Kedilerde horlamanın nedenleri nelerdir? Kedilerde horlama normal mi? Hepsini makalemizde bulacaksınız.
Kedilere horlama nedenleri farklı nedenlerle ortaya çıkabilir. Genellikle zarif ve sessiz olan bu hayvanlar, çeşitli sağlık sorunları nedeniyle horlama sesleri verebilir. Kedilerde horlamaya neden olan ana koşullar nefesle ilgili sorunları içerir. Ek olarak;
Burun tıkanıkları da etisogluk gibi etisogluk’un nedenleridir.
Ağız ve boğaz yapısındaki anatomik farklılıklar da horlamaya neden olabilir. Bazı kedilerin yumuşak damakları, horlamaya neden olabilecek şekilde konumlandırılabilir.
Horlama genellikle ciddi bir sağlık sorunu olarak kabul edilmez. Ancak, bu durum veterinere bildirilmeli ve gerekli testler yapılmalıdır. Veteriner kedinizi inceleyebilir ve horlamanın altında yatan ana nedeni belirleyebilir ve gerekli tedaviyi önerebilir.
Kısacası, kedilere horlama genellikle normal olarak kabul edilir. Hayvanları beslemek ve hayatı bir hayvanla paylaşmak, bu yaşamın en güzel yönlerinden biridir. Evdeki hanelerden biri haline gelen kediler, sahipleri tarafından sevilir. Bu aşk genellikle karşılıklı olarak korunur. Bu nedenle, kedileri nedeniyle sağlık sorunu olup olmadığını bilmek isteyen kedi sahipleri, kedilerini veterinere götürebilir ve durumun profesyonel olarak değerlendirilmesini talep edebilirler. Formun üstünde
Kedilerde horlama normal mi?
Kedilerin enstantane olup olmadığı sorusunun cevabı, evinde kedileri besleyen ve kedisinden horlama sesi olan her hayvan sevgilisi için bilinmesi gereken bir cevaptır. Ortaya çıkan hafif horlama genellikle endişe verici değildir. Bazı durumlarda, kediler uyurken veya dinlenirken hafif horlama sesleri alabilirler. Bu genellikle normal solunum sürecinin bir parçasıdır ve genellikle sağlık sorunlarının bir işareti değildir.
Horlama sürekli olarak sürekli olarak sürekli hale geliyorsa veya horlama hızla artmışsa, bu daha ciddi bir sağlık sorununun bir işareti olabilir. Özellikle;
Nefes alma zorluğunun deşarjına horlama sorunları eşlik ediyorsa, bu veterinerin dikkatli bir şekilde incelemesi gerektiği bir koşul olarak bilinmelidir.
Kedilerde, genellikle anatomik veya solunum problemlerinden kaynaklanan horlama, farklı fizyolojik bozuklukların bir sonucu olarak ortaya çıkabilir. Biraz horlama, endişelenmese de, veteriner bu konuda gerekli testleri de gerçekleştirecektir.
Çoğu durumda, kedilere horlama, hatta sevimli, kedi kedinin yaşam kalitesini azaltacak boyutlara ulaştığında can sıkıcı olmaya başlayacaktır. Bu nedenle, eğer kedi sahipleri kedilerinde horlama davranışı fark ederse, yolun başındayken bu durumun altında yatan nedenleri bilmelidirler. Veterinerler, eğitim ve teknolojik cihazları sayesinde kedilerdeki sağlık sorunlarını kolayca belirleyebilirler. Horlama sorunu kolayca teşhis edilebilen bir olgudur. Bu genellikle endişe verici bir nedene dayanmaz, eğer olası bir sağlık sorunundan kaynaklanıyorsa, kedilere bu yönde uygulanan tedavilerle sağlıkları sağlanır. Formun üstünde
Kedilerde horlama ne zaman riskli?
Kedim, uyurken enstantane olduğunu söyleyen bir kedi sahibinin bazen kulağa garip geldiği doğal bir durum olarak tanımlanıyor, ancak aynı zamanda kedilerin zaman zaman horladığı doğal bir durum olarak tanımlanıyor. Horlamanın altında yatan bazı nedenlere bağlı olarak, kediler bazen insanlar gibi horlar. Obezite, enfeksiyonlar ve kedinin uyku şekli de horlamaya neden olabilir. Kedilerde horlama, insanlarda olduğu gibi normal bir davranış olarak görülse de, horlamanın herhangi bir sağlık sorunundan kaynaklanıp kaynaklanmadığı araştırılmalıdır.
Horlamanın normal olarak kabul edilmediği durumlar arasında, horlamaya eşlik eden bazı değişkenler vardır. Kediniz horlama ile iştah düşüşü yaşıyorsa ve horlama her geçen gün şiddetlenirse, bu durumların varlığında veteriner kontrolü gereklidir. Horlamaya eşlik eden hapşırma, öksürme ve nefes alma zorluğu durumunda, zaman kaybetmeden veteriner kontrolü yapılmalıdır.
Masum görünen bazı davranışların altında yatan ciddi sağlık sorunları olabileceği unutulmamalıdır. Kedilerde horlama bu davranışlar arasındadır. Kediniz her geçen gün horlamayı artırırsa ve bu durum diğer davranışlarını olumsuz etkiliyorsa, uzman görüşü almalısınız.
Horlama kedisine ne yapmalı?
Kediler, uyurken bile insanlar için bir barış kaynağıdır. Uyku sırasında horlayan kediler, altta yatan bir sağlık sorunu olmadığı sürece endişelenecek bir durum değildir. Kedilerin neden at gibi bir ses çıkardığına baktığımızda, kedinin hastaneye yatışının veya aşırı kilosunun fiziksel bir problemin olmamasıyla ilişkili olduğu düşünülmektedir.
Horlama kedinizin fiziksel olarak zor olduğunu düşünüyorsanız, bir destek olarak durumunu değiştirmek için veterinerinizden farklı yöntemler deneyebilirsiniz. Kilo problemleri olan kedilerin daha fazla horladığı bilinmektedir. Bu nedenle, kedinizin horlamasını geçmek için onu kilo vermeye teşvik edebilirsiniz. Beslenmesini düzenleyerek daha iyi bir beslenme programı ile kilo vermeye yardımcı olabilirsiniz. Ayrıca, hastaneye yatış biçimini düzenleyebilir ve gelişmekte olan horlamayı ortadan kaldırabilirsiniz. Tıpkı insanlar gibi, kediler de hastaneye yatış biçimlerini değiştirerek horlama sorunlarının üstesinden gelebilir.
Çıtçıtta uyuyan bir kedi bazen sevimli olsa da, özellikle kedinizle aynı ortamda uyuyorsanız, uykunuzu kaçıran bir sebep olabilir. Bu durumda, kedinizin horlamasının kesin nedeni bilinmektedir ve veteriner tarafından verilen talimatların bu yönde uygulanması bu sorunun ortadan kaldırılmasına yardımcı olacaktır.
Kediler, hayatı anlamlı hale getiren ve hayatı anlamlı kılan evcil hayvanlar arasındadır. Bugün, birçok insanın evlerinde veya çalışma ortamlarında kedileri beslediği bilinmektedir. Bu, kedi severlerin kediler hakkında daha fazla bilgi sahibi olma ihtiyacını ortaya koyuyor. Kediler hakkında bilgi sahibi olmak, onlarla birlikte yaşarken daha kolay meydana gelen sorunları çözmek için yararlıdır.
Kedilerde horlama nasıl önlenir?
Esnek vücut yapıları nedeniyle farklı şekillerde uyuyabilen kediler, bu hastaneye yatış pozisyonları nedeniyle sahipleri sıklıkla endişelendirebilir ve endişelendirebilir. Sevimli yaşam arkadaşlarımız arasında olan ve şimdi evin bir üyesi olan kediler, gün boyunca çok uyuyuyorlar. Zamanlarının çoğunu uyurken geçiren bu patilic arkadaşlar, zaman zaman farklı nedenlerle horladı. Kedinizin horlama sesini duyarsanız ve onun için endişe verici olduğunu düşünüyorsanız, bunu doktora belirterek horlamasının nedenini bulabilirsiniz.
Bazen horlama sesi o kadar şiddetli hale gelir ki, bu aşamada, özellikle kedileriyle uyumayı sevenler uyku ve uykuyu korumakta zorluk çekebilirler. Bu durumda, kedinin döşenmesini değiştirmek oldukça etkili bir yöntem olacaktır. Aynı zamanda, eğer kediniz soğuk algınlığı veya burun tıkanıklığı nedeniyle horlamaya başlarsa, burnunu açacak uygulamaları kullanmak horlamanın gerçek nedenini ortadan kaldırır ve böylece horlama sona erer.
Horlama kedisine ne yapılması gerektiği sorusu, kediyi horlayan birçok insan tarafından araştırılır ve bazı ipuçları bu sorunu bulur. Kedi horlama sesleri hoş geldiniz olsa da, bazen bir dikkat dağıtıcı olarak ortaya çıkabilir. İşyerinde beslenen kedinin horlaması, dikkat gerektiren işlerde çalışanlar için zor bir çalışma ortamına neden olabilir.