Kedilerin pençeleri hassas oldukları için düzenli olarak kontrol edilmelidir. Bazı talihsiz kazalar nedeniyle kedilerin pençelerinde şişlik görülebilir.
Kedilerin en önemli uzuvlarından biri şüphesiz onların pençeleridir. Birçok kedi sahibi pençelerinde o kadar sevgili ki gidip pençelerini sonuna kadar öpüyorlar. Kedilerin pençelerine bir hasar geldiğinde, bunlardan hiçbirini yapamazlar ve ciddi yaşam kalitesi azalır.
Kedimin pençesi şişti
Bir pençe veya kedinizin birkaç pençesinde şişmeyi fark ettiyseniz, ayrıntılı olarak kontrol etmelisiniz. Alınmayan küçük bir şişlik zaman içinde ciddi bir şekilde ilerler ve diğer pençe hastalıklarına neden olur. Kedi pençesinin şişme nedenlerini aşağıdaki gibi listeleyebiliriz:
Böcek avı: Kediler avcı oldukları için uçmayı ve kaçan böcekleri yakalamayı severler. Pençeye bir arı veya iğne ile vururlarsa, iğneler iğnelere zarar verebilir. İğne pençe üzerinde şişebilir, pençe arasında yabancı bir cisme girebilir: arkadaşlarımız meraklı ve aktiftir. Bu nedenle, küçük yabancı cisimler koşarken pençelere girebilir. Özellikle ince ve orta -taneli kumlar pençeye girilerek bozulabilir ve şişlik görülebilir, pençe kesimi: kediler cam, ahşap, sivri nesneler, tırnaklar, demir vb. Bu tür kesme nesnelerine yanlışlıkla bastırdıklarında, pençeler kesilebilir ve şişebilir, pençe burkulur: Kedilerin pençesi koşu sırasında veya yanlış bir hareketle burkulabilir. Bilek burkulduğunda insanların şiştiğini biliyoruz. Aynı şekilde, kedilerin kedileri şişer ve dokunulduğunda büyük bir acı hissedebilirler, pençe üzerine bastırırlar: Kediler istedikleri zaman herhangi bir yerden çıkabilir, istemeden pençeye basabiliriz. Biz cızırtılıyoruz ve çok kötü hissediyoruz, ama yanlışlıkla bu tür kazalar olabilir. Kedilerin pençelerine bastırdığımızda, kilo nedeniyle hasar göreceği için şişkinlik meydana gelebilir, pati enfeksiyonu: yara kedilerin pençelerinde meydana gelirse ve müdahale etmezse enfeksiyon yakalanabilir. Doğal olarak, enfeksiyonun neden olduğu şişkinlik fark edilebilir, pati inflamasyonu: kedilerde pati inflamasyonu yaygın bir durumdur. Patid inflamasyonu, şişkinlik kendini gösterebilir, pati yara göstermez meydana gelir: kediler tuvalet kaplarına girdiğinde, kumlarıyla hızla eşleşirler. Kumlar kalın taneli ise, pençe çeker ve yara meydana gelebilir. Yaranın yeri ve şişlik etrafında meydana gelebilir.
Bu nedenlerden dolayı, kedilerin pençelerinde şişmenin meydana gelebileceğini biliyoruz. Böyle bir şey fark edildiğinde, kedinizin en son nerede, ne yaptığını veya aktiviteleri nasıl yaptığı dikkate alınmalıdır. Veterinere gittiğinizde, “Kedimin pençesi bu nedenlerle şişmiş olabilir mi?” Kedinizin ne yaptığını açıklarsanız, bu bilgiler veterinerinize yardımcı olacaktır.
Kedilerin kedileri neden şişiyor?
Kedilerde Pati Şişme Belirtileri
Kedilerde pençe şişmesi belirtileri çok açıktır. Zaten ilk semptomlarda, kendisinin şişmesi fark edilecektir. İlk kez, kedilere sahip olanlar bile arkadaşlarının rahatsız olduğunu veya bir sorunun meydana geldiğini kesinlikle anlayabilirler. Kedi pençesi şişkinlik dışında aşağıdaki semptomlarda görülebilir:
Hareketin kısıtlanması, kedinin topallığı, pençe patlaması, havada tutan, sürekli pençeyi yaladığı, genellikle pençe, pati akışı veya kanamayı ısırması, oyununu oynamak istemeyen, pençe, pençenin patlaması, pençenin patlaması, pençenin patlaması, pençenin patlaması, pençenin, ağrısızlık.
Bu semptomlar kedilerde görüldüğünde, pençe temiz bir eldiven giyerek incelenmelidir. Pati çok şişmiş değilse (şişmansa, bunları yapmadan veterinere gitmelisiniz). Cımbızlarımızı tamamen temizleyip dezenfekte ederek pençeleri yavaşça çıkarabilirsiniz. Prosedür bittikten sonra, PATI temizleme çözeltisini kullanarak pençeyi temizleyebilirsiniz.
Kanama, akıntı, koku, açık yara belirtileriniz varsa, müdahale olmadan derhal veterinere danışmalısınız. Bu semptomlara müdahale ederseniz, bu yanlış olabilir ve durumu kasıtsız olarak ilerletmiş olabilirsiniz. Veteriner pençeyi ayrıntılı olarak inceleyecek ve sonra durumu size açıklayacak ve tedaviye başlayacaktır.
Kedilerde Pati Şişme Tedavisi
Kedinizi veterinere götürdüğünüzde, pençe önce incelenir ve bunun nasıl olabileceği hakkında bilgi. Ardından, tarif ettiğiniz şeyi gözden geçirerek belirlenecektir. Patitin, enfeksiyon ve iltihaplanma nedeniyle şişkinlikte görülürse, antibiyotik kremler kullanılarak kolayca tedavi edilebilir. Kesme nedeniyle açık bir yara varsa, temizlenebilir ve sarma bezi ile sarılabilir.
Burkulma veya yaralanma gibi sorunlar meydana gelirse, görüntüleme sınavları yapılır ve gerekli tedaviler yapılır. PAT ile şişlik büyüklüğü arasına yabancı maddeler girilirse, desendeki nesneler çıkarılır ve temizlenir ve krem tedavisi uygulanır. Sonuç olarak, kedinizin pençe hastalıkları olup olmadığı endişesi yoktur. Tedaviler mevcut bir durum olduğundan, tekrarlanmasını önlemek için önlemler almalısınız.