dantel modelleri

Kedilerde Kalp Krizi ve Belirtileri Nelerdir?

Kedilerdeki kalp krizi çok ciddi bir sorundur. Özellikle genetik kalp hastalığı olan kedilerde kalp krizi oranı daha da yüksektir.

Hepimizin bildiği gibi, kediler yerleştiğinde çok yaramaz hale gelir, ancak bazen aniden sakinleşirler. Yaratılışlarından dolayı ilginç hayvanlar oldukları için, genellikle bu belirsiz hareketleri tehdit altında hissettiklerinde rahatlamak veya dinlenmek için yaparlar.

Bazen vücutlarında bir rahatsızlık hissettiklerinde belirli alanları sürekli yediklerini bile fark edersiniz. Bu hareketi yapıyorlar çünkü dillerinin veya dış (saç hastalıklarının) iç organlarını iyileştireceklerini düşünüyorlar, ancak sadece küçük yaraları iyileştirebilirler (örneğin, tırnaklarını keserken kanatlar gibi problemlerde).

Vücutlarında sağlık sorunları olmadığını anladıklarında, günlük davranışlarını, faaliyetlerini veya yaşam kalitelerini değiştirirler. Bir kediniz varsa, ani davranış değişiklikleri, dışkı farklılıkları veya iştah kaybı ile ilgili bir sorun olup olmadığını kolayca anlayabilirsiniz.

Bazı kedilerin, vücutlarında basit semptomlarla bir sorun olduğunu göstermek yerine daha fazla yan etkisi vardır. Bu, kedi sahiplerini korkutur ve endişe durumunda veterinere gitmelerine neden olur. Örneğin, kedilerde kalp hastalıkları görüldüğünde, bunu açıkça gösterirler, çünkü görülen semptomlar çok şiddetlidir.

Kalp vücudun beyni ve temel mekanizması olduğundan, her şey ona bağlıdır. Bu nedenle, kalpte bir sorun olduğunda, vücuttaki tüm organlar saniyeler içinde etkilenir. Peki, kedilerde kalp krizi mi? Ve kedilerin kalp krizi belirtileri nelerdir? Makalemizde ayrıntılı olarak açıkladık.

İlgili Makale: Kedilerin Kalbi Nerede?

Kedilerde Kalp Kriz BelirtileriKedilerde Kalp Kriz Belirtileri

Kedilerin neden kalp krizi var?

Her kedinin kalp krizi geçirebileceği gibi bir şey yoktur, kedilerin kalpte rahatsızlığı olan kedilerde kalp krizi riski daha yüksektir. Doğrudan tedavi başlatılır, çünkü kalp krizi olduğunda ayrıntılı olarak araştırılmadan genetik bir bozukluk olduğu bilinmektedir. Herhangi bir rahatsızlığı olan kedilerin aşağıdaki nedenlerden dolayı kalp krizi geçirebilir;

Genetik kalp problemleri, tiroid bezlerinin hızlı çalışması, yüksek tansiyon, lenfoma, böbrek hastalıkları, taurin eksikliği, hormonal bozukluklar, obezite.

Bazı kedilerde kalp krizi için bir neden yoktu. Bazen stres, son derece yüksek heyecan veya korkudan kaynaklandığı söylenir. Bu hastalıklar nedeniyle kedilerde kalp krizi görüldüğünde, en uygun tedavi hiçbir zaman boşa gitmeden başlatılır. Her şeyden önce, kedinin kalbi ayrıntılı olarak incelenir ve sorunun nereye neden olduğu belirlenir. Kedi, kalp krizine neden olan ve krizi tekrar önlemek için önlemler alarak gözlem altında tutulur.

Kedilerin kalp krizi geçirdiğini nasıl bilebiliriz?

Solunum yolu ve kalpteki genetik olarak problemler olan kedilerin kalp krizi riski yüksek olduğunu biliyor muydunuz? Kalp tüm vücudun sistemi olduğundan, herhangi bir genetik hastalıkta solunum sistemini yavaşlatır ve daha sonra kalp problemleri ortaya çıkabilir. Bunlardan biri kalp krizi olduğu için vücuda ciddi hasara neden olabilir. Kedilerde kalp krizi belirtileri aşağıdaki gibi listelenebilir;

Ağızdan gelen köpük, geriye doğru düşüyor veya başını gönüllü olarak itiyor, burundan deşarj, krizle ateşin yükselişi, solunumun zorluğu, kedi aniden elden düşer, dil dilden veya dili, trafiğin sola veya sağına, tüm vücudun sola veya sağına gözlerini gerdirir.

Bu semptomlar kalp krizi geçiren kedilerde çok yüksektir. Kedinizin genetik olarak kalp hastalığı varsa, veteriner hekimleri üzerinde kalp kontrolüne sahip olmalısınız. Kediniz son derece sağlıklı olsa bile, kalp krizi gibi ölümcül sorunlardan kaçınmak için sınavlarınızı geciktirmemeye dikkat etmelisiniz.

Kedi Kalp KriziKedi Kalp Krizi

İlk yardım kalp krizi geçiren kediye verilmeli mi?

Kedinizin kalbiyle ilgili bir sorun olduğunu biliyorsanız veya rahatsızlığınız olmadığında bile yukarıda belirtilen semptomları fark ettiyseniz, ilk adımınız serin olmaktır. Eğer kedinize yardım edemezseniz ve daha üzücü durumlarla karşılaşabilirseniz çok fazla paniğe kapılırsanız. Kedinizin kalp krizi geçirirken kedinizi asla hareket ettirmemeli veya tutmamalısınız.

Kriz sırasında köpük kedinin burnundan veya ağzından gelirse, ıslak bir bezle silmelisiniz. Eğer kedinizin dili geri kaçtıysa, trakeayı engelleyeceği için nefes alamaz. O zaman, en azından daha kolay nefes almak için, kedinin ağzını parmaklarınızla açmalı ve dili tutmalısınız.

Bu prosedürleri gerçekleştirdikten sonra, veterinerinize hemen ulaşmalı ve durumu açıklamalısınız ve ilk yardım olarak gerçekleştirilecek başka bir prosedür varsa, veteriner hekiminin sözünden çıkmadan yapılmalıdır. Bu müdahaleler dışında herhangi bir eylemde bulunmamalısınız! Kedinizi kurtarmak istediğinizde, durumunuzu daha da zorlaştırabilirsiniz.

Yorum yapın