Site icon Moda Blog

Kedilerde Burun Akıntısı ve Nedenleri

kedilerin burnu neden akar

Kedilerde burun akıntısının nedeni çok önemlidir. Teşhis ve tedavi başlatılmazsa durum daha da ilerleyebilir.

İnsan hastalıklarının da kedilerde görüldüğünü biliyor muydunuz? Örneğin, insanlar, özellikle kış, soğuk algınlığı, grip, soğuk, göz ateşi vb. rahatsızlık gibi. Sık sık olmasa da, bu rahatsızlık kedilerde ortaya çıkabilir. Sonuç olarak, burun deşarjı veya birkaç semptom görülebilir. Bazen kedilerde burun akıntısının nedeni sadece soğuk veya grip için değil, aynı zamanda farklı nedenlerle de ortaya çıkabilir.

Kedilerin burnu neden akıyor?

Kedilerin burnu neden akıyor?

Kediler normal olarak kabul edilir, çünkü burunları soğukken veya herhangi bir şeyden alerjik olduğunda akar. Kedilerde burun deşarjı şikayeti basit olsa da, aslında önemli bir durumun habercisi olabilir. Sebepleri önceden bilebilir ve durumun önemli olup olmadığını anlayabilirsiniz:

Enfeksiyon: Sarı renkli kalın ince akış. Akan balçık çok kokulu, kesinlikle dikkat çekici, burun polip: burun boşluğunda soluk inflamasyon oluşumu, alerjik rinit: hava uçuş tozu, polen veya çevresel faktörler alerjik rinit, tahriş: zararlı maddelerle temas eden kedilerin burnu tahriş edilir. Nazal akıntı, iltihaplanma, travma nedeniyle meydana gelir: diğer hayvanlarla savaşmak, burnuna üflemek, aniden sert malları çoğaltmak vb. Bu durumlardan dolayı kanlı veya kansız burun deşarjı.

Kediler sürekli hareket ediyor çünkü hareketli ve enerjik hayvanlar. Bazen belaya girerler, burunlarına bir darbe alırlar ve bazen soğutabilir ve sıcaktan çıktıklarında ve soğuk ortamda kaldıklarında üst solunum hastalıklarından birini alabilirler.

Genellikle kedilerin burnuyla akması normaldir, aceleyle yapılacak bir şey yoktur. Bununla birlikte, farkında olmak için 3 vaka vardır: Kanlı bir burun akıntısı varsa, bahsettiğimiz semptomlara ek olarak ve akım uzun zaman alır, ciddi bir şey vardır.

Kedilerde burun deşarj semptomları

Kedilerde burun akıntısı belirtileri çok küçüktür. Dikkat ediyorsanız, kedinizin burnu akarken birkaç semptomun daha fazla olduğunu görebilirsiniz. Yoğun ve kokulu balçık deşarjı, tıkanıklık, sürekli hapşırma, burun alanının ıslak gibi problemler yaşarlar, burnunuzu bir tencere, ses kısıklığı, öksürük, nefes alamama, anoreksiya ve zayıflık ile çizmeye çalışırlar.

Kedimin burnu akıyor

Kedimin burnu akıyor, ne yapmalıyım?

Kedinizin burnu akıyorsa ve birkaç gün beklemeden veterinere gitmek istemiyorsanız, en azından burun akıntısını hafifletebilirsiniz. Her şeyden önce, odayı kedinizle havalandırmak iyidir. Bu arada, kediniz soğuması için sıcak odaya koyabilirsiniz. Kedinizi rahatlatmak için oda nemlendiricisi veya buhar makinelerinden de yardım alabilirsiniz.

Yabancı bir madde kedilerin burnuna girdiğinde, burun akıntısı meydana gelebileceğinden arkadaşınızın iç kısmını kontrol etmelisiniz. Başınızı kaldırmalı ve ışık yardımıyla iç kısımlarda bir şey olup olmadığına bakmalısınız. Zaten yabancı bir madde burnuna girdiğinde, burnun kenarlarında şişlik olacağını hemen anlayabilirsiniz.

Bir peçetenin yardımıyla, kedinizin akan slims’i silebilirsiniz. Makyaj pamuğunun bir tarafını ıslatarak burnun içini de temizleyebilirsiniz. Kediniz bu durumdayken su yemek veya içmek istemeyecektir. Vücudun susuz kalmaması için bir şırınga yardımıyla su içebilirsiniz. Ek olarak, bağışıklık sistemini güçlendirmek için vitamin desteği alabilirsiniz.

Nazal deşarj daha da kötüleşirse, herhangi bir zaman boşa harcamadan veterinere gitmelisiniz. Veteriner hekim, muayeneden sonra burun deşarjının nedenini teşhis edecektir. Alerjiden şüpheleniliyorsa, test için alerjisi olan şey. Burunda yabancı bir madde varsa, madde küçük bir operasyonla çıkarılır.

Nazal akıntı nedenine bağlı olarak antibiyotik veya ilaç başlatılır. Tıbbi tedaviye ek olarak, kediniz ona rahat hissetmesi için sıcak bir ortam sağlamalı ve vücut direnci için beslenmeye özen gösterilmelidir. Özellikle kediniz alerjikse, burun akıntısını ve semptomları azaltmak için aynı anda veteriner hekimi takip etmelisiniz.

Exit mobile version