Kedi için ne yapacağınız sorusuna bir cevap arıyorsanız, içeriğimiz hem yetişkinlere hem de hasta yavru kedi yavrularından ne yapacağınız sorusuna ışık tutar.
Bir nedenden dolayı ya da mantıklı olamayacağınız bir şekilde, kedinizin çok üzgün olduğunuz için çok üzgün olduğunu biliyoruz. Bu durumda, panik ve her şeyi karıştırmak işleri ayrılmaz hale getirir. Araziyi bağlamak için bir faydası yoktur. Bu iki tutum herhangi bir fayda sağlamaz, aynı zamanda kedinize gerekli bakımı sağlamanızı da engeller. Böyle bir durumda, önce çalışmaya başlayın.
Kedi hastalıklarının yan tarafındaki internette araştırmaya girdiyseniz, bu aşınır. Çünkü hem insan hem de kediler hakkında herhangi bir hastalık aradığınızda, bu cümleyi her zaman göreceksiniz; “X durumu ciddi hastalıkların habercisi olabilir.” Eğer okuduğunuz bu cümle sizi dikkatli bir şekilde yönlendirirse, ancak bu bir karışıklığa neden oluyorsa- bu genellikle durumdur- o zaman ikinci adım olarak, sakinliğinizi koruyarak bir doktora danışın.
Veteriner gerekli muayeneyi gerçekleştirecek ve daha sonra doğru teşhis yapacaktır. Muhtemelen, kediniz ilaçların kullanması gereken ilaçları verecek ve ilaçların kullanımından sonra tekrar kontrol muayenesi için randevu alacaktır. Kedinizin hastalığı ne olursa olsun, tamamen iyileşmiş gibi görünse bile, kontrolü kontrol etmeyi unutmayın. Bununla birlikte, kontrol randevunuza kadar olan süreçte, aslında kedinizin tedavi sürecinde en çok göreve sahipsiniz.
Şimdi, isterseniz, gel, hasta kedinize nasıl bakmalısınız, onun için ne yapmalı ve uzak durmalısınız, onlar hakkında konuşalım.
Veteriner hekim teşhisinden sonra kedinize döndüğünüzde, geçici olarak da olsa hayatınızda bazı değişiklikler uygulamanız gerekebilir. Hastalık nedeniyle kedinizin farklı ve belki de zorlayıcı baskın tutumları olacaktır. Kasıtsız semptomatik bozukluklar da olabilir. Sabırlı olun, bu süreç sona erecektir.
Küçük yaramaz hastalık olduğunda, ilaçların etkisi nedeniyle hafif bir sedasyonda olabilir ve hafızası, bildiği yolları veya en sevdiği eşyaları bildiğini bile unutmayabilir. Kediniz kumlu bahçenizin dışında veya dışarıda dursa ve kediniz tuvaleti her zaman bu kuma yapar ve hastalık döneminde tekrar eve döner; Kum tuvaleti eve taşımalısınız. Hastalık ne olursa olsun, tuvaleti olan kumun çok uzaktaysa yerini değiştirmelisiniz ve en yakın erişimine taşımalısınız. Bu dönemde, yalnız ayrılmasına izin vermemelisiniz. Geri dönmenin yolunu bulamadığı için, geri dönüp tekrar geri dönmeyebilir.
Hastalık sırasında, sevimli patımızın vücudu susuz kalabildiğinden, kediniz su kaybını önlemek istemese bile su kaybını takip etmelisiniz ve önlemelisiniz. Bununla birlikte, veterineriniz su içme konusunda bir kısıtlamaya gitmişse, kesinlikle veteriner hekiminin önerisine dikkat etmelisiniz.
Kediler hastalandığında, az ya da çok iştah kaybı görülebilir. Böyle bir durumda aç olmak istemese de, onu beslemeye çalışmayın. Çünkü beslemek istemese de kusma neden olur. Kusma ayrıca mideyi tüketen bir durumdur. İştahı zorlamadan yiyecekleri teşvik etmek için yaş yiyecek vermeye çalışabilirsiniz. Çoğu kedi yemek yemeyi sever. Yutmak kolay olduğundan ve sindirim ve sindirimde zorluk çekmedikleri için, kediniz için yaş gıda seçimi çok avantajlı bir yaklaşım olacaktır.
Tüm çabalarınıza rağmen, mini yemeğinizi yemediyseniz, önünüzdeki kirli yiyecek plakalarını temizleyebilir ve önünüzdeki kirli yiyecek plakalarını kedinizdeki bulantı hemen temizleyebilir, tabakları temizleyebilir ve daha sonra taze yiyecekler hazırlayarak yeni bir girişim hazırlayabilirsiniz. Ancak kediniz 24 saatten fazla bir süredir hiçbir şey yemediyse, derhal veterinerinizi bilgilendirmelisiniz.
Kediniz yiyecek yemekten tamamen soyutlandığında ve yoğun anoreksiya hissettiğinde ona kızmamalısınız. Kedinizi yemek yemeye iterseniz veya yazdırma yaklaşımlarınızı, asla yemek yemeye katkıda bulunmayın. Karşılıklı inatçılığınız ve direnişinizin, sevginizin ve masum köpek yavrusu okşamanın aksine, tüylerinize masaj yapmak, kedinize terapi gibi gelirmiş gibi tarar, sevincini karşılayabilir, enerjisini yerine getirebilir ve yiyecek yemek isteyebilir.
Grip gibi iltihaplanmanın arttığı durumlarda; Kedinizde görülebilen burun deşarjına ek olarak, gözlerde ve kulaklarda iltihaplı akımlar olabilir. Bu akımları kesinlikle temiz, nemli ve yumuşak bir bez veya mendil ile temizlemelisiniz. Bununla birlikte, her alanı temizlemek için farklı kumaşlar kullanmalısınız ve silme sırasında asla zor bir şekilde davranmamalısınız. Yumuşak dokunuşlarla kolayca burun, kulak ve göz temizliği sağlayabilirsiniz.
Kedilerde yaygın olan cilt problemleri, dikkatle tedavi edilmesi gereken en önemli hastalıklardan biridir. Kaşıntı, ağrı ve ağrı yüksek olursa olsun, kedinizin o bölgeye birkaç küçük buzlu hafif ve dairesel masajlar yapması çok iyi olacaktır. Ve buzun etkisi altında, bir süre acıyı kesecektir.
Bazı durumlarda, ilerlemişin neden olduğu travmalardan sonra antibiyotik jeller veya kremler kullanmanız gerekebilir ve açık yara veya küçük kazalara dönüşür. Bu ilaçlar mikropun daha geniş bir alana yayılmasını ve terapötik özelliğe sahip olmasını önler. Bununla birlikte, her zaman olduğu gibi, ilaç kullanmanız gerekiyorsa ve kullanılması gerekiyorsa, kedinizin hastalığı için doğru ilacı önermeye yetkili olan veteriner hekimlersiniz. Kendinize karar vermenin ve kedinize kullanmanın doğru olduğunu düşündüğünüz bir ilacı almayın.
Her hastalığa göre ilaçların farklı spektrumlarda işlevselliği vardır. Ancak aynı zamanda, aynı hastalığı olan iki ayrı kediye aynı ilaç verilmeyebilir. Yani veterineriniz; Kedinizin genel hastalığı ve sağlık durumunu değerlendirmek ve İhtiyaca Göre İlaç Vermek. Tabii ki bunu bilmiyorsunuz, kendine özgü bir karar vermek vaherinize düşüyor.
Yatağınızı ve hatta evinizi temizlemeli ve hatta havalandırmalısınız. Bunu halletmek için çok şiddetliyse, her 2-3 saatte bir pozisyonunu değiştirmelisiniz, uyuşmasını önlemeli ve kan dolaşımının kesintiye uğramamasını sağlamalısınız. Her zaman veteriner hekiminizle temas halinde olmalısınız. Her zaman çok şefkatli ve küçük meleğinize seviyor olsanız bile; Hastalık sırasında çok daha fazla ilgi ile yaklaşmalı ve nezaketinizin dozunu artırmalısınız. Okşamalı, sevmelisin, koyun koyunlarında birlikte uzanmalı ve sevginin iyileştirici gücünü keşfetmelisin. Tüm bunları yaptığınızda, kediniz yakında iyileşecek ve eski yaramazlıklarını sergilemek için geri dönecektir.
Bırakın sağlıklı günler dünya tatlısıyla sizin olsun. Bizimle yönettiğiniz hastalık süreci hakkındaki deneyimlerinizi paylaşarak bize ve diğer takipçilerimize yardımcı olabilirsiniz.