Site icon Moda Blog

Köpeklerde Felç Belirtileri ve Nedenleri Nelerdir?

kopeklerde felc

Köpekler felç edildiğinde bazı semptomlar ortaya çıkabilir. En önemlisi, yere düşerler ve ayaklarını ovarlar.

Köpeklere dikkatlice baktığımızda, bacaklarının ve pençelerinin düz olmadığını fark ediyoruz. Anatomik yapılarında, kemiklerinin daha sonra birbirlerine eklenmiş gibi olduğunu görüyoruz. Köpekler normal yürürken veya sürekli bir şekilde durdukça arka bacak kemikleri kavisli durur.

Yaratılışları nedeniyle, herhangi bir acı çekmezler, çünkü kemiklerinin şekilleri böyledir ve düz duramazlar. Aslında, köpekler oturduğunda, kalça kemikleri düzdür.

Özellikle balerinler gibi parmak uçlarında yürüdüklerini fark ederseniz, özellikle yürürken, pençelerine tamamen basmayacaklardır. Bu şekilde, fiziksel özelliklere sahip oldukları için atlayabilir, atlayabilir ve çok hızlı bir şekilde koşabilirler.

Bazı köpekler bu konuda oldukça şanssız; Çünkü fiziklerini doğal, bazı hastalıklardan veya talihsiz kazalardan felç ederek istedikleri gibi kullanmazlar. Makalemizde, köpeklerin felci ve olası inme semptomları hakkındaki tüm merakınızı bulabilirsiniz.

Köpeklerde felç

Köpeklerde felç nedenleri

Köpeklerin köpeklerinin nedenlerini daha iyi anlamak için, önce felç sorununun neden olduğunu bilmeliyiz; Köpeklerin boynundan koksike olan tüm hareketi sağlayan sinir sistemleri, omurlar adı verilen kemiklerden geçerek omuriliğe bağlanır. Omuriliğe herhangi bir ciddi baskı geldiğinde, omurilik tamamen kırılabilir, kırılabilir veya işlevini tamamen kaybedebilir.

Köpeklerde felçin ana nedeni doğuştan kabul edilir. Bebek köpeği, rahim, tümör, zehirlenme vb. Omurilik bu tür nedenlerle hasar gördüğü için felç olarak doğabilir.

Kabul edilebilir bir felç ise, köpeğin serbestçe hareket etmesine izin verilir. Aksine, tedaviler cevap vermezse, bebek köpeğin hayatında felç olmaya devam eder. Doğuştan gelen nedenler hariç, köpeklerdeki felç nedenlerini aşağıdaki gibi listeleyebiliriz;

Köpeğin vücudunda oluşan tümörler, travmatik olaylar, travmatik olaylar, (yaralanma, yüksek bir yerden düşme, bir arabanın altına düşme, bir arabanın altına düşme, vb.) Tümörler, iltihaplanma, zehirlenme, parazitik oluşum, sinir sistemi, rahatsızlık Sinir sisteminde metabolizma hastalıkları.

Köpeklerin omurilik üzerindeki baskıyı saymamız için tüm nedenlerden dolayı sinir sistemi hasar görür ve felç sorunu ortaya çıkabilir. Özellikle otomobilin neden olduğu kırıklar doğrudan köpeklere çarptığında, ciddi hasar görülür ve felç oranı daha fazla artar.

Bazen omurilik, vücuttaki sinir sistemini ve travmatik olayları etkilediği için otomatik olarak hasar görür. Her halükarda, köpeğin hareketleri kısıtlıdır, ayağa kalkamaz veya ayağa kalkar ayağa kalkar, arka bacaklarına düşme gibi felç semptomları ortaya çıkmaya başlar.

Köpeklerde felç tedavisi

Köpeklerde felç belirtileri

Köpek herhangi bir travmatik olay yaşamadıysa, vücudundaki bir hastalık nedeniyle bir felç oluşmuş olabilir. Bazı köpeklerde felç yavaşça kendini gösterirken, bazen aniden ortaya çıkabilir. “1 dakika önce hiçbir şey yoktu,” her şey saniyeler içinde gelişebilir. Tüm fiziksel hareketler kısıtlandığından, genellikle bu felç semptomlarını görebilirsiniz;

Köpeğin arka bacakları, zayıflığı, titreme, üzerine basmaması, arka ayaklarını ovalayarak yürümeye çalışır, felçli alana dokunulduğunda köpeğe dokunulduğunda tepki vermez, (uyuşma) sahip olduğu fiziksel aktiviteyi yapamaz Günlük olarak yapılırsa, felçli köpek dışkısı zorlanabilir, eskisi gibi bir pozisyon almaz ya da köpeğin karnının şişmesinden önce bir pozisyon almaz, ancak onunla yürüyemez, ayakları Ayaklarını aniden tutun, hızlı bir şekilde nefes alarak tutun çünkü yürümek için daha fazla çaba harcayacak, kuyruklarını sallamak için daha fazla çaba harcayacak çünkü arka veya ön bacakları tutmuyor, kendini canlı ve yüksek sesle havlayamadı, kendini temizleyemedi (yüzünden Uyuşma meydana geldi.

Bu semptomları görür görmez köpeğinize taşımamalısınız. O zaman, su veya formül gibi şeyler vermekten kaçınmalısınız. Köpeğiniz ayağa kalkar ve tekrar düşerse, düşüşü yumuşatmak için yastık ve battaniye tarzı şeyler koyabilirsiniz. Veterinerinizi mümkün olan en kısa sürede aramalısınız, durumu açıklayın ve hemen almalısınız.

Köpeklerde felç tedavisi

Veterinere gittiğinizde, her şeyden önce, felç sorunu nedenlerle ortaya çıkar. Travmatik olaylardan kaynaklanıyorsa, omuriliğin işlevini kaybettiği göz önüne alındığında cerrahi operasyona karar verilebilir. Operasyon çok başarılı olsaydı, köpek tekrar yürümeyi amaçlamaktadır.

Aksine, herhangi bir hastalıktan sonra bir felç problemi görülürse, köpeğin sinir sistemlerini güçlendirmek için vitamin veya ilaç başlatılabilir. Ek olarak, fizik tedavi düzenli aralıklarla da uygulanır ve köpeğin daha önce olduğu gibi ön veya arka bacakları kullanması beklenmektedir.

Köpeğe uygulanan köpeklere cevap vermezse, yapacak hiçbir şey kalmadı ve maalesef geri kalanında felç geçirmesi gerekiyor. Veteriner hekim kararına göre, hareket etmek için protez bacağına veya arka bacaklara tekerlekli sandalye bağlanabilir.

Exit mobile version