Site icon Moda Blog

Kedilerde Vitamin Eksikliği Belirtileri ve Vitamin Takviyesi

kediler b vitamini

Kediler için vitamin kullanımı çok önemlidir. Kediler yeterli vitamin alamazsa, bazı sağlık sorunları ortaya çıkabilir.

İnsanların daha sağlıklı olmak için vitamin desteğine ihtiyacı var. Aynı şey kediler için de geçerlidir, arkadaşlarımız düzenli olarak vitamin almazsa birçok hastalık meydana gelebilir. Bunu aynı yapboz olarak düşünebilirsiniz; Bulmacanın bir kısmı eksik olduğunda tamamlanmaz ve bir bütün olamaz.

Kedilerin bedenlerinde herhangi bir vitamin eksik olduğunda birkaç semptom ortaya çıkar. Genellikle diğer hastalıklardan şüphelenilir, sınavlar ve sınavlar yapılır, ancak hiçbir sonuca ulaşılamaz. Aslında, hastalığın nedeninin vitamin eksikliğinden kaynaklanabileceğini bilmeliyiz.

Kedilerde hangi vitaminin eksik olduğunu anlayamayız, ancak gerekli sınavları yaparak veterinere giderek kolayca anlaşılabilir. Sonuç olarak, kedilerde hangi vitaminlerin veya vitaminlerin eksik olduğu ve düzenli olarak kullanılması gereken. Peki, kedilerde vitamin eksikliğinin belirtileri nelerdir? Ya da kedilerde vitamin kullanımı ne olmalı?

Kediler B vitamini

Kedilere neden vitamin verilir?

Kediler sadece hayatları boyunca kuru ve ıslak yiyecekler yiyerek hayatta kalamazlar. Onları hastalıklardan koruyacak, bağışıklık sistemlerini güçlendirecek ve kalp, göz, oral ve saç sağlığını destekleyecek vitaminlere ihtiyaç duyarlar. Kedilerde yeterince vitamin kullanamayan veya hiç kullanamayan “vitamin eksikliği” durumuna bağlı olarak birçok hastalık ortaya çıkabilir. Örneğin, kedilerin tüyleri donuk, dökülme, renk değişimi, kalite düşüşü vb. gibi sorunlar.

Her kedinin bağışıklık sistemi ve vücut yapısı farklı olduğundan, ihtiyaç duyduğu vitaminlerde farklıdır. Bunu bilmek için, veterinere gittiğinizde, hangi vitamin değerinin düşük olduğu belirlenebilir. Vitaminler damlalar, şurup veya haplar şeklinde olduğundan, kedilerin kolayca tüketebileceği bir şeydir. Tüketmek istemeyen kediler, fark etmeden yemeleri ve yemeleri gereken yiyeceklere, sulara veya yiyeceklere eklenebilir.

Vitaminlerin kedilerin bedenlerinde farklı görevleri vardır. Bazı vitaminler görünümlerini iyileştirirken, diğerleri iç organlarına ekstra takviye sağlar. Bazı semptomlar vücutlarında kediler eksik olduğunda ortaya çıkabilir. Kedilerde vitamin eksikliği belirtilerini aşağıdaki gibi açıklayabiliriz:

Kedilerde A Vitamini Eksikliği

A vitamini vitaminlerin en değerli ve önemli olanıdır. A vitamininin kedilerin bağışıklık sistemine büyük katkısı vardır. Hasta olmalarını engeller ve hasta olduklarında diğer kedilerden daha hızlı hayatta kalmalarına yardımcı olur. Buna ek olarak, göz sağlığında etkili oldukları için kedilerin düzenli olarak kullanılması gerekir.

Gece körlüğü, zayıflık, yorgunluk, ani zayıflama, tüylerin aşırı dökülmesi, cilt hastalıkları.

Not: Dikkate alınması gereken bir nokta vardır, A vitamini daha fazla kullanılırsa vücutlarına zarar verebilir, çünkü yağlarda ve karaciğerde birikir.

Kedi C vitamini

Kedilerde B vitamini eksikliği

Kediler için önemli olan bir başka vitamin, B vitaminidir. B vitamini kendi içinde 5 farklı vitamine ayrılır. Hepsinin kedilerin bedenleri üzerinde farklı etkileri olduğundan, dikkate alınmalı ve kullanılmalıdır:

B1 vitamini (tiamin) Kedi eksikliği

Kediler, karaciğer, kalp ve böbrek gibi iç organların gelişimini desteklemeye yardımcı olur. Tiamin, kedilerin bedenlerinin temelidir. Bu temel kırılırsa, vücut sağlığı tehlike altında olabilir.

Denge problemleri, yürüyüşte bozulma, öğrencilerin büyümesi, yiyecekleri sindiremedikleri için sık kusma, anoreksiya, düşük enerji, kafa öne ve yanlara, nörolojik hastalıkları.

B2 vitamini (riboflavin) Kedilerde kedi eksikliği

Kedilerin sağlıklı büyümeye ihtiyaç duyduğu vitamindir. Semptomlar küçük olmasına rağmen, arkadaşlarımız için önemli bir vitamindir. Ne yazık ki, birçok kedi B2 vitaminleri eksikliğine sahiptir.

Ani kilo kaybı anoreksiya nedeniyle karaciğer yağı, sypworm, katarakt.

B3 (Niasin) Kedilerde Vitamin Eksikliği

B3 vitamini kedilerin cisimlerinde saklanmaz. Arkadaşlarımızın düzenli olarak alması gereken bir vitamin türüdür. Önemli bir vitamin olduğundan, eğer kediler vücutlarına hiç girmezse, eksiklikleri nedeniyle ölümcül sonuçlarla karşılaşabilirler.

Ani kilo kaybı, yüksek ateş, ülser, yaralar veya ağız bölgesinde kızarıklık, bulunamayan hastalıklar.Kedilere D vitamini verilebilir mi?

B6 (Piridoksin) Kedilerde Vitamin Eksikliği

B6 vitamini mineralleri ve proteinleri enerjiye dönüştürür. Kediler piridoksin vitamini eksikliği yaşamaz, ancak yine de kedilerde B6 vitamini ortaya çıkabilir.

Nörolojik bozukluklar, anemi, yeterli gelişememe, böbrek bozuklukları veya taş, davranışsal bozukluklar, anoreksiya.

B12 (Kobalamin) Kedilerde Vitamin Eksikliği

B12 vitamini sindirim, sinir ve bağışıklık sisteminin işleyişi için çok önemlidir. Her kedi düzenli olarak kullanılmalıdır çünkü alması gereken vitamindir. B12 vitamini eksiklikleri hemen fark edilebilir, çünkü çok belirgindir.

Kusma, ishal, uyuşukluk, hareketsizlik, kilo kaybı, bağırsak problemleri, sindirim sistemi problemleri.Kediler için C Vitamini

Kedilerde C vitamini eksikliği

C vitamini, kedilerin bağışıklık sistemlerini güçlendirir ve mikroplara karşı savaşmalarına yardımcı olur. Bir kedinin vücudunun C vitamini eksikse, hastalık daha kolay kapanır ve iyileşmesi zaman alır. Her şeyden daha fazlasının zarar verici olduğunu biliyoruz, C vitamininin asla belirtilen miktardan daha fazlası verilmemesi gerektiği için kediler çok yararlıdır.

Kedilerin daha sağlıklı ve daha güçlü olmasını sağlamaya çalışırken, geri dönüşü olmayan hastalıklara davetiyebilir. Ek olarak, C vitamini kafaya göre asla evcil hayvan veya eczanelerden sağlanmamalıdır. C vitamini veterinere danışarak alınmalı ve kullanıma uygun olarak kedilere verilmelidir.

Hızlı hastalık, bağışıklık sisteminin zayıflığı, zayıflık, idrardaki sorunlar, zayıflık, enerji kaybı, duyarlılık.

Kedilerde D vitamini eksikliği

Sokak kedilerinin yaz aylarında düzenli olarak D vitamini aldığını biliyor muydunuz? Sokak kedileri güneş ışınlarından D vitamini aldıkları için sürekli güneşli bölgelerde yatıyorlar. Konforlarını kıskanırken, aslında hem güneşin hem de D vitamininin tadını çıkarıyorlar.

D vitamini kemik gelişimi için çok önemli olduğundan, ev kedileri belirli günlerde güneşin etrafında yürümek veya dinlenmek için çıkarılmalıdır. “Kediler sadece güneşten D vitamini alacak mı?” sorabilirsiniz. En büyük D vitamini güneşte, ancak hap, şurup veya damla şeklinde D vitamini türleri de vardır.

Sinir ve kas problemleri, kalp yetmezliği ve hastalıklar, kemik hastalıkları, kanser riski, zayıflık.

Kedilere insan vitamin mi verilir?

Hayır, asla verilmemeli. Özellikle kediler için üretilen vitaminlerin sağlanmasıyla kullanılmalıdır.

Kedilere ne sıklıkla vitamin verilir?

Her kedi farklı olduğundan, vitamin eksikliğine göre veterinere danışarak verilmelidir.

Bir bebek kedisi vitamin verebilir mi?

Evet, gelişimlerine katkıda bulunmak ve sağlıklı olmak için verilmektedir.

Kedi vitamin hapı nasıl kullanılır?

Hap yutma aparatı elle kullanılabilir veya yutulabilir.

Kedi daha fazla vitamin verilirse ne olur?

Her şey daha fazla hasar olduğundan, aniden rahatsız edilebilir, anoreksiya, kusma veya zehirlenme meydana gelebilir.

Exit mobile version