Daha önce evde bir yılanı besleyen birini gördünüz mü? Kulağa korkutucu ve şaşırtıcı olsa da, yılanları beslemek aslında bir deliliktir.
Daha önce, evde kedi, köpek, kuş, tavşan, ördek ve tarantula beslendiğini gördük, ama yılanı görmedik! Her insanın karakteri farklı olduğundan, bazıları aşırı yaşam sürmeyi sever ve bu özellikleri iddia edecekleri hayvanlara yansıtabilir. Dünyada zehirli türleri olan bir hayvan varsa ve genellikle insanlardan korkuluyorsa, aynı zamanda bir istisnadır.
Görmek mümkün değildir, ancak özellikle orman, ormanlık veya çiftlik alanlarında bulunurlar. Yılanlar çok kamufle edilmiş olabildiğinden, taşlar veya ağaçlar arasında kolayca fark edilmezler. Aniden ortaya çıktıklarında, insanlar yüksek korkuya sahiptir ve o anda ne yapacağını bilmiyorlar. Daha endişe duyabilirler, çünkü yılanın karşılaşma sırasında zehirli mi yoksa toksik mi olmadığını bilmiyorlar.
Haberlerde izlediğimiz veya yaşadığımız hikayelere dayanarak, yılan sokmasına veya ısırmasına tanık oldunuz. Böylece ve yılanlar oldukça korkutucu olsa da, bazı insanlar yerli yılan türlerini araştırabilir ve evlerini kucaklayabilirler. Çevreyi rahatça yaşamak ve günün herhangi bir saatinde yılanla vakit geçirmek için sağlarlar.
Tabii ki tüm hayvanları seviyoruz, ama “yılan” kelimesinin bile çok korkutucu gelebileceğini itiraf edelim. Yılanlarla aynı evde yaşamak mümkün mü? Ya da evde yılan bakımı? Merak eden insanlar için evcil yılan hayatını açıkladık.
Yerli yılan fiyatları
Evde Yılan Bakımı
Yılanlar doğada yaşıyor olsa da, aslında sıcak ve nemli bir ortamda yaşamayı severler. Yılanın ortamı 30 derecenin altına düşmemelidir, aksi takdirde sağlığını olumsuz etkileyebilir. Olasılığınız varsa, sıcaklığı 30 derece tutmalı ve azaltmamaya çok dikkat etmelisiniz. Böyle bir şeyiniz yoksa, yılan yerine ekstra ısıtıcı da koyabilirsiniz.
Normalde, yılanlar kolayca büyük bir akvaryum/dayanıklı kutuda veya yılanlar için özel yaşayabilir (büyük akvaryumu tercih eder çünkü yılanlar zaman geçtikçe daha uzundur), ancak akvaryum tasarlamalısınız.
Akvaryumun alt kısmı, yılanlar için uygun kum, küçük taş veya talaş ile kaplanmalıdır. Yılanların korkutucu olduğu yılanlara bakmayın, aslında tehlikede hissettiklerinde saklanacak bir yer ararlar. Bu nedenle, kaya, dekoratif evler, ağaçlar veya büyük bitkiler gibi nesneler akvaryuma dahil edilmelidir. Yılanınız karanlık bir ortam istediğinde, bu nesnelere girerek kolayca dinlenebilir.
Evi vuran güneş ışığı yılanınızı rahatsız etmez, ancak bir şekilde doğrudan güneşi görmesini engellemelisiniz. Akvaryumu oraya koymak daha doğrudur, hangi bölgede evinizde daha az güneş çarptığı.
Ev yılanı
Evde yılan beslenmesi
Bildiğiniz gibi, bazı yılanlar ağaçta yaşıyor ve diğerleri yerde yaşıyor. Ağaçta yaşayan yılanlar dışında, diğerleri tamamen etobur. Yılan bakımı evde bakım yapmak çok zor olabilir, çünkü yılanlar doğası nedeniyle canlı hayvanlarla beslenir.
Her zaman ölü veya tamamen dondurulmuş av yaratıklarıyla beslenmeye zorlanabilirsiniz, çünkü yılanınızın tadına göre her zaman canlı bulamazsınız. Dondurulmuş yaratıklar paketlere yerleştirildiğinden, servis yapmadan önce yılanınızı çözmek için sıcak su suda tutmalısınız. Yılanlar donmuş canlılardan etkilenmez, böylece hayatta olmadıklarını hemen anlayabilirler.
Yılanlar genellikle fare, böcek, kuşlar, kemirgenler, balıklar, salyangozlar, kabuklular veya kurbağalar gibi canlıları tüketmeyi sever. Yılanlar yaratılışları nedeniyle açlığa dayanıklı olduğundan, her gün beslenmeniz gerekmez. Genel olarak, yılanlar 5-10 gün boyunca açlığa güvense de, yılan türlerine göre çok uzun tutulmamalıdır.
Yılanınızın kolayca ulaşacağı yere suyu bırakmalısınız. Yılanlar içme suyunu sevmese de, ıslanmayı sevdikleri için ihtiyaç duydukları su oranını belirlemelisiniz. Çok aktif oldukları için, zaman zaman dikkate alınarak su kabını devirebilirler.
İlgili Makale: Pet Yılan İsimleri
Evde Yılan
Yılan ve insan ilişkisi
Yılanların sıcak, duygusal olmasını beklememelisiniz, diğer evcil hayvanlar gibi sahiplerine bağlı. Yılanlar daha havalı, daha fazla temas ve ilgiden çok hoşlandıklarını söyleyemezler.
Her yılanın karakteri oldukça farklıdır; Bazı yılanlar durmayı sever, ancak bazı yılanlar akvaryumdan çıkmak ve durmak istemez. Yılanınızla iletişim kurarken ve iletişim kurarken bu adımlara dikkat etmek daha doğru olurdu;
Yılanların beyni hızlı ve durgun çalışmaz. Karınları dolduğunda, karanlık ortama giderler ve aç olduklarında gizli olanlardan çıktıkları için çevreye uyum sağlamak uzun zaman alabilirler, akvaryumun kapağını doğrudan açarak yılanı elinize almayın, çünkü karanlık ortamda rahatsız olmayı sevmezler. Sonuç olarak, akvaryumu elinizle açmadan önce kapağı açmadan önce yılanınızı elinize almak istediğinizde küçük hareketlerle ısırabilir veya saldırganlık gösterebilirler. Kapağı açtıktan sonra, yılana küçük hareketlerle dokunun ve kendini hareket ettirene kadar elinize almayın ve yılan hareket etmeye başlarsa, asla kuyruğu ve başı tutmayın. Yılanın ortasından parmaklarınız açıkken elinizi alttan koyun. Elinize almak istediğinizi anlayacak ve ona sarılacak, yılanı asla parmaklarınızla sıkıştıracak, bu yüzden elinizi ve parmaklarını gevşek bırakın. Aksi takdirde, ona zarar verebilir ve sonuç olarak size saldırabilirsiniz, parmağınızı sürekli olarak yılanınıza gösterirseniz, yiyeceklerle ısırmaya çalışabilirsiniz ve yılanınızı aldığınızda sizi bir platform olarak görebilirsiniz. Bu arada, asla kolunuzdan hızlı bir şekilde atmaya veya zorlamaya çalışmayın. Kuyruğunuzu yavaşça ters yöne çevirin ve kolunuzdan kolayca ayrılabilir, çünkü bu yönü takip edecektir, yılanınız zaman geçtikçe size alışır, tüm hareketinize saldırmak çok düşüktür.Yerli yılan türleri
Yerli yılan türleri
Yılanlar, canlıları son derece ustaca avlıyor ve yaşayan şeyleri boğduktan sonra hemen yutuyorlar. Bu nedenle, ikinci isimler aslında ölümdür çünkü yılanlar saldırıya endekslenmiştir. Doğada, zehirli yılanlar olduğu kadar zararı olmayan yılanlar bulunur. Ev ortamında yaşayabilecek yerli yılan türlerini aşağıdaki gibi listeleyebiliriz;
Mısır Yılan (Mısır Yılan): Harika olarak adlandırılacak güzel desenleri var. 180 cm uzunluğa kadar ulaşabilirler ve oldukça uysaldırlar. Onlar güçsüzdür ve ısırmaya meyilli değildirler. Toksik olmadıkları için evde beslenebilen türlerdir. Yeşil Ağaç Pitone: Uzunluklar 2 metreye kadar ulaşabilir. Bu nedenle, çok geniş bir ortama ihtiyaçları vardır. Üzerinde yeşil renkler ve farklı desenler. İlk kez, yılanları besleyecek olanlar bu tür başlayabilir. Sarı Yılan: Görünüşleri büyük ve korkutucu olsa da, aslında zararsızdırlar. Kemirgenleri kolayca tüketebilirler. Şu anda, nesilleri tehlikede oldukları için korundu. Büyük dişleri var ve sevmedikleri davranışlar dışında herhangi bir tehlikeleri yok. Albino Ruthven King Yılan: Uysal, insanlara zarar vermiyorlar çünkü bir yılan türü. Kendi türlerini yiyebildikleri için çevrede tutulmalıdırlar. Sürüngenleri tüketebilir çünkü ince boyutlara sahiptirler.
Yerel yılan fiyatları ne kadar?
Yerli yılan türlerinin fiyatları genellikle 1.000-1.500 TL’den başlar. Yılanın özel bir türü varsa, 30.00-50.000 TL’ye ulaşabilir.
Yılanlar sahibini biliyor mu?
Yılan alındığında alındığında, sahibine kolayca alışır ve zaman arasında bir bağ yaratır. Yetişkin yılanlar sahibine alışmakta güçlük çeker.
Yerli yılan sahibini yiyor mu?
Hayır, yemek yemiyor. Bu sadece dünyadaki en toksik veya tehlikeli yılanlar için geçerlidir.