Kertenkelelerin omurgasız oldukları biliniyordu çünkü sürüngenlerdi. Kertenkeleler omurgalı yaratıklardır ve bu nedenle sınırsız hareket edemez.
Sürüngenler kategorisindeki kertenkeleler, görünüm açısından diğer yaratıklardan çok farklıdır. Ciltte gözler, ayaklar, yüz parçaları, boyutlar, cilt ve cilt, renkler vb. Yakından incelendi. Bir kişiyi büyüleyebilen bir kişi.
Kertenkelelerin kendi doğasında istedikleri gibi avlanabileceğini ve yaşayabileceğini biliyorsunuz, ancak bazı kertenkele türleri Türkiye’de değil çünkü zehirli ve zor bir doğada yaşıyorlar. Dışarıdaki ülkemizdeki kertenkeleleri göreceksiniz, hatta bazen evlere girerek insanları endişelendiriyor.
Genellikle taşlarda, ağaçlarda, orman alanlarında, taşlar arasında. Bölgelerde yaşamaya çalışıyorlar. Mutlaka kertenkele ile çakıştığınızı varsayarsak, yakından gördüğünüzde daha fazla süründüğünü fark edebilirsiniz. Aslında, 4 feet’lerini kullanırlar ve Salise’deki ayaklarının yardımıyla çevreden kaçabilirler çünkü çok hızlıdırlar.
İstedikleri yere kolayca girebilirler ve endişe olmadığını fark ettiklerinde avlanmaya giderler. Acaba kertenkelelerin omurga olup olmadığını merak ediyorum, çünkü yeterince hızlı. Düşüneceksin. Peki, kertenkelelerin omurga var mı? Yoksa gerçek bir sürüngen mi? Sorularınızı cevapladık.
Kertenkelelerde omurga var mı?
Kertenkele anatomisi
Dünyada 5.000’den fazla kertenkele türü ve hatta yerli kertenkele türü vardır. Kertenkele türlerine yakından bakma şansımız olsaydı, hepsinin çok farklı görünümleri ve özellikleri olduğunu gördüğümüzde şaşırırız.
Örneğin, bazı kertenkelelerin derilerde daha az damgası vardır ve diğerlerinin fazla pulları vardır. Aslında, bazı kertenkeleler renklidir ve diğer türlerde cildin rengi aynı renk ve desenlerdir.
Kertenkele anatomisini incelediğimizde, kuyruğun başlangıcına boyundan bir omurilik vardır. Omurilik, merkezi sinir sisteminin en büyük temelini oluşturur; Başka bir deyişle, kertenkele beyin, vücut ve ayaklar arasındaki bağlantıyı oluşturur. Beynin beynden ilgili bölgelere hareketi, kertenkelenin hareket etmesine izin verir.
Omurga, omuriliği kapsayan en temel yapıdır. Başka bir deyişle, omurganın içinde omurilikler vardır ve bu nedenle omurilik omurga tarafından korunur. Kertenkele anatomik yapısına baktığımızda, bunların omurgalı yaratıklarından biri olduğunu görüyoruz. Bazı insanlar kertenkelelerin sürüngen olduğunu söylüyorlar, ancak hızlı oldukları için omurgasız olduklarını söylüyorlar.
Kertenkeleler omurgalı mı?
Bu iddianın bir örneğini vermek; Omurgasız hayvanlardan biri olan solucanlar, etraflarında bir tur oluşturarak esnek bir şekilde hareket edebilirler. Hareketlerini kısıtlayacak ana yapı (omurga) olmadığından, istedikleri şekli alabilirler.
Kertenkeleler de sürüngen kategorisindedir ve istedikleri gibi hareket edebilirler, ancak bir sınırı vardır. Kertenkeleler asla esnek hareketler alamazlar, çünkü vücutlarında omurga olduğu için sınırsız hareket etmelerini engellerler.
Fark ettiyseniz, kertenkelelerin balı hafifçe duracaktır, çünkü kertenkelelerin anatomik yapısını incelediğimizde, boyundaki kemik yapıları biraz yukarı doğrudur. Başka bir deyişle, insanlarda boyun kemiği düzdür, ancak kertenkelelerin boyun yapısı hafif trapezoid biçimindedir.
Buna ek olarak, vücut parçaları da yere yakındır ve kuyruk alanları biraz daha yüksektir. Kertenkelelerin omurga anatomisi bu şekilde olduğundan, bunların duruş pozisyonlarından ve hareket sınırlamalarından omurgalılar olduklarını kolayca anlayabiliriz.