Site icon Moda Blog

Kedilerde Topallama Nedenleri ve Tedavisi

kedi ayagini basamiyor

Kedilerin topal veya yaralanma gibi durumları olabilir. Nedenleri teşhis ederek en uygun tedaviyi başlatmak çok önemlidir.

Kedileri enerjik ve aktif yaratıklar olarak tanımlıyoruz. Uykundan kalkar kalkmaz, aniden oyun oynamaya veya evde deli gibi koşmaya başlarlar. Hiçbir nedenimiz olmadığında, bir şey görmüş gibi tepki verdiklerine şaşırdık. Çoğu zaman, enerjileri tarafından şaşırırsak, böyle olmaktan çok mutluyuz, çünkü sağlıklı olduklarını biliyoruz.

Ne yazık ki, bazı kediler sağlık sorunları genetik veya daha sonra ortaya çıktığında çok üzülür. Özellikle, kedilerin hareketlerini kısıtlayacak bir rahatsızlık olduğunda, hem onlar adına içiyoruz hem de canlı olmadıkları. Bu konuda bilgili olmalısınız, çünkü topallar, acı ve kedilere adım atamama gibi durumlar var.

Patla

Patella diz kapağı anlamına gelir. Diz eklemleri, normal işleyiş sırasında koruma görevine sahiptir. Diz eklemini tamamen kapladığı için oluk şeklinde yukarı ve aşağı kayar. Bazı durumlarda, Patella tam görevini yapamaz ve oluktan çıkar. Çıkış sonucunda eklemler topal olarak görülebilir ve ağrı düzgün çalışmadığı için görülebilir. Kedilerde Patella Luksate çok yaygın olduğundan, topal şikayetle birlikte gelen kedilerde ilk olan Patella’dan şüpheleniliyor.

Patella tedavisi derecelere göre şekillendirilebilir. Tedavi, yeni oluşturulan patella lüksünde fizik muayene ile tamamlanabilir. Patella 2. derece topal ve çok rahatsızsa, cerrahi müdahale yapılabilir. Fizik muayene ile tedavi olmayacaktır çünkü cerrahi müdahale kesinlikle gereklidir.

Kedi ayağına basamaz

Artrit

Çok acı verici bir eklem hastalığıdır. Özellikle, kedilerin dirseklerinde ve kalçalarında daha görünür olabilir, çünkü sonuçta vücutlarındaki eklemleri rahatsız edebilir. Artrit çok ağrılıdır çünkü eklemin sertleşmesine ve iltihaplanmasına neden olur. Artrit yaşlı kedilerde daha yaygındır, çünkü artan yaşa sahip kedilerin eklemleri aşınır ve güçlerini kaybeder.

Artritli kedilerde topal belirtiler meydana gelir. Kolay yürüyemezler ve topal olsalar bile, ağrı nedeniyle basamaklı olabilirler. Muayeneden sonra eklem sıvıları incelenir ve stabilite kaybı incelenir. Daha sonra antibiyotik, ağrı kesiciler, eklem koruyucular, anti -enflamatuar ilaçlar (inflamatuar) gibi tedaviler uygulanır. Tedavilerden sonra, topal veya hareketsizlik gibi şikayetler azalarak kaybolacaktır.

Aortik tromboembolizm

Kedilerin arka bacaklarını felç edebilen bir rahatsızlıktır. Kalpte oluşan küçük bir pıhtılaşma karın arterine ulaşır ve daha sonra arka bacaklardaki arter işlevini kaybetmeye neden olur. Çok acı verici ve acı verici bir rahatsızlıktır ve kedilerin yaşamlarını tehlikeye atar. Aort tromboembolizmi olan kedilerin arka bacakları genellikle soğuktur. Ancak, yönetme, yürüyememe veya hareketsizlik görülür.

Bir tedavi olarak fiziksel tedavi için arka bacaklar başlatılabilir. Fizik tedavi ne kadar basit görünse de, eski gücün geri kazanılması için çok önemlidir. Aspirin veya farklı pıhtılaşma ilaçları kullanılarak, vücudun pıhtılaşma oluşumu önlenebilir. Tedaviden sonra beslenme halledilmeli ve stresli koşullardan uzak durmalıdırlar.

Kedimin ayağı acıyor ne yapmalıyım?

Travma

Kedilerdeki topalların en büyük nedenlerinden biri bir travma. Başka bir deyişle, kedilerin düşüşü, kazaklar, kasların stresi, kırıklar, açık yaralar, tendonlarda yırtılma vb. Eylemlerden oluşur. Aynı şey, insanların kolu, bacak veya parmakları kırıldığında acı çektikleri için de geçerlidir. Özellikle kedilerde kırıklar, anormal oturma pozisyonları, kemiğin sarkması, şişlik ve topallar görülür.

Kedilerde, topal hangi travmanın meydana geldiği belirlenir. Doğru teşhisi yapmak için gereken müdahaleler ve sınavlar derhal yapılır. Basit kırılma ise, sarma veya alçı uygulanarak kontrol edilir. Zor kırıklar oluşursa ve cerrahi müdahale gerekirse, tedavi başlatılır. Diğer travma tipleri görülürse, ayakta veya yatarak tedavi başlatılabilir.

Çivi enkazları

Çok basit bir durum gibi görünse de, kediler uzun tırnaklarının tol ve yürümemesine neden olabilir. Kediler tırnaklarını kesmekten hoşlanmadığından, tırnak kesimi sırasında kaçarlar ve birkaç tırnak kesilmez. Sahipler tırnaklarını kestiklerini düşünüyorlar, ancak kesilmemiş tırnaklar uzatılıyor ve bukleler aşağı ve batıyor.

Bu durum kediler için çok acı vericidir ve pençeye basamazlar. Bazen kan izleri görüldüğü için kedilerin ziyaret ettiği yerlerde fark edilebilir. Aslında, basit bir tırnak enkazı olan kedi sahiplerini akla gelmeyeceği için ciddi bir durum düşünülebilir. Batan çivi hemen kesilmeli ve giyinme yapılmalıdır. Yapılmazsa, veterinere götürülmeli ve müdahale yapılmalıdır.

Bir kedinin ayağını nasıl incitirir?

Yaralanma

Kedilerin ayaklarını basmamasının nedenlerinden biri yaralanma. Pençelerde açık yaralar, çizikler ve aşınmalar meydana gelebilir. Kedilerde kanama ve enfeksiyon gibi semptomlar görülebilir. Bu çok acı verici olduğundan, kediler sürekli olarak o bölgeyi yalayarak iyileştirmeye çalışırlar.

Özellikle sokak kedilerinde yaralanmalar daha yaygındır. Arabalardan, hayvanlardan veya insanlardan kaçarken cam kırıkları veya sert nesneleri gerçekleştiremezler. Canlter ve yürüyemeyen bir kedi görürseniz, pençelerin altına bakmalı ve açık bir yara olup olmadığını görmelisiniz. Mümkünse, yara veterinere götürerek giyinmeli veya veterinere götürmelidir.

Yabancı beden

Kediler, merak ettikleri için dikkat çeken her yere girmek istiyorlar. Ahşap, tırnaklar, taş, cam kırığı, kırık, iğne, dikenler vb. Arasındaki pençelerin farkında değil. gibi nesneler. Kediler çok rahatsız edicidir çünkü bu nesneler her yürüdüklerinde pençeyi sıkıştırır. Özellikle sürekli beslediğiniz sokak kedileriniz varsa, pençelerin altını zaman zaman kontrol etmelisiniz.

Olumsuz durumla karşılaştığınızda, cımbızların yardımıyla yabancı nesne pençeleri arasında cımbızları alarak pansuman yapılabilir. Korkma korkusu yoktur, çünkü patin birkaç gün kızarıklık, ağrı veya şişlik için normaldir. Diğer kedileri korumak için, hasarı önlemek için ziyaret ettikleri çok sayıda taş ortamdan çıkarılmalıdır.

Kedimin ayağı acıyor ne yapmalıyım?

Evde tedavi uygulanamadığından, veterinere ulaşılmalıdır.

Bir kedinin ayağını nasıl incitirir?

Topal, hareketsizlik, üzerine basmaması, zıplama veya oturamama gibi semptomlarla anlaşılır.

Kediler devam ediyor mu?

Nedenlerin teşhis edilmesinden sonra uygun tedavi başlatılırsa, muhtemelen muhtemelen olacaktır.

Exit mobile version