dantel modelleri

Balıklarda Mantar Hastalığı Nedenleri ve Tedavisi

Balıklarda mantar hastalığı ortaya çıkabilir. En önemli neden su kalitesinin ve akvaryumun yeterince hijyenik olmamasıdır.

Evde balık beslemek çok kolay görünse de, aslında çok sıkıcı. Örneğin, akvaryum suyunun tipi, sıcaklığı ve içeriği bile balık ömrü için çok önemlidir. Akvaryumda yanlış bir şey balıkların hastalanmasına neden olabilir. Balık hakkında hiçbir şey bilmiyorsanız, tam olarak öğrenmemelisiniz. En azından balık bakımı, hastalıklar, semptomlar ve tedavi fikriniz olmalı.

Japon balıklarında mantar hastalığının tedavisiJapon balıklarında mantar hastalığının tedavisi

Örneğin, balıktaki en yaygın tehlikeli hastalıklardan biri mantardır. Balıklarda, mantar hastalığı bilimsel olarak “sütunlu olarak adlandırılır.

Akvaryum suyunun düşük kalitesi, akvaryum suyunu uzun süre değiştirmek, akvaryumda alınmamak, hasta veya ölmekte olan balık akvaryumlarına alınmamak, balığın kalitesi diyet değildir, suya atılan beslemenin çürümesi, balık stresi.

Bu nedenler sadece mantarları değil, diğer hastalıkları da tetikleyebilir. Balıklarda mantar hastalığından kaçınmak için bu maddelerden kaçınılmalıdır. Özellikle balığın yaşam koşulları, akvaryum suyuna ve hijyene dikkat ederek kalite alınmalıdır.

Balıkta mantar hastalığı belirtileri

Balık mantar, kolayca belirgin olabilecek hastalıktır. Bir sorun olduğunu hemen anlayabilirsiniz, çünkü balığın gövdesinde bazı değişiklikler meydana gelir:

Balık, yüzün ve solungaçın başında beyaz gri yama oluşur. Mantar ilerledikçe, kırmızı yamalar görülür, ağızda beyaz gri kayıpların oluşumu, yüzgeçlerin ve kuyruğun aşınması, balığın rengi soluklaşır, balığın dibe balıkçılığı, iştah, zayıflık.

Bu semptomları balığınızda gördüğünüzde durum ciddidir. Balıktaki mantar hastalığı asla basitleştirilmemelidir, çünkü balık geciktiğinde felç edebilir. Balıkta profesyonelseniz, müdahale edebilirsiniz, ancak bilmiyorsanız, veterinere gitmelisiniz.

Balıklarda mantar hastalığı tedavisiBalıklarda mantar hastalığı tedavisi

Balıklarda mantar hastalığının tedavisi

Balıklarda mantar hastalığını tedavi etmek için, her şeyden önce, akvaryum suyunun sıcaklığını arttırmanız gerekir. Suyun sıcaklığını ortalama 29-30 dereceye getirmelisiniz. Akvaryum suyunu %30-40 değiştirmeli ve dinlenmiş su eklemelisiniz. 20 litre için 1 akvaryum tuzu yeni su kullanabilirsiniz.

İyotsuz veya kaya tuzu kullanmak istiyorsanız, 20 litre için 1-1.5 çay kaşığı tuz ekleyebilirsiniz. Balıkçıların sık sık kullandığı “Terramycin ini adlı bir mantar kremi var. Az miktarda terramssycin eklemek ve akvaryuma geri dökmek için akvaryumdan su ekleyebilirsiniz. Bu krem ​​ile ciltteki mantar enfeksiyonu geçecektir.

Balıklarda mantar hastalığına neden olur mu?Balıklarda mantar hastalığına neden olur mu?

Terramycin krem ​​bulamazsanız, tedavi için veteriner kliniklerinden metilen mavisini veya petshops kullanabilirsiniz. Bu döngüyü her gün tekrarlamalısınız ve akvaryum suyunu her 2 günde bir değiştirmelisiniz. Bu tedavi yöntemini kullanabilirsiniz, özellikle mantar hastalığı akvaryum balığı ve lepitlerde daha yaygındır.

Balıkta profesyonel olan bazı insanlar balık mantar hastalığı için tedavi seçenekleri sunabilir. Duyduğunuz her şeyi uygulamak yerine, tek bir tedavi yöntemi iyice kullanmak daha doğru olacaktır. Ayrıca, sizi içeride hissettirmek için veterinere danışarak balıklarınızı evde tedavi edebilirsiniz.

Balıklarda mantar hastalığında dikkate alınması gereken şeyler

Mantar bir tür bulaşıcı hastalık olduğundan, kontamine etmek çok kolaydır. Başka bir deyişle, akvaryum suyunu değiştirirken, bir damla yeni su girdiğinde eski su mantar enfeksiyonuna iletilir. Akvaryuma dokunurken, su eklerken ve balık aktarırken, o anda kullandığınız eşyaları eldiven giymeli ve dezenfekte etmelisiniz.

Mantar sporları akvaryumda atık ve pislik ile beslenir. Özellikle aşırı beslemeler kısa bir süre sonra dibe çöktü ve israf haline geldi. Mantarların daha fazla beslenmesini ve çoğalmasını önlemek için akvaryumda fazla yem atmamalısınız. Balık artışını beslemek için attığınız beslemeler derhal temizlemelisiniz.

Özellikle akvaryumda sokma yiyecekleri, tetra ve çöpçü balığınız varsa, tuz tedavisi kullanmamalısınız. Bu ırkları hemen enfeksiyondan başka bir akvaryuma alarak korumalısınız. Ayrıca akvaryumdaki dekorları ve bitkileri de değiştirmeniz gerekir. Mantar enfeksiyonu bitkileri ve dekor ürünlerini etkileyeceğinden, eskilerini atmalı ve yenilerini eklemelisiniz.

Su sıcaklığı, su sıcaklığı, tuz, terramesin krem, metal mavi vb. Hala tedavi yöntemleri kullanmadıysanız ve sonuç almadıysanız, durum ciddidir. Veterinere hemen danışmalı ve önerdiği tedaviyi uygulamalısınız. Ayrıca balığınızın mantar enfeksiyonunu almanın ve önlem almanın nedenini bulmayı da unutmalısınız.

Yorum yapın