Köpeklerdeki hemoroidler günlük yaşamı zorlaştıran bir rahatsızlıktır. Oluşmasının birçok nedeni vardır, ancak en önemlisi kabızlıktır.
Her köpekte aynı hastalık diye bir şey yoktur; Çünkü her köpeğin cinsi, genetik hastalıklar, vücut sistemleri ve karakterler farklıdır. Köpek doğduğunda, atalarının özelliklerini alır ve genetik olarak bazı hastalıkları taşıyabilir. Bu her köpekte görülmez, ancak atalarından bir özelliği olmalıdır.
Bir köpeğin konjenital hastalığı varsa, farklı semptomlardan rahatsızlık meydana gelir ve hayatı boyunca onunla jibel yapmak zorundadır. Bazı konjenital hastalıklar tedavi edilmez, ancak geri kalanı daha rahat ve sağlıklıdır. Dünyaya gelen dostlarımız, popüler köpek hastalıklarından birini alabilirler.
Aslında, köpekler bazı küçük ve tedavi basit hastalıklara sahip olma ve bağışıklık kazanma açısından biraz iyi kabul edilir. Hastalık vücuda girdiğinde, tüm sistem tarafından iyileştirilmeye çalışılır ve tedavi sayesinde vücuttan atılır. Aynı hastalık tekrar girdiğinde, vücut artık bağışıklığı tanır ve vücut kendini korur.
Örneğin, bazı dış hastalıklarda dostlarımız görülebilir; Köpekler, dış parazitler, sivilce veya mantar vb. Tedavileri basittir, ancak bu zorlu süreç bitene kadar köpekler çok etkilenebilir. Ek olarak, köpeklerde hemoroidler (hemoroidler). Birkaç nedenden dolayı ortaya çıkarlar ve dışkılama sırasında köpek acı çekebilir.
Köpeklerde hemoroidlerin nedenleri
Hemoroidler köpeklerde göründüğünde, oturma formlarından davranış veya dışkı sırasında değişikliklere kadar fark edebilirsiniz. En bariz neden; Köpeğin anüsünü çevreleyen damarlardaki kan akışı azaldığından, bağırsaklara yeterince kan gitmez ve işlevini yavaşlatır. Bağırsak yavaş çalıştığından, yapılamaz ve hemoroidler yapılmaz çünkü yapılamaz.
Sonuç olarak, köpeklerde iç veya dış hemoroidler görülebilir; İç hemoroidler, anüsün kenarlarında göğüs adı verilen damarların şişmesidir. Öte yandan dış hemoroidler görülebilir ve görülebilir, çünkü anüsteki göğüs zorlanır. İki hemoroid çeşidinin ortak özelliği; Dışkı sırasında zorla ve acı çekiyor. Bunun diğer nedenleri aşağıdaki gibi listelenebilir;
Yanlış beslenme, (sürekli kuru gıda yeme) Köpek yeterli su, uzun vadeli kabızlık, bağırsak iltihabı ve bağırsak hastalıkları, köpeğin sabiti, iç parazitlerin ortaya çıkması, vücuda yeterli vitamin veya mineraller, yoğun stres içmez.
Köpeğinizin hemoroid problemi varsa, ayrıntılı sınavlar yardımıyla veteriner tarafından teşhis edilebilir. Bir sebep için bir neden yoksa, yani iç hastalık yoksa, muhtemelen stres veya fiziksel hareketsizlik neden olabilir.
Köpeklerde hemoroid belirtileri
Aynı şey köpekler için de geçerlidir, tıpkı insanlarda hemoroid oluştuğunda günlük yaşamı zorlaştırır ve zorlaştırır. Hemoroidlerde ciddi acı çeker, sanki bağırsaklarında ağrı hissetmek için yeterli değiller gibi, dışkılarını yapamazlar.
Bazı durumlarda, kanama bile meydana gelir, ancak bu endişelenmek için bir koşul değildir, çünkü memeden gelen kan kirli ve hemoroidler küçülür ve gevşeme sağlar. Genel olarak, köpeklerde hemoroid semptomları aşağıdaki gibi görülebilir;
Dışkı çok serttir ve küçük parçalarda küçük parçaların ortaya çıkması, dışkada görülecek salgı veya kan, kaka yaparken ve sanki acı çekiyor ve havalandırırken, poposu üzerinde oturuyor ve yanında yatıyor, uzun bir süre yapmak, uzun bir süre yapmak, uzun bir süre yapmak, uzun zaman yapmak, uzun zaman yapmak, uzun zaman yapmak, uzun zaman yapmak, uzun bir süre yapmak, uzun bir süre yapmak, uzun bir süre. (Bir kaka yaparken oturamama, ayakta duran taraf, vb.) İştah ve su kaybı içmez, sürekli olarak poponuzu yalayarak veya oturduğu yere sürtünme, davranış değişikliği. (Aşırı sakinlik, saldırganlık, hareketsiz durma arzusu, tepkisizlik vb.)
Bu semptomları arkadaşınızda görürseniz, durumu netleştirmek için popo kısmına bir göz atmanızı öneririz. Köpeğin anüsünü enfekte etmemek, eldiven giymek, kuyruğu kaldırın ve anüsle ilgili bir sorun olup olmadığını kontrol edin.
Anüs bölgesi kızartılırsa, meme uçları dediğimiz et parçası çıktı ve görünür oldu, köpeğiniz hemoroid olmuştur. Köpeğinizin artık acı çekmemesi ve dışkıları rahat hale getirmesi için veterinere gitmelisiniz.
Köpeklerde hemoroid tedavisi
Veterinere gittiğinizde, veterineriniz hemoroidlerin hangi nedenlerin en uygun tedaviden oluşmasına karar verecektir. Hemoroid derecesi ilaç derecesindeyse, iltihabı azaltmak için rektal fitil veya ilaç kremleri kullanılabilir. Ek olarak, kan dolaşımını hızlandırmak ve bağırsakları tekrar yerine getirmek için ilaçlar verilebilir.
Hemoroid derecesi ilerlerse ve ilaçlarla tedavi edilemezse, cerrahi prosedürde uygulanabilir. Anüsün genişlemesi veya meme dediğimiz et parçasını alma gibi işlemler yapılabilir. Hemoroidleri tekrarlayabilecek bir rahatsızlık olduğundan, tedaviden sonra tekrar ortaya çıkmaması için veterinerinizin yöntemlerini takip etmelisiniz.
Sürekli kuru gıdalarla beslenmediğinden ve hareketsiz kalmadığından emin olmalısınız. Ayrıca, günlük su alımını gözlemlemeli ve daha fazla su içmesini sağlamalısınız. Köpeğinizin stresli hissetmesini engellemelisiniz ve onun daha mutlu olacağı şeyler yapmalısınız, çünkü hemoroidleri tetikleyen diğer nedenlerden biri stresdir. Son olarak, köpeğinizin sağlığı için veteriner sınavlarını geciktirmemeye de dikkat etmelisiniz.