Köpek köpeklerinin bakımında dikkate alınması gereken birçok önemli nokta vardır. Puppy Care ile ilgili tüm ayrıntıları öğrenmek ister misiniz?
Köpeklere ırklarına göre farklı ay aralıklarında yavru denir. Çok küçük köpekler 8 aylıktır ve büyük köpekler 15 ay boyunca yavru olarak tanımlanır ve bu dönemlerde kızartma köpek eğitimi başlar. Bu işlemden önce, köpeğin temel eğitimleri annesi tarafından verilir. Yeni doğan köpeğin beslenme, sosyalleşme, dişlerin ortaya çıkışı ve ısırık yeteneğini keşfetme gibi temel gelişimi ailesiyle tamamlandı.
Dişler köpeğin sahibi tarafından yapılmalıdır. Bu süre zarfında köpek sahiplerinin bilmesi ve dikkat etmesi gereken birçok nokta var. Yavru köpeklerin bakımı, yetişkin köpeklerin aksine zor ve sabır gerektiren bir süreçtir.
Köpek köpekleri annelerini ne zaman terk eder?
Köpek köpeklerinin bakımında dikkate alınması gereken ilk şey, köpeğin annesini terk edeceği zamandır. Annelerinden erken ayrılan köpeklerin sağlık sorunları olabilir ve yeterince anne sütü almadıkları için eğitilmesi daha zordur. Annenin sağlıklı ve yeterli sütü varsa, yavruları 4-5 hafta boyunca annesiyle kalmalıdır.
Yavru köpeğin kalacağı alan ne olmalı?
Köpek köpeği annesini terk etmek için boyuta ulaştıktan sonra, onun için özel bir alan yaratmaya başlayabilirsiniz. Her şeyden önce, yetişkinlerin aksine, yavruların evlere alışması daha zordur. Henüz annelerini terk etmeyen köpekler, tıpkı bebekler gibi bakım ve hassastır. Bu nedenle, kalacakları alan hijyenik ve temiz olmalıdır.
Onlar için eviniz için rahat uyumak için bir battaniye ve sıcak su torbası kullanabilirsiniz. Eve alışma sürecinde, onunla ilgilenerek alanı temiz tutmaya özen göstermelisiniz. 1 ay içinde sahibine alışkın olan ve onu annesi olarak gören köpeğiniz de kısa sürede yaşadığı çevreye alışacak.
Bir köpek köpeği nasıl beslenir?
Eve getirdiğinizde köpek köpek bakımı için almanız gereken temel öğeleri almalısınız. Kendi yatağınız olması gerektiği için, formül, kaseler ve oyuncaklar gibi eşyalarını almalısınız. Köpeğiniz bir diyet yaratmak için uygun zamandan kesilmelidir. Yeterli anne sütü alınmazsa, süt anne mevcut olabilir veya süt tozu ile süt tozu verilebilir.
Köpeğiniz için yeterli anne sütü alan ve ısırma yeteneğini öğrenen özel köpek köpekleri maması vardır. Bu yiyecekler köpeğin ırkı ve iştahına göre değişebilir. Örneğin; Bir iştah yavrusu varsa, iştahınızı açmak için farklı aromalı, vitamin veya ekstra tahıl yiyecekleri alabilirsiniz.
Köpek köpek maması seçiminizin kalitesi, köpek yavrusu yaşam kalitesini doğrudan etkiler. Bebek köpek maması ile günde 3-4 öğün besleyebilirsiniz. Gıda kabı temiz olmalı ve etrafındaki köpeği rahatsız edecek koku olmamalıdır. Yemek saatlerinde köpeğinize en rahat yerde yiyecek verebilirsiniz.
Bebek köpeğinin sağlık kontrolleri ne zaman başlamalı?
Annesini evinden terk eden köpek yavrusu getirdikten sonra öncelik vermeniz gereken durumlardan biri sağlık kontrolleridir. Köpek yavrusu bakımı konusunda ne kadar dikkatli olursanız olun, aşı takviminin geç oluşumu ve bir hastalığın geç bildirimi gibi durumlar, köpeğinizin sağlıksız bir yaşam sürmesine neden olabilir. Bu nedenle, 4-5 haftalık köpek veterinere gitmeli ve düzenli sağlık kontrolleri başlamalıdır.
Daha önce veteriner bilginiz yoksa, evinize yakın bir veteriner seçebilirsiniz, aksi takdirde kısa sürede ulaşabileceğiniz rahat bir rota seçebilirsiniz. Köpeğinizi veterinere götürürken, hasarı önlemek için rahat bir taşıma çantası almalısınız. Çok sıkılmışsa, kolayca havalandırabilen bir köpek arabası veya kafes seçebilirsiniz.
Bir bebek köpeği nasıl yıkanır?
Temizlik köpek bakımında büyük önem taşımaktadır. Özellikle, canlı ve uzun tüylerle yarışların düzenli olarak temizlenmesi, tüylerinin kar yağmasına ve dökülmesine neden olur. Aynı zamanda, tüylerde pire meydana gelebilir ve düzenli olarak temizlenmediğinde derilerin altında yaralar meydana gelebilir. Bu tür durumları önlemek için yavrular düzenli olarak temizlenmelidir.
Köpeklerin çok sık yıkanmasına gerek yoktur. Kısa tüyleri varsa, yılda bir kez yıkamak yeterlidir. Uzun ve canlı tüyleriniz varsa, doğal dokunun bozulmasını önlemek için her üç ayda bir yıkayabilirsiniz. Köpeğiniz banyoda korkabilir ve sıkılabilir, böylece kapıyı kapatmadan ve favori bir oyuncak vermeden yıkayabilirsiniz.
Yıkama sırasında herhangi bir sabun veya şampuan kullanmak doğru değildir. Yavruların derisi hassastır ve vücutla temas eden kimyasallara zarar verir. Bu nedenle, özel köpek şampuanlarını tercih etmelisiniz. Yıkama sırasında, suyun sıcaklığına dikkat etmeli ve köpeğinizi çok fazla sıkmamaya dikkat etmelisiniz.
Bebek köpeğine tuvalet eğitimi nasıl sağlanır?
Köpek köpeklerinin tuvalet eğitimi, sabır gerektiren zor bir süreçtir. Yetişkin köpekleri günde iki kez tuvalete götürmeniz gerekir, ancak ona yardım etmeniz gerekir, çünkü köpek yavrusu tuvaleti nerede yapabileceğini henüz bilmiyor. Her şeyden önce, köpeğinizin sıkışmaması için onu tuvalete ne sıklıkla alıp doğru zamanda çıkarmanız gerektiğini bilmelisiniz. Bebeğinize köpeğinize verdikten 10-15 dakika sonra çıkarabilirsiniz. Dışarıda tuvalete gideceği alanın etrafına bir daire çizerek dikkatinizi çekmelisiniz. Günde 3-4 kez 1-2 hafta aynı yere götürün.
Köpek köpeklerinin eğitimi
İnsanlar gibi köpekler, bebeklik döneminde eğitim için en üretken dönemdedir. Bu nedenle, bu yaşlarda sağladığınız eğitimler yaşam için kalıcı olacaktır. Köpeğinize temel itaat eğitimleri ve tuvalet eğitimi vermeniz gereken bu süreçte dikkat edilmesi gereken önemli noktalar vardır. Önceliklerin henüz bebekleri olduğunu ve çok hassas olduğunu unutmamalısınız.
Sesinizi yükseltmemelisiniz, aşırı tepkiler vermemelisiniz ve kızgın olmamalısınız. İlgili ve şefkatli bir şekilde yaklaşmak için ödül sistemine mümkün olduğunca yaklaşmalısınız. Yapmak istediğiniz herhangi bir davranışı yaptıktan sonra size favori bir yemek verebilir ve en sevdiğiniz oyuncakları verebilirsiniz. Böylece, köpeğiniz size daha bağlı olacak ve sağladığınız eğitimler kalıcı olacak.
Köpek köpekleri için oyuncaklar nasıl seçilir?
Köpek köpekleri, kardeşleriyle oynama ve ısırma ihtiyacını karşılama yeteneğini keşfederler. Bununla birlikte, evde yaşayan ve çok fazla sosyalleşmenin ısırma ihtiyaçlarını karşılaması gereken köpeğinizin. Bu nedenle, onu ısırabileceği ve kendine zarar vermeyeceği oyuncaklar olmalı. Ayrıca dikkatlerini çekebilecek oyuncakları hareket ettirmeyi de sevecekler.
Köpek Köpek Bakımı’nda Neler Dikkat Edilir
Köpek köpekleri oyun oynamayı sever ve bu süre içinde meraklılardır. Bu nedenle, evdeki eşyalara zarar verebilir. Mümkün olduğunca kırılacak eşyalar bırakmamalısınız. Eğer evde yalnızsa, onun için güvenli bir alan yaratmalısınız. Bu alanda bir kesme öğesi olmamalısınız, yangın ve elektrik şoku gibi olasılıklara karşı önlemler almalısınız. Yüzemeyen bir köpek cinsiniz varsa, suya yaklaşmasını engellemelisiniz.