dantel modelleri

Kedilerde Kuyruk Kırılmasının Belirtileri ve Bacak Kırığı

Kedilerde düşme veya kazaların bir sonucu olarak bacaklarda veya kuyruk alanlarında kırıklar meydana gelebilir. Kediler ciddidir ve müdahale gerektirir.

Hepimiz “kediler dokuz yaşıyor” ifadesini biliyoruz. Bu vaade dayanarak, kediler yükseklikten düşse bile, hiçbir şey olmamış gibi yürüdüklerini düşünüyoruz. Aslında, bu cümlenin mecazi ve mizah açısından söylendiğini çok iyi bilmeliyiz. Kedi sahipleri pencereleri ve kapıları evlerinde açık bırakırlar, çünkü arkadaşlarının bilinçli olarak kendilerini aşağı atmayacaklarını tahmin ederler. Ama bu çok yanlış bir tahmin!

Kediler bilerek kendilerini atmazlar, ancak kuşları, böcekleri veya havada uçup düşen herhangi bir nesneyi gördüklerinde aniden dışarı atlayabilirler. Arkadaşlarımızı kaybetmemek için, evinizdeki pencerelerin ve kapıların tamamen kapalı olduğundan emin olmalıyız. Buna ek olarak, pencerelere yapılan yeni nesil koruyucu ağlar çok güvenilmemelidir. Eğer kalitesizse veya kedi ağı basarsa, aniden kırılıp düşebilir.

Kedi sahiplerinin ve sevgililerinin dikkat etmesi gereken en önemli şey, kedilerdeki bacakların ve kuyrukların kırılmalarıdır. Çok ciddi bir durum olduğu için, arkadaşlarımızı kırıklar hakkında bildikleri kadar hayata bağlama şansımızı artıracağız. Peki, kedilerdeki kuyruk ve bacak kırıkları hakkında ne bilmeliyiz? Makalemizde ayrıntılı olarak açıkladık.

Kedilerde bacak kırığıKedilerde bacak kırığı

Kedilerde bacak kırığı çeşitleri

Kediler yükseklikten düştüğünde veya trafik kazası geçirdiğinde, bacaklar veya kuyruk molaları meydana gelebilir. Böyle bir durumla karşılaştığımızda, sadece kedinin bir kırık olup olmadığını hayal edebiliriz, tam olarak anlamak mümkün değildir.

Veteriner hekim, bir kırılma olup olmadığını anlamak için bir X ışını yardımıyla teşhis edebilir, burada meydana geldiği, çatlamış veya çıkık veya kırık türü. Kediler her zaman tek tip bacak kırıkları olmayabilir. Birkaç tür kırık vardır:

Çatlaklar: Düşmelerde veya kazalarda her zaman kırılmaz. Bazen kemiğin herhangi bir yerinde bir çatlak oluşabilir. Diz Cover (Patella) Dislokasyonu: Kediler şiddete göre diz kapaklarında meydana gelebilir. Kedi kemik kırığı gibi hareket edemez. Sadece bir parça kırılır ve kemik bozulmamıştır. Temel (endişeli değil) Kırılma: Basit bir kırılma meydana gelirse, kemik iki (hafif) kırığa bölünür. Her kırığa bağlı olarak değişebilir, ancak kemiğin üstü ve altısı sağlam kalsa bile, orta parçalar tamamen kırılır. Kırık elde etmek: Kemiğin iki kısmı birbirinden büyük bir açı ile ayrılır. Ara sıra kırık: Bu kırık çeşitlilikte, bir kemik tamamen kırılır ve birbirinden düşer.Bacak kırıklarının tedavisinde kedilerde bacak kırığı tedavisiKedilerde bacak kırığı tedavisi

Kedi bacak kırığı nasıl anlaşılır?

Kediler yükseklikten düştüğünde veya bir kaza geçirdiklerinde, bacaklarından biri veya diğerleri kırılırlarsa büyük bir acı çeker. En azından bir kırık tahmin edilirse, durumun farkında olabilir ve daha dikkatli olabilir. Kırık kediler şişmiş, çürük, ödem toplama ve duruş bozuklukları olabilir.

Semptom yoksa, kedinin 4 bacağına hafifçe dokunduğumuzda, muhtemelen çatlaklardan veya kırıklardan biri olmuş olabilir. Kırık bir bacakla bacağını bandaja götürmek veya herhangi bir nesneye sıkıca bağlanmak ters bir müdahale olabilir.

Kedinin bir kırık ile kanaması varsa, bir tampon yapılarak temiz bir peçete veya giysi bezi yapılmalıdır. Kedi genellikle çok fazla titremeden düzeltilmeli ve mümkünse kalın bir kapakla reaksiyona giren bacaklar hareket etmeden en yakın veterinere alınmalıdır.

Kedilerde bacak kırığı tedavisi

Kedilerde, bacak kırığından emin olmak için bir X-Ray çizilir. Bu şekilde kırık tipi tespit edilir ve en uygun tedavi yöntemi dikkate alınır. Basit bir kırılma meydana geldiyse, kırık bacak daha önce olduğu gibi konuma getirilir ve sert bir iş kullanılarak desteklenir. Harici fiksasyon (harici sabitleme) ve dahili fiksasyon (dahili sabitleme) tedavileri diğer ciddi kırık türleri için kullanılabilir.

Kısmen kırılma ve kırılma eklenmesi, diğer kırıklardan daha zor iyileşme daha zor iyileşme gerçekleşir. Nitekim, tedavi süreci diğerlerinden daha uzun sürecektir. Veteriner hekimlerin bu kırıklara yönelik kararına göre, ameliyat veya küçük operasyonlara ihtiyaç duyulmalıdır. Veteriner tedaviden sonra söylemesine rağmen, tam olarak kedilere karşı olmalıdır. Psikolojik tedavi fizik tedavi kadar önemlidir.

Kedilerde kuyruk kırığı Kedilerde kuyruk kırığı

Kedilerde kuyruk kırılması

Kediler kuyruklarını kolayca hareket ettirebileceğinden, çoğu insan kuyruklarında kemik olmadığını düşünebilir. Kedilerin kedilerinin 19-28 arasında bir omurga vardır ve kemiklerinde kemikler kadar %10 kemiğe sahiptir. Kedilerin kuyruklarına dokunduğumuzda, yerden kuyruklarının uçlarına kadar ince bir tel varmış gibi hissediyoruz. Aslında, tel olduğunu düşündüğümüz omur.

Kediler kuyrukların üzerinden geçer, ağır mallar düşer, yükseklikten düşer, kuyrukların şiddetli çekilmesi, kuyruk omurlarına zarar verir. Gibi durumlar nedeniyle kuyruklarda molalar meydana gelebilir. Kedilerin kuyrukları çok önemli bir uzuv olduğundan, kuyruklar kuyruklarında meydana geldiğinde, bacaklarında meydana gelen kırık kadar incinebilirler.

Kedilerde kuyruk kırılma belirtileri nasıl anlanır?

Kedilerin kedileri kırıldığında, bunu hareketlerden gösterirler. Kuyruklarını kaldıramaz, kıvrılamaz veya sola ve sağa oynayamazlar. Kuyruklarını sürekli yere sürüyorlar, idrarı özleyebilirler, dengeli yürüyemezler, tuvalete gittiklerinde kuyruklarını kaldıramazlar ve sürekli acı acıdır.

Bu semptomları kedinizde görürseniz, kesinlikle kırılır veya kuyruktan çıkar. Özellikle kediniz tuvalete giderse, kuyruğu istediğiniz gibi hareket ettiremezsiniz ve idrar kaçırılmıştır, en yakın veterinere danışmalısınız. Veteriner, muayeneden sonra en uygun tedaviyi uygulayacak ve X -Ray.

Kedilerde kuyruk kırılmasının tedavisi

Veteriner, kedinin kuyruğunda ne kadar kırık ve sinir hasarının olduğunu tespit edecektir. İdrar veteriner duruma göre kuyrukta toplanabildiğinden, enfeksiyon kanla ilişkili kanın kesilmesine göre ameliyat önerebilir, kedinin kuyruğu artık kuyruğu ve sinir hasarındaki artışı benimsemez. Tedaviden sonra kedinin kuyruğunun iyileşmesi duruma bağlı olarak biraz zaman alabilir. Tedavi sürecine veteriner hekim tarafından verilen ilaç ve önerileri dinleyerek desteklenmelidir.

Kedilerdeki kırığı nasıl anlarım?

Şişme, çürük, hareketin sınırlaması ve belirli bir süre sonra kırık bölgede dokunulduğunda tepki.

Evde kedilerde muamele görüyor mu?

Hayır, asla olamaz. Kırık alan hafifçe sarılmalı ve veterinere gitmelidir.

Kediye kırık olan bir ağrı kesici mi verilir?

Hayır, kafaya göre, kedilere insan ve hayvan ilaçları verilmemelidir. Veteriner gerekirse ağrı kesiciler verecektir.

Yorum yapın