Kedilerin kalplerinin olduğu bir merak meselesidir. Bunu öğrenmek için karnın birkaç parmakına dokunmak yeterlidir.
Kedilerin karakterleri birbirinden çok farklı olsa da, bazı noktalar yaratılışları nedeniyle birbirine çok benzer. Örneğin, tüm kediler yemek yemeyi severler çünkü obur oldukları için, ama hepsinin az ya da çok farklı yiyecek zevkleri vardır. Tavuk yemeği gibi bazı kediler, bazıları tavuktan hoşlanmıyor, sığır, tahıl veya balık yemeği yemek yerine.
Bir kediniz olmadan önce, hepsinin çok farklı olduğunu ve kendi kedinizin asla diğer insanların kedilerine benzemeyeceğini bilmelisiniz. Bir süre sonra, kediler karakterlerini alır ve karakterlerini alırlar. Bu nedenle, bir kediyi eğitmek, istenen davranışları sergilemek ve karakteri daha hassas hale getirmek sahibine bağlıdır.
Kediler kendilerinden çok farklı olsa da, insanlara çok benziyorlar. Örneğin, bir kedinin anatomisini incelediğimizde, insanların vücut anatomisine neredeyse çok benzer. Onlardan tek farkımız sadece organlarımızın farklı olması ve vücut işlevlerimizin daha kapsamlı olmasıdır. Peki, kedilerin kalbi hangi taraf? Merak edenler için makalemizde ayrıntılı olarak açıkladık.
Kedilerin kalbi hangi taraf?
Kedilerin kalbi nasıl çalışır?
Kedilerin kalbi sağ ve sol bölümlerden oluşur. Dakikada 100-200 kez atar ve kalp vanaları her hareket sırasında hızla açılır ve kapanır. Bunun nedeni; Eşit kan kalbe alınır ve gemilere aktarılır. Kalp her çıkarıldığında, kandaki karbondioksit içeriği temizlenir ve kan için oksijen sağlanır. Kalp görevlerini yerine getirirken aslında solunum sistemi ile çalışır.
Arkadaşlarımızın kalpleri rutin prosedürlerini tamamlamadığında, vücut genellikle etkilenir ve kedilerde kalp hastalıkları meydana gelebilir. Örneğin, kan basıncı dengesizliği, tiroid bezlerinin aşırı çalışması, vücut sistemindeki bazı organlar düzgün çalışmaz, obezite vb. Kedilerin bu tür nedenlerden dolayı kalp krizi geçirebilir.
Kedinin kalbinde genetik bir sorun olmasına rağmen, bu bozuklukları önlemek için maalesef daha ciddi sorunlar ortaya çıkabilir. Bir kediye sahip olduğunuzda, veterinere gitmeli ve kalp muayenesi yapmalı ve genetik kalp problemleri olup olmadığını teşhis etmelisiniz. Herhangi bir sorun ortaya çıkarsa, hemen tedaviye başlamalısınız, aksi takdirde kediniz ölümcül tehlikelerle karşılaşabilir.
Kedi Kalbi
Kalbin kedi anatomisinde yeri
Kedilerin anatomik yapısını incelediğimizde, tüm organların yan yana sıralandığını görüyoruz. Örneğin, kedilerin kalbi akciğer ve dalak bölgesinin (akciğerlere daha yakın) ortasında bulunur. Midenin yanında bir dalak var ve sırasıyla başka organlar var. Karın bölgelerinin bölgede 3-4 parmak üzerinde kalpleri vardır.
Bir kediniz varsa, kalbinizin nerede olduğunu kolayca bulabilirsiniz, çünkü kedinizin kalbinin hangi bölgenin insanlar gibi kalp atışlarının kalbinde olduğunu bilirsiniz. Özellikle kediler durduklarında koştuğunda, kalbinin dıştan atıldığını fark edebilirsiniz. Ayrıca, kedilerin tüylü bedenlerine bakmayın, diğer organlar gibi, kalpleri küçüktür 😻