Site icon Moda Blog

Kediler Dakikada Kaç Nefes Alır?

saglikli kediler dakikada kac nefes alir

Nefes alırken göğsün şişmesi ve dakikada belirli sayıda solunum solunum problemi olmadığını gösterir. Peki, neye dikkat etmeliyiz?

Kedilerin yaşam alanları ve sosyal ortamları, yaşam beklentilerini doğrudan etkiler. Sokakta yaşayan sokaklardaki en yaygın hastalıklardan biri solunum yolu enfeksiyonudur. Bu hastalık aşılanan kedilere bulaşır ve tedavi edilmediğinde tehlikeli hale gelebilir. Evde beslediğiniz kedinizin düzenli bir aşı olması, hasta olmayacağı anlamına gelmez. Nefes almada zorluk, kedilerin en sık sağlık sorunlarından biridir. Bunun nedeni, birçok kedi hastalığının bir belirtisi olmasıdır. Peki dakikada kaç nefes kedi? Nefes alırken ağzını açıyor mu? Nefes alamazsa ne yapacağınız gibi soruların cevaplarını bilmeniz çok önemlidir.

Dakikada kaç nefes?

Sağlıklı bir kedi dakikada 20-40 arasında nefes alır. Nefes alırken göğsü şişer, ağzı kapalıdır ve hiç ses çıkarmaz. Kediler sadece burunlarıyla nefes alır ve nefes alırken ağızlarını açmaya zorlandıklarını gösterir. Aynı zamanda, dakikada 20’nin altında nefes alan bir kedi bazı solunum hastalıkları yaşıyor olabilir. 40’tan fazla nefes alan kediler nefessizdir. Bu semptomları görürseniz, kedinizi veterinere götürmelisiniz.

Kedinin burnu tıkanıyor mu?

Tıpkı insanlar gibi kedilerin burunları da tıkanabilir. Bunun nedeni burun iltihaplanması, burun kanallarının iltihaplanması, burun yabancı veya üst solunum yolu enfeksiyonu olabilir. Kedi tıkalı gibi nefes alırsa, burnunuzu sık sık silmelisiniz. Burun akıntısı, öksürük, hapşırma gibi semptomları gösterirse, yüksek bir sinüzit olasılığı vardır.

Nefes alırken kedinin belirtisi nedir?

Sağlıklı kediler nefes alırken gürültü yapmaz. Nefes alırken kedinizin sesi solunum zorluğunun bir işareti olabilir. Kedilerde, solunum zorluğu üç farklı şekilde görülebilir: Kedi nefes darlığı yaşayabilir, hızlı nefes alabilir, nefes alabilir. Bu üç durum farklı sağlık sorunları olduğunu göstermektedir, ancak her durumda kediniz solunumda zorluk yaşar. Nefes alırken ses çıkarmasının nedeni genellikle nefes darlığıdır. Kedilerde nefes darlığı belirtileri aşağıdaki gibidir:

Nefes alırken ağzını açabilir, dirseklerini açabilir, nefes almaya çalışabilir, kafasını nefes alması veya nefes alması zor olduğunu gösterecek şekilde öne doğru bükebilir.Dakikada kaç nefes?

Öksürme ve hapşırma bu durumun belirtilerinden biridir. Sesi solumanın ana nedeni oldukça farklı hastalıklar olabilir. Nefes darlığına neden olan hastalıklar aşağıdaki gibidir:

Nazal hastalıklar, enfeksiyon, tümör, üst trakea hastalığı, boğazdan yabancı vücut kaçışı, kalp genişlemesi, akciğer kanaması, bronşit, astım, alerjiler, hava kaçırma, göğüs boşluk hastalıkları, kalp kurdu enfeksiyonu, toksin kene çalmalarından dolayı.

Yukarıdaki hastalıkların tümü kediler için tehlikelidir. Bu nedenle, nefes alırken kedinizi takip etmelisiniz. Nefes alırken karnı, dakikada 20-40 arasında şişmeli ve nefes almalıdır. Zorluklar yaşadığınızı fark ederseniz, veteriner kliniğini mümkün olan en kısa sürede almalısınız.

Kediler ağızlarından nefes alıyor mu?

Diğer memelilerin aksine, kediler sadece burunlarından nefes alır. Bu nedenle, nefes alırken ağızlarını açmazlar, dillerini çıkarmazlar. Bu semptomlar genellikle kedinin solunum zorluğu olduğunu gösterir. Kedinin ağzı açık, hızlı bir şekilde nefes aldığını veya nefes aldığını gösteren bir işarettir. Hızlı nefes almasının ana nedenleri:

Kandaki oksijen seviyesinin azaltılması, astım, tümör, akciğerde sıvı oluşumu, anemi, yüksek ateş.

Kedilerin burunları nasıl temizlenir?

Kedinizin, nefes alırken, herhangi bir hastalık belirtisi göstermese de, burnun bloke edildiğini gösterir. Bu durumda, yabancı bir vücut burnunda kaçmış olabilir, burnunun fiziksel yapısı nedeniyle nefes almakta zorluk çekebilir. Bir pamuk yardımıyla kedinizin burnunu düzenli olarak temizleyin. Rahat nefes almak için ılık su buharında bekleyebilirsiniz. Bununla birlikte, hapşırma, öksürme, solunum problemi ile burun akıntısı gibi semptomlar gösterirseniz, veterinere götürmelisiniz.

Sağlık sorunlarını önlemek için kedilerin burunlarını temizlemek önemlidir. Yorumlarda deneyimlerinizi, kedinin nefes alma sorunlarını ve başa çıkma yöntemlerini paylaşarak diğer takipçilerimizi bilgilendirebilirsiniz. Aynı zamanda, merakınızı yorumlarda sorabilirsiniz, gözden geçirmek istediğiniz sorunlar hakkında bir fikir verebilirsiniz.

Exit mobile version