Anne kedilerinin yavrularını her zaman koruduğunu ve koruduğunu bilsek bile, bazı durumlar onları reddetmelerine neden olabilir. Peki, bu durumda ne yapmalıyız?
Kediler bir veya daha fazla yavru verir ve hayatta kalmak için annelerine belirli bir süre ihtiyaç duyarlar. Eğer anne yavru kedi ile ilgilenmiyorsa, emzirmez ve onu reddettiğini gösterirse, bunun farklı nedenleri vardır. Her şeyden önce, ana kedi büyük olmalı ve annelik becerileri geliştirilmelidir. Erken yaşta bir anne olan kediniz, yavrularına bakmak için ne yapacağını bilmiyor. Bununla birlikte, bazı hastalıklar düşük süt gibi nedenlerle reddedilebilir. Annem yavru kedi ile ilgilenmiyor, ne yapmalıyım? Ana kedi neden yavrularını reddediyor? Sizin için bilmeniz gereken tüm ayrıntıları açıkladık…
Ana kedi neden yavrularını reddediyor?
Kediye doğum yaptıktan sonra yavrularıyla ilgilenmeyi reddetmek mümkündür. Bu duruma ve ana kedinin yaşına neden olabilecek bazı hastalıklar.
Hastalık: Kediler birden fazla yavru verir ve tüm yavrularını annelik içgüdüsü ile korumak ister. Eğer bir yavru reddederse, bunun nedeni bir hastalığı olması ve ana kedi kedisinin diğer yavruların hasta olmaması için bu kediyi reddeder.
Mastitis: Emziren kedinin iltihaplanmasına mastitis denir. Meme enfeksiyonu bazen kendiliğinden gelişir ve bazı durumlarda yavru kedi, kedi emzirme sırasında dokuyu çizdiğinde meydana gelir. Anne kedi meme enfeksiyonu nedeniyle şişer, sertleşir ve ağrıdır. Emzirme sırasında acı çektiği ve reddedildiği görüldüğü için yavrularını emzirmez.
Yavruların sayısı yüksek: Annenin kedisinin çok fazla yavru varsa, sütün tüm yavruları için yeterli olmayacağını bilir ve bu nedenle diğer kedilerle doymuş hale getirmek için bir veya daha fazla yavrudan vazgeçebilir.
Genç yaşta anne olmak: Anne kedi doğum sırasında acı çekebilir ve travma yaşayabilir. Eğer yavrularını beslemek için gerekli becerilere sahip değillerse, yavrularını reddedeceklerdir.
Bir Anne Kedi Nasıl Alınır?
Her şeyden önce, anne kedinin yavrularına yaklaşımlarını gözlemlemelidir ve yavruların büyümediğini ve hasar görmediğini düşünüyorsanız, onu annesinden ayırmalısınız. Aksi takdirde, yavruları yavrularını ayıran anne, belirli bir süre sonra onları tanımayacaktır. Annenin yavrularına karşı agresif olduğunu görürseniz, hasta bir köpek yavrusu boğmak isteyebilir. Bunun nedeni, sütün yeterli olmamasıdır çünkü ölecek bir köpek yavrusu öldürmek istiyor. Böyle bir durum yoksa, yavruları 4-5 hafta boyunca anneden almamalısınız.
Anne olan annenin doğum sırasında bazı zorlukları vardır ve insanlar gibi doğumdan sonra bazı davranış bozuklukları gelişebilir. Bu, kedinin yaşadığı travmalarla ilişkili olabilir ve annelik becerilerinin eksikliğinden kaynaklanabilir. Eğer yavruları sokakta yaşıyorsa, onlara zarar vermelerini önlemek için yavrularını alabilir. Bunların hepsi annelik içgüdüsü olan kedilerin davranışlarıdır.
Evde doğum yaptıktan sonra, yavruların ağırlıklarını düzenli olarak ölçmelisiniz. Eğer büyümezlerse, 4-5 hafta sonra katı yiyeceklere gidebilirsiniz. Bir yavru kedi yaklaşımınız ve Ana Cat’e yaklaşımınız önemlidir. Doğum her canlı için oldukça zordur ve doğumdan sonra daha fazla şefkate ihtiyaç duyarlar. Bu süreçte kedinize sakin, şefkatli ve şefkatli yaklaşmalısınız. Onun için daha fazla zaman harcamalısınız ve sık sık sağlık sorunu olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Örneğin, yavrularına karşı yumuşaksa, emzirmek istemiyorsa meme iltihabı gibi bir hastalığı olabilir. Tüm bu nedenler göz önüne alındığında, kedinizi veterinere götürmeli ve uzmanlardan destek almalısınız.
Doğumdan sonra kedinizin davranışında bir bozukluk fark ettiyseniz, bu durumları yorumlar altında bizimle paylaşabilirsiniz. Diğer takipçilerimizin bu süreci nasıl yöneteceğinizi, yavrulara ve anne kedilerine yaklaşımınızı bilmelerine yardımcı olabilirsiniz.