Site icon Moda Blog

Dişi Kedilerde Kızgınlık Dönemi ve Süreç Yönetimi

disi kedilerde kizginlik donemi ne kadar surer

Kadın kediler yılda iki kez öfke dönemine girer, sürecin nasıl aşılması gerektiğini biliyor musunuz? İşte dişi kedilerdeki öfke dönemi hakkında her şey.

Öfke dönemi; Kediler üreme dönemleridir ve bu süreçte kediler çiftleşme arıyor. Bu dönem genellikle ilkbahar ve sonbahardadır, ancak zaman periyotlarını değiştiriyor olabilir. Kediler genellikle 6 aylık oldukları ilk kez öfke dönemine girerler. Bazı kedilerde, bu dönemin 4 ay sonra başladığı görülebilir. Öfke dönemine giren kedinin davranışında bazı değişiklikler meydana gelir. Çiftleşme arayışında, kedi idrarını belirli alanlara, özellikle gece, miyav ve huzursuz alanlara serbest bırakabilir. Kedi sahiplerinin bu süreçte dikkat etmesi gereken önemli noktalar vardır. Peki, dişi kedilerin öfke dönemi nasıl? Bu süreci sağlıklı bir şekilde aşmak için ne bilinmesi gerekir? Sizin için süreç yönetimi ile ilgili tüm ayrıntıları hazırladık.

Kadın kedilerde öfkenin ne kadar sürmesi gerekir?

Öfke dönemine Östrus denir ve bu dönemde dişi kedi öfke belirtileri gösterir. Çiftleşme arayışında kedinin davranışında bazı değişiklikler gerçekleşecektir. Genellikle, meing gibi davranışlar, geceleri uyumamak, evden kaçmaya çalışıyor. Öfke dönemi geniş bir zaman dilimine yayılabilir. Sağlıklı kediler 1-21 gün arasında öfke belirtileri gösterebilir. Ortalama bir hafta olduğu dönemde, kedinin çiftleşmesi veya çiftleşmesi de süreci etkileyecektir. Erkek kedi ile çiftleşen kedilerin öfke dönemi 8,5 gündür. Temas etmeyen kadınlarda, bu dönem ortalama 6 gün sürer.

Kadın kedilerde öfkenin ne kadar sürmesi gerekir?

Östrus döneminin bitiminden sonra, dişi kedi ara döneme girecektir. Bu döneme interuostrus denir ve kedi normal olur. Erkek kediyi eşleştirmek için kabul etmez, davranışı normal hale gelir. Dahilistrus süresi 2-19 gün arasında değişir. Ortalama 8 gün sürdüğü bilinen bu dönem, dişi kedilere göre değişebilir. Ara işlem bittiğinde, öfke dönemine tekrar girerler ve çiftleşme mevsiminde Östrus-interacestrus şeklinde düzenli bir döngü meydana gelir. Kısaltma yapılmayacaksa ve kedi çiftleşmeyecekse, çiftleşme mevsimi bitene kadar davranışlar değişecektir.

Kadın kedilerde öfke dönemini nasıl aşabilirim?

Çiftleşme mevsiminde öfkeli kedilerin sağlıklı hayatta kalması için sahibinin dikkat etmesi gereken önemli noktalar vardır. Öyleyse, dişi kedilerde öfkeyi nasıl aşacağınız: Bu dönemde, önce kedinize karşı daha şefkatli olmalısınız ve kontrol altında tutmalısınız. Eşleştirmesini istemiyorsanız, evden kaçma olasılığına rağmen pencereleri ve kapıları kapalı tutun. Kedinizin yanına uykusuz bir döneme girecek ve uyuyana kadar bekleyebilirsiniz. Kediniz ortaya çıkarsa, eve geldiğinizde onunla ilgilenmelisiniz.

Öfke döneminde öfke sırasında kullanılan hormon ilaçları olmasına rağmen, kedi genellikle önerilmez. Süreci doğal olarak harcamaya çalışmalısınız, çünkü bu ilaçlar hormonları bozar ve kedinin sağlığı sağlığı ciddi şekilde etkiler. Bu süreçte yapılmaması gereken şeylerden biri, kedinin kısırlaştırma işlemine girmesidir. Sterilize olmaya karar verdiyseniz, östrus döneminin geçmesini bekleyebilirsiniz. Kediyi evde sakinleştirmek ve uyku düzenlerini kontrol altında tutmak için genellikle oyunlar oynayabilirsiniz.

Kadın kedilerde ne zaman kısırlaştırılıyor?

Dişi kedilerde öfke dönemi üç şekilde hayatta kalır: kedi ile erkek eş, kısırlaştırma yapılır veya mevsim bittiğinde öfke dönemi biter. Her şeyden önce, öfke döneminde kedi çiftleşmesi, sağlık sorunu yoksa hamiledir. Hamile olduğu için tekrar öfke belirtileri göstermiyor. Kediniz çiftleşmiyorsa, kısırlaştırma bir öfke dönemi girmeden veya bu dönemden sonra yapılabilir, operasyon gerçekleştirilebilir. Kadın kediler için ideal kısırlaştırma dönemi olan 4-6 ay arasında operasyonlar gerçekleştirmek mümkündür.

Exit mobile version