dantel modelleri

Kedi Bakımı Hakkında 10 Öneri ve İpucu

Bir kediye sahip olmanın sorumlulukları vardır. Peki, Doğu Kedi Bakımı nasıl olmalı? Kedileri besleme hakkında ne bilmeliyiz?

Kediler hayatımızı hayatımızı güzelleştirirken, küçük bakıma ihtiyaç duydukları unutulmamalıdır. Popüler inanışın aksine, çok fazla sorumluluk gerektirmez, ancak sevimli arkadaşlarımızın sağlığı için çok önemlidir. Tüy bakımı, temizlik, sağlık kontrolleri gibi detayların dikkat edilmesi gerekir. Düzenli olarak sürdürülmemesi pire veya kedilerin sağlık sorunları yaşamasına neden olabilir. Yeterince dikkat çekmediğinde sahibiyle samimi bir bağlantı kurmak da zordur. Bilmeniz gerekenleri ve kedi bakımı hakkında ipuçları hazırladık…

1- Kedileri Yıkamak

Tüyleriniz uzun değilse ve kirli değilse, evcil hayvanınızı yıkamanıza gerek yoktur. Bununla birlikte, uzun tüyler varsa, düzenli bakım ve temizlik çok önemlidir. Kedilerin uzun tüylerle yıkanması, yağ birikimi oluşumunu önler ve iyi bir şekilde bozulmaya yardımcı olur.

Önce evcil hayvan şampuanınızı ve kedi havlularınızı yıkamak istiyorsanız. Huysuz olabilirler ve suyu sevmedikleri için zorluklara neden olabilirler. Bu nedenle, sizinle daha kolay bir şekilde alarak nazikçe yıkayabilirsiniz.

Kediler suyu sevmediğinden, yıkamadan önce su sesini duymalarına ve preparatları görmelerine neden olabilir. Bu nedenle, evcil hayvanınızı fark etmeden yıkama suyunu hazırlayın ve yavaşça suya bırakın. Şampuanı yüzünüze, gözünüze ve kulaklarınıza gelmeyecek şekilde uygulayın. Son olarak, şampuan olmayana kadar durulayın.

2- Tırnak Bakımı

İnsanlar gibi kediler kişisel bakıma ihtiyaç duyarlar. Bu nedenle, tırnaklarının kısa olmasını isteyen evcil hayvanlar çevreyi ve sahibini çiziyor. Bu nedenle, tırnaklarınızı keserek kedinize yardım etmelisiniz. Tırnaklarını kesebileceğiniz özel tırnak makası kolayca bulabilirsiniz. Tırnaklarınızı keserken, pençelerine zarar vermeden bunu nazikçe yapmalısınız. Tırnaklarınıza bakmak için zamanınız yoksa, özel bir çizme tahtası alarak tırnaklarını kısaltmaya yardımcı olabilirsiniz. Bu şekilde, kedinizin mobilyalara zarar vermesini önleyeceksiniz.

3- Bakım için gerekli malzemeler

Kedileri beslemek için ihtiyacınız olan temel malzemeler; Yiyecek, su kabı, kedi tuvaleti ve kum. Her şeyden önce, yiyecek ve su kaplarının temizlenmesi kolay olmalıdır. Aynı zamanda, evcil hayvanınız bu kapları tersine çevirmemelidir. Bu nedenle, ağır kapları tercih etmelisiniz. Kediler içgüdüsel olarak dışkılarını kumda yaparlar. Kedi tuvaleti gösterdikten sonra, buna alışır ve kuma yapar. Kumu düzenli olarak temizlemelisiniz.

4- Uyku Hazinesi

Kediler günün çoğunu uyurken geçirir. Yaklaşık 16 saat uyuyan evcil hayvanınız için rahat bir yer hazırlamalısınız. Yalan söyledikleri yerin temiz ve sıcak olduğu gerçeğine dikkat ediyorlar. Bu nedenle, kolay bir yıkanabilir malzeme alarak düzenli bir temizlik almalısınız.

5- Tüy bakımı

Kediler tüyleri yılda iki kez değiştirir. Kendilerini yalayarak kendilerini temizlerse yeterli olmayacakları için uygun fırçalara yardımcı olmalısınız. Kedinin tüylerine göre kedi fırçaları ve eldiven fırçaları arasından seçim yapabilirsiniz.

Uzun hayvanlar için bir tel fırça almalısınız. Kısa kıllar için eldiven fırçaları daha yararlı olacaktır. Sabah ve akşam fırçalama işlemini düzenli olarak yapın ve cildi kontrol edin. Ayrıca gözleri ve ağzın içini kontrol etmeniz gerekir. Tüy bakımına sahip olmak, cildi daha canlı ve sağlıklı hale getirecektir.

İlgili İçerik: Top 5 Kedi Tarak/Fırça

6- Beslenme

Evcil hayvanınızı düzgün bir şekilde yememe sistem bozukluğu, kırık tüy ve cilt yapısı gibi sağlık sorunlarına neden olabilir. Bilgili olmak ve doğru diyeti sağlamak çok önemlidir. Kediler gıdalarda diğer evcil hayvanlara kıyasla seçici olduğundan, diyeti yaş ve tipe göre belirlemeniz gerekir. Veteriner hekimlerden bilgi alarak sağlıklı bir diyet yaratabilirsiniz. Bazı kediler kuru yiyeceklerden hoşlanmaz, bu nedenle yaş gıda ile yemek daha uygundur.

7- Aşılar

Kediler 8 haftalık olduğunda, düzenli bir aşı programı belirlenmelidir. İlk aşı yılda bir kez yapıldıktan sonra kuduz, karışık ve lösemi aşıları yapılır. Veteriner kontrolü de her üç ayda bir sağlanmalıdır. Ayrıntılı bilgi için ilgili içeriğe bakabilirsiniz.

İlgili İçerik: Kedi Aşı Takvimi – Mevcut Aşı Fiyatları

8- Kediyi eve alışmayın

Evcil hayvanın sahibinden sonra, yabancı bir ortama girdiği için buna alışmak zaman alacaktır. Kedinin cinsi fark etmeden yaş ve cinsden muzdarip olması oldukça normaldir. Buna alışmak ve evin etrafında dolaşmasına izin vermek için rahatça bırakın. Böylece evin kendisini tanıyacak ve daha kolay alışacak. Tuvalet, yatak ve yiyecek kaplarını sıkmadan gösterin. İlk gün sıcak su ve polar battaniyeleri yanına koyabilirsiniz.

9- Gıda Seçimi

Yetişkin bir kediyi benimsiyorsanız, kullandığı yiyecekleri düzenli olarak öğrenebilir ve aynı yemeği vermeye devam edebilirsiniz. Köpek kedileri için güçlendirilmiş vitaminler ve mineral yiyecekler almalısınız.

Kediler 8-12 hafta günde 4 kez yiyecek tüketmelidir, 3-6 ay kediler günde 3 kez, 6 ay ve daha büyük kediler günde iki kez yiyecek tüketmelidir. Su yemeğin yanına yerleştirilmelidir.

İlgili İçerik: En İyi Kedi Foods

10- Göz Bakımı

Yavru kedilerin gözünde kapanma ve çapak gibi problemler, annelerinin yalama ile iyileşir. Bebek kedinin annesi olmadığı için göz bakımı yapmalısınız. Göz bakımı yapmak ve günde iki kez temizlemek için serum fizyolojik çözümü kullanın. Gözleriniz açılmamışsa, veterinere götürmelisiniz. Aksi takdirde, körlüğe neden olmak mümkündür.

Yorum yapın