dantel modelleri

Kedinin Doğum Yapamaması ve Doğum Sonrası Kanama

Hamile kediler bazı vakalar nedeniyle doğum yapamaz veya beklenmedik kanama meydana gelebilir. Bu sorunun nedenlerini ayrıntılı olarak açıkladık.

Kedilerin sahip olduğu her yaş çok güzel, ama bebek oldukça tatlı. Bir kediniz varsa, kediniz bir yetişkin olsa bile, yeni doğmuş bir bebek olarak göreceksiniz. Özellikle en sevdiğiniz tüylü arkadaşınızı çiftleştirmeyi düşünüyorsanız, bir torun sahibi olmak istiyorsunuz. Kediniz belirli bir yaş olduğunda, sağlıklı bir kedi ile çiftleşmek ve bir sonraki süreçleri takip etmek çok önemlidir. Kedi hamile kaldıktan sonra ve 1. ay içinde, ultrason yardımıyla bebek kedilerinin durumunu kontrol etmek için veterinere gitmelisiniz.

Her kedinin hamilelik süreci sorunlu olacaktır, ancak bazı kedilerin erken doğum riski vardır. Bazı kedilerde, hamilelik süreci hakkında endişelenebilirsiniz ve kedi doğum yapamaz veya doğum yapsa bile, yoğun miktarda kanama meydana gelebilir. Böyle bir durumla karşılaşırsanız, acele etmeden ve serinliğinizi korumadan en yakın veterinerle konuşmalısınız. Peki, kan neden hamile kediden geliyor? Kanama neden doğumdan önce veya sonra meydana gelir? Birlikte öğrenelim.

Kedilerde doğum sonrası kanamaKedilerde doğum sonrası kanama

Kedi neden doğum yapamıyor?

Kediler hamile kaldıktan sonra, doğumun ne kadar kolay veya pürüzsüz olacağını düşünebilirsiniz. Doğumun daha önce sorunlu olacağına dair sinyalleri fark edemezsiniz, çünkü kedinin görünümünde veya davranışında görünmeyecek semptomlar görünmez. Sağlıklı bir kedi; Hamile kaldıktan 8-9 hafta sonra, doğumunu başarıyla gerçekleştirir, ancak bu süre geçtiğinde ve kedinizdeki değişiklikleri fark ettiğinizde doğum yapamayacağını fark edebilirsiniz.

Doğumdan geçen kediler doğum öncesi kanama veya vajinal akıntı olabilir. Hamile kedinin vajinasından gelen kan durumunu normal sayamayız ve bir sorun olduğunu bilmeliyiz. Böyle bir durumda, kedinize herhangi bir şekilde müdahale etmeden veterinere gitmelisiniz.

Muhtemelen kedinizin vajinal ve dar karın bölgesi, daha büyük bebekler, uterusta bir sorun, doğum pozisyonu pozisyonu alamaz veya bir sorun olduğu için yerleşimlerde bir sorun ortaya çıkamaz. Veteriner muayeneden sonra, kedi normal doğum veremez ve sezaryen bir yöntemle bebekleri doğurmak daha sağlıklı olacaktır.

Kedilerde doğum sonrası kanamaya neden olur mu?

Kedilere doğum yapmak ve acı çekmek çok zordur. Bunu göstermese de, sürekli değiştiklerini veya inlediklerini anlayabilirsiniz. Tüylü arkadaşınız normal doğum vermiş olsa bile, kanama genellikle doğum sonrası zayıflık ile kanamaya sahip olabilir.

Kedi kendini kanama veya vajinal akıntı ile gösterebilir, çünkü doğum sırasında kendini çok zorlar veya uterus bölgesindeki yavru kalıntılarının plasenta. Kedinizdeki bu olumsuz durumları fark edebilirsiniz ve yeni doğumlar bir şeyin yanlış gittiğini anlayabilir.

Postpartum kedi kanamasıPostpartum kedi kanaması

Kedi doğumdan sonra kanama ne kadar sürer? Eğer sorarsak, kanamanın ilk haftasını veya normalden deşarjı sayabiliriz. Kediler Puerperium dönemi olduğundan, bu süreçte bazı küçük komplikasyonlar görülebilir, ancak 1 haftadan sonra sorunlar hala devam ederse, kesinlikle veterinerinizle iletişime geçmelisiniz. Kedinizin karnında veya uterus bölgesinde ciddi sorunlar olabilir.

Kedinizle ilgili sorunu veteriner hekim ile çözdükten sonra kedinizin hamile kalmasını istemiyorsanız, sterilize edebilirsiniz. Doğum kedi ne zaman doğum yapan? Bu konuda bilgi edinmek için, kediler doğumdan sonra öfkeye girdiğinde kontrol edilmelidir. Genellikle doğumdan 6-7 hafta sonra, kediler öfkeye yaklaşır ve bu süreçte sterilize edilebilir.

Yorum yapın