dantel modelleri

Japon Balıkları Neden Birbirini Kovalar?

Bazı nedenlerden dolayı, Japon balıkları arasında kovalamak olabilir. Çözüm teklifleri dikkate alınarak hemen uygulanmalıdır.

Japon balıkları ülkemizde en çok benimsenen istisnadır. Özellikle ilk kez, balığa bakacak insanlar hemen Japon balıklarını düşünüyorlar. Bu güzel balıklar renkleri, yapıları, fiziksel özellikleri ve güzellikleri ile bilinir. Japon balıklarının karakterleri farklı olsa da, genellikle biraz savaşan olarak bilinir. Akvaryumda kovalarken, saldırı, agresif hareketler veya kavga ederken bazı şeylerin iyi olmadığı anlaşılmaktadır.

Bu olumsuz hareketleri durmadan yapmazlar, haklı olduklarından emin olurlar. Genel olarak, akvaryum koşulları, akvaryumun yeri, balık sayısı, su sıcaklığı, hastalıklar ve karakterler nedeniyle sorunlu koşullar ortaya çıkabilir. Balıklarınız birbirini kovalar ve kavgalar meydana gelirse, bu nedenler inceleyerek müdahale edilmelidir.

Yem savaşı

Japon balıkları çok cesurdur çünkü kararabilir ve her türlü kavgaya girebilirler. Akvaryumdaki diğer Japonlara düşman veya cins balıkları kesilebilir. Japon balıkları midelerine düşkündür ve bazen yerler ama aynı zamanda karınlarını beslememek için de yerler. Diğer balıklar Japon balıklarının yemlerini bir tehdit olarak yerse, onu bir tehdit olarak algılayacak ve yorulmadan onları kovalayacaklardır.

Japon balığı neden birbirini kovalar?Japon balığı neden birbirini kovalar?

Çiftleşme arzusu

Erkek Japon balıklarının çiftleşme arzusundan her zamankinden daha agresif ve agresif olabilirler. Özellikle akvaryum koşulları üremek için yaratılırsa, erkek balıklar bu avantajı asla kaçırmaz. Akvaryum kalabalıksa ve az sayıda kadın balıksa, diğer erkek balıklar erkeklere saldırabilir, böylece kadınlara yaklaşmaz. Bu agresif davranışları kadın balıklarına yapmaları oldukça normaldir.

Balıklar arasındaki anlaşmazlık

Japon balıklarının vücut yapıları birbirinden farklı olduğundan, yüzme oranları aynı değildir. Örneğin, düz Japon balıkları çok hızlı bir şekilde yüzebilirken, yumurta gibi somutlaşmış Japon balıkları çok yavaş yüzer. Doğal olarak, düz bir vücuda sahip olan Japon balıkları, hızlı giderken yumurta gövdeleri olan balıklara bağlanabilir. Akvaryuma bakıldığında, düz balıkların yumurtalı balıkları kovaladığı görülür.

Akvaryum balığı neden birbirini kovalıyor?Akvaryum balığı neden birbirini kovalıyor?

Kalabalık akvaryum

Akvaryumda özel, düzinelerce balık eklenir. Düşünmeden saldırabilirler çünkü yeni balıkları yabancılar, tehditler ve zararlı olarak görürler. Örneğin; Bir akvaryum balığı için akvaryuma 60 litre su yerleştirildiği düşünüldüğünde, yeni akvaryum balığı için fazladan 35 litre eklenmelidir. Bu veriler düşükse ve Japon balıklarının büyüklüğü büyükse, akvaryum kalabalık olacağı için kovalamaca kovalamaca başlar.

Hasta balık

Bir balık akvaryumda hastalanırsa veya semptomlar yüksekse, diğer balıklar saldırıya, agresif veya öldürmeye odaklanan hareketler yapmaya başlar. Hastalıklarını bile değiştirebilirler çünkü hastalık katı balıklara geçecektir. Diğer nedenler tam olarak bilinmese de, bunlar en yaygın nedenlerdir. Hasta balıklar, daha fazla hasardan kaçınmak için iyileşene kadar başka bir akvaryuma götürülerek tedavi edilmelidir.

Balığım birbirini kovalıyor mu?Balığım birbirini kovalıyor mu?

Bölgeyi koruyun

Her akvaryum balığı akvaryumdaki bir yer belirler ve orada en çok durmayı tercih ederler. Akvaryum küçükse ve yeni bir balık eklenirse, alan işgal edileceği için ciddi ateşleme meydana gelebilir. Aksine, akvaryum yeterince büyükse, bölgeyi korumak yerine, beşinci yabancı balık geldiği için başlar. Belli bir süre sonra, kovalamalar birbirleriyle aynı fikirde olacakları için sona erecek.

Örneğin; Akvaryumda daha fazla erkek balık varsa ve kadın balık sayısı düşükse, saldırganlık bölgeyi korumaya başlayacaktır. Kadın balık psikolojisi bozulabilir ve stres yaptıkları için hastalanabilirler. Kadın balıklarının daha fazla taciz edilmesini önlemek için 1 kadın ve 1 erkek balık oluşmalıdır.

Balığın, bölgeyi koruma kavgalarından kurtulmak için saldırganlığı başlatan farklı bir akvaryumda balıkları alarak sakinleşmesi bekleniyor. Bir süre orada kaldıktan sonra, eski akvaryumun dekorları değiştirilmeli ve balık tekrar eklenmelidir. Bu şekilde, saldırganlık ve kavgaların şiddeti yarı yarıya olacak çünkü farklı çevreye girdiklerini düşünüyorlar.

Balık Kişiliği

Her hayvanın kendi kişilikleri vardır, aynısı Japon balıkları için de geçerlidir. Bazı Japon balıkları çok kibirli, diğerleri sakin ve sıralar. Kibirli Japon balıkları her zaman savaştır, çünkü akvaryumun koğuşları olduklarını düşünüyorlar 🙂 Kibirli Japon balıkları farklı bir akvaryuma götürülmelidir, böylece savaşan, agresif ve agresif hale gelirlerse saf balıklara zarar vermezler. Söylemeyin, kişiliklerine zıt olanlar kabul edecektir ,, bu kelime balık için geçerli değildir.

Yorum yapın