Aşı hem kediniz hem de sağlığınız için bir zorunluluktur. İç ve harici parazit aşı fiyatlarını en çok karşılamak için bir göz atalım.
Yenidoğan veya gelişmiş büyük kedilerde sıklıkla karşılaşılan bir sorun olan parazit, tedavi edilmediğinde ciddi sonuçlara neden olabilir. Parazit problemi, kedilerde iç ve dış parazitler olarak ikiye ayrılır. Bununla birlikte, parazitlerin kendi içlerinde çok çeşitli mikroorganizmalara sahip olduğundan, her parazit aynı ilaç veya aşı tedavisini uygulamak için doğru değildir.
Her şeyden önce, küçük arkadaşlarımıza bazı testler ve kontroller yapılır ve daha sonra uygun iç ve dış parazit aşısının tedavisi geçirilir. Başka bir deyişle, bazen ihtiyaç içinde sadece rahatsızlık olduğunda aşılar vardır ve bazen düzenli olarak yapılması ve tekrarlanması gereken aşılar kediler için hayat kurtarıcı olur. Bu nedenle kedilerdeki mevcut aşı fiyatlarını ve kedilerdeki dış parazitleri öğrenmek de küçük bir aşının doğası hakkında bilgi sağlar.
Her şeyden önce, bir hastalık meydana gelmeden önce prevalans seviyesi, o hastalık için aşı varlığı ile mümkündür. Kediler için doğduktan sonra, önümüzdeki hafta varışları şimdi aşılama için doğru başlangıç zamanı. Ek olarak, kedilerde iç ve dış parazit tedavisi bir aşı uygulaması değil, düzenli aralıklarla ve gerektiğinde uygulanması gereken bir tedavidir.
Kedilerde, iç ve dış parazit aşı fiyatları veterinerin inisiyatifinden, kullanılan ilacın markasından, tablet veya enjektöre kadar uygulanan yöntemden değişir. Merkezlere ve sınav fiyatlarına göre zaman zaman farklı ücretler olmasına rağmen, ortalama fiyat vermek mümkündür.
Kedilerde, oral, yani tablet formundaki mevcut aşı fiyatı 30-60 TL arasında değişir. Bununla birlikte, kedilerdeki iç parazit aşısı tedavisi, gemi yolu enjekte edilerek uygulanacaksa, fiyat 50-85 TL arasında değişir. Kedilerdeki dış parazit 70-130 TL arasında değişebilir.
İç/Dış Parazik Aşı Nameankarianbulijuliyzik fiyat (Oral kullanım, tablet formu) 120₺85₺10₺110₺ Parazit aşı fiyatı 70₺85₺10₺110₺ Parazit aşı fiyatları: CAT VACCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCIN
Kedilerde iç ve dış parazit tedavileri nasıl uygulanır?
Hemen hemen herkes tarafından bilindiği gibi, kedilerdeki dış parazitler bit, pire, keneler ve kedinin tüylerindeki diğer küçük zararlılar tarafından oluşturulur. Kedilerdeki iç parazitlere çoğunlukla mide ve akciğerdeki bağırsaktaki kurtçuklar veya saç kurtları neden olur.
Özellikle yavru yavruların bağışıklık sistemleri henüz tam olarak gelişmediğinden, daha fazla iç parazitle karşılaşılır. İç parazitlerin etki mekanizması farklı bölgeleri ve organları hedefler, ancak semptomlar genellikle aynıdır. İç parazitleri gösteren semptomlar arasında ishal, kanlı ve mukus dışkılama, kusma, iştah kaybı ve zayıflık gibi semptomlar dikkate alınır.
Bu nedenle kedilerde iç parazitik tedavi periyodik uygulamalar ve kesintiler olmadan her 2-3 ayda bir uygulanmalıdır. Hem tablet hem de iğne arıtma seçenekleri mevcuttur. Kediniz yediği şeyi kusmayan bir yapıdaysa, tableti ağzına verebilir ve yutabilirsiniz. Tableti ikiye bölebilir ve iki kez yutabilirsiniz. Ayrıca, kedinin iç parazitik ilacını, yaşa kadar karıştırarak da verebilirsiniz. Bununla birlikte, kusabileceğini ve riske atmak istemiyorsanız, iç parazit aşısı enjeksiyon yoluyla kediye verilebilir.
Kedilerde, dış parazitler özellikle kulak ve arka bölgelerde görülebilirken, tüm vücuda yayılabilirler. Kedilerde dış parazit belirtileri; Kaşıntı, dermatit, saç dökülmesi. Bununla birlikte, gelişmiş parazitik durumlarda ciltte kızarıklık ve kanama meydana gelebilir. Bit ve pire gibi faktörlerin neden olduğu dış parazitlerde, kedinin tüylerini ayrıntılı olarak kontrol etmek yeterlidir. Aslında, semptom olmadığında bile, düzenli olarak parazitik kontrol yapılmalıdır, çünkü erken önlemler ve erken tedavi hastalığın ilerlemesini önleyecektir.
Kedilerde dış parazitik tedavi; Kedinin ense ve dolayısıyla o bölgedeki parazitlere damlayan bölgelere yayılarak yapılır. Bununla birlikte, damlanın cilde yayıldığını ve orada kaldığını belirtmek önemlidir. Çünkü eğer tüm tüyler ve yüzeyler ile enfekte olursa, kedi genellikle ilacı yalayacaktır, çünkü kendini yalayarak kendini temizler. Bu kedinin zehirlenmesine neden olur. Bu nedenle, küçük arkadaşımıza dış parazit tedavisi uygulayacak kişinin dikkatli ve hassas olması gerekir.
Kedilerde dış parazit tedavisi ne sıklıkla? Eğer sorarsanız; Bu damla başvurusu her 2 ayda bir yapılmalıdır. Bununla birlikte, bazen ayda bir kez (özellikle yaz aylarında) önemli bir koruma olacaktır, çünkü yaz aylarında dış parazit problemiyle karşılaşmak nispeten daha kolaydır. Arkadaşımız dışarıda çok zaman harcadığından, zararlılara karşı büyük bir sığınak görevi görebilir.