nedenidir. Görünür olamayacak kadar küçükler ve köpekler tarafından kirlendiklerinde kepeklere neden olurlar. Cheyletiella mite is also called ”walking dandruff ,, they move between dogs’ feathers and can multiply quickly. Allergy: Dogs may have allergies to some foods or environmental factors. When it comes into contact with its skin, itching, redness or skin loss can be seen. Then, dandruff occurs between the feathers and it is noticed that small white spots occur in the feathers. They cause skin cells to grow rapidly because they irritate and dry the Cilt, köpeklerin derisinde parazitler varsa, dibdrasyon problemi. Kepek gibi bazı hastalıkların oluşumu.

Köpeklerde kepek türleri

Köpeklerde iki tür kepek problemi vardır; Kuru kepek (sebore sicca) ve yağlı kepek (sebore oleosa) olarak bölünürler. Kuru kepek tipi, adından da anlaşılacağı gibi, cilt son derece kuru olduğu için kepek oluşumuna neden olur. Yağlı kepek kokuyor çünkü köpeğin vücudu aşırı yağ üretiyor ve kepek oluşumuna neden oluyor.

Köpeğinizde kepek gördüyseniz, kuru veya yağlı kepek olup olmadığını ayırt edebilirsiniz. Tüyleri açın, daha fazla koku gelir ve parmağınızla temas ederse, yağlı hissi gelirse, bir tür yağlı kepektir. Aksine, köpeğin tüyleri çok kuru ve dökülme yaşanırsa, kuru kepeğidir. Köpeğiniz bu durumdan çok rahatsız çünkü her iki kepek tipi de birbirinden daha zor.

Köpeklerde kepek tedavisiKöpeklerde kepek tedavisi

Köpeklerde kepek belirtileri

Köpeklerde kepek meydana geldiğinde semptomlarını açıkça gösterirler. Dikkatli bir insansanız ve zaman zaman arkadaşınızın tüylerini kontrol ediyorsanız, köpeğinizin kepek olduğunu hemen fark edebilirsiniz. Genellikle aşağıdaki semptomları görebilirsiniz;

Bölgesel saç dökülmesi, şiddetli kaşıntı, tüyler arasındaki beyaz toz, kepekle kızarıklık veya tahriş gibi noktalar, kendini her zamankinden daha fazla yalama, deriden kötü koku, vücudunuzu sert nesnelere sürtünme, kendini tartma, iştah veya su içme.

Bunlar, köpeklerde kepek olduğunda görülen ana semptomlardır, ancak diğer semptomlar görülebilir, çünkü her köpeğin yapısı ve vücut sistemi farklıdır. Her köpekte aynı semptomlar diye bir şey yoktur, bazı köpeklerde bile, sadece kepek görülebilir, ancak kaşıntı veya kızarıklık gibi semptomlar ortaya çıkmayabilir. Bu fark sizi şaşırtmaz, köpeğinizin tüyler arasındaki etkilerini görürseniz, sorunu veterinere danışarak çözmelisiniz.

Köpeklerde kepek tedavisi

Her şeyden önce, köpeğinizde kepek oluşumu nedeni teşhis edilmelidir. Genellikle antibiyotik ilaçları kullanılır ve kepek oluşumunun sona ermesi beklenir. Krem, merhem veya ilaç tedavisi yöntemleri de kepek nedeniyle tahriş veya kızarıklık problemleri için kullanılır.

Köpeğiniz kurutuyor ve kepek alıyorsa, beslenmesine yağlı yiyecekler ekleyerek fazla su içme oranını artırmanızı söyleyebilir. Vücudun kuruluğunu iyileştirecek özel şampuanlar da tavsiye edebilir. Aksine, köpeğinizin cildi son derece yağlıysa, onu önlemek için beslenmeye dikkat etmenizi ve cilt için şampuan kullanmanızı söyleyebilir.

Genellikle köpeğinizin tüylerini fırçalamalı ve ölü kıllar dökmelisiniz. Beslenmesine dikkat etmelisiniz ve daha fazla suyu artırmalısınız. Köpeğinizi sık sık yıkarsanız, bu da çok yanlıştır, çünkü su köpeğin cildini tahriş edebilir ve kepek oluşumunu kurutabilir. Köpeğinizin cilt tipini öğrenerek, veteriner hekiminiz tarafından önerilen şampuanı kullanarak tedaviye yardımcı olabilirsiniz.

Yorum yapın