Japon balıklarının yemlerini yememesinin birçok nedeni var. Balık ve akvaryumun durumu günlük olarak kontrol edilmelidir.
Japon balığı aniden yemlerini yemeyi bırakırsa bu iyi bir şey değildir. Akvaryumda iyi gitmeyen bazı şeyler var veya hastalık meydana geldi. Genel olarak, yeni akvaryum balığı alanları hala deneyimsizdir, çünkü akvaryumda ne yapılması gerektiğini bilmiyorlar ve maalesef balıklarını kaybediyorlar.
En önemlisi, akvaryumun ve balıkların akvaryum balığı sahibinden önce genel özelliklerini araştırarak bilgiye sahip olmalıdırlar. Japon balığı için bakımı çok kolay görünebilir, ancak aslında çok zordur. Gerçekten de, malzeme, manevi ve zaman aralığı hazır olduğunda, Japon balıklarına bakmaya başlamalıdır.
Akvaryumun su sıcaklığı
Japon balıklarının yemlerini yememesinin en büyük nedeni, su sıcaklığının azalması veya artmasıdır. Tüm balıkların mutlu ve sağlıklı bir şekilde yaşamaları için belirli su sıcaklıkları vardır. Örneğin, akvaryumun Japon balıklarıyla ortalama su sıcaklığı 20-21 derece olmalıdır. Her akvaryum balığı için 10 litre su konulması gerektiğinden, akvaryum büyüklüğü bunun için uygun olmalıdır. Birçok Japon balık türü olduğundan, bazıları soğuk suda yaşarken, diğerleri ortalama sıcaklıkta yaşamalıdır. Basit bir Japon balığınız varsa, su sıcaklığına dikkat edilmeli veya ısıtıcı yerleştirilmelidir.
Japon balığı yem yemez
Akvaryum suyunun pH değeri
Japon balıkları pH’da yaşayamaz. Sağlıklı yaşam için bir akvaryum balığı olan akvaryum suyunun pH’ı 6-7.5 olmalıdır. Fountain suyu, bayat su, tedavi suyu veya kaynatılmış su asla akvaryuma eklenmemelidir. Bu tür sular balıkların sağlığını bozabilir. En güvenilir su tipi, marka hazır suda veya birkaç günde bilinir.
Akvaryum temiz değil
Düşünebiliriz: Günlerce temizlenmeyen ve kirli olmayan mutfakta yiyemeyiz. Aniden, iştahımız düşer ve çevreden rahatsız olacağız. Aynı şey Japon balıkları için de geçerlidir, akvaryumlar kirli olduğunda, onu tespit ederler ve iştahları kesilir. Aslında, Japon balıkları, akvaryumlar, kirli oldukları için kolayca gezinmeyin ve sadece bir alan seçerek günlerce orada durabilirler. Akvaryumlar haftalık olarak temizlenmezse, oksijenleri azalır ve hastalanabilir. Başka bir deyişle, bir nedenden dolayı birçok sorun meydana gelebileceği için dikkat alınmalıdır.
Balık neden yemin etmiyor?
Akvaryumun ölçüsü
Japon balıkları dar ve küçük akvaryumlardan nefret eder. Akvaryumda sadece bir akvaryum balığı yaşayacaksa, orta olabilir, ancak birçok akvaryum balığı olacaksa, büyük olmalıdır. Aksi takdirde, erkek Japon balıkları, alanları korumak ve saldırganlık göstermek için diğer balıklara karşı agresif hale gelebilir. Kadın Japon balıkları bu durumu beğenemez ve yemlerini yiyemez. Ne yazık ki, eğer bu böyle devam ederse, Japon balıklarının ölümüne neden olabilir. Bu olumsuz durumlardan kaçınmak için 100x60x50 alınabilir.
Aydınlatma sorunu
Genel olarak, Japon balıkları yeterli ışıkla daha iyi beslenir. Akvaryum yerleştirilirse karanlık, loş veya daha az ışık, mutsuz olurlar ve yeterince yem yiyemezler. Bunu önlemek için aydınlatma gün ışığında, beyaz ışıkta veya mavi tonlarda alınmalıdır. Aydınlatma kırıldığında veya yeterli ışık vermediğinde, Japon balıkları stres girer ve aniden yem yemeyi bırakır. Bu gören sahipler hasta olduklarından ve hemen veterinere danıştıklarından şüpheleniyorlar. Bunun için aydınlatma sürekli olarak kontrol edilmeli ve Japon balıklarının aydınlatmadan memnun olup olmadığı.
Balıklar neden yemek yemiyor?
Yeni Balık Gelişi
Tıpkı başka bir çocuğun çocuk evlerine geldiği gibi, Japon balıklarını rahatsız oldukları için sevmezler. Yeni balık alındığında, akvaryumdaki yemlere gitmeden doğrudan saklanacak bir yer ararlar. Akvaryumdaki balıklar yabancı olduğundan, ilk başta onlara güvenmezler ve iştahları azalır. Aynı şey akvaryumdaki Japon balıkları için de geçerlidir, rahatsız edicidirler çünkü yeni balıklar gelir ve yemlerini yemezler. Yeni balıkları akvaryuma koymak yerine, yeni balıklar birkaç gün boyunca ayrı akvaryumlarda yaşamalı ve diğer balıklara alışmalıdır. Bu şekilde, her iki akvaryumdaki balıklardan rahatsız olmazlar ve yavaşça birbirlerine alışmazlar.
Balık balıkçılığı
Japon balıklarının yem yememesinin nedenlerine baktığımızda, her şeyin yolunda olduğunu düşünüyorsanız, hemen “Neden bir akvaryum balığı yemiyorsunuz?” Soru akla gelebilir. Bu durumda, balığın hastalanma olasılığını düşünmelisiniz. Özellikle, balığın yemin etmemesi, kenarda durması, depolama, sınırlı hareket veya vücuttaki değişiklikler kesin bir semptomdur. Hastalıklar diğer balıklara bulaşabildiğinden, balık hemen akvaryumdan alınır ve diğer akvaryuma eklenmelidir. Durum daha da kötüleşiyorsa, veterinere beklemeden danışılmalı ve kliniğe gitmek için durum incelenmelidir.