Köpek yavrusu kedisinin ne yediği, neyle beslenen ayrıntılı açıklamalar yaptık. Okumanızı tavsiye ediyoruz.
İlk yıl yavru kedi beslenmesinde çok önemlidir. Açıkçası, hayatının sağlığını ilk yıl içinde beslenmesiyle uzlaştırmak mümkündür. Bebek doğduktan sonraki ilk ay, annelerinin lezzetli sütünü beslerler ve sonra büyük kardeş kedi mamasına geçmeye başlar. Bu süreçte, dikkat etmemiz gereken noktalar hakkında konuşacağız. Bu süreç sorunlu bir süreç gibi görünse de endişelenmeyin, küçük pençelerin çok hızlı büyüdüğünü göreceksiniz.
Küçük arkadaşlarımız kısa sürede ilk vücut ağırlığının birkaç katına ulaşabilirler. Yavru kedilerimizin günde 4-5 yemeğe ihtiyacı var. Su içeceği bir kap kedimizin herhangi bir zamanda içebileceği ve belirli dönemlerde kontrol edilmesi gereken şekilde yanınızda olmalıdır.
İlk iki hafta
Tat duygusu, işitme duygusu ve koku duygusu ilk haftalarda gelişir. İlk haftanın gözleri kapalı. İkinci haftaya ulaştığımızda, yavru kedilerimizin gözleri açıldı ve çevre çevreyi tanımaya başladı. Yuvasını kokuyor ve odaklanarak çevresini tanımaya çalışıyor.
Yavrular her iki ila üç saatten 1 haftaya kadar beslenmelidir. İki haftalık köpek yavrusu kedilerde, bu dönem en fazla 4-5 saat olmalıdır.
Yavru kedi nedir?
Üçüncü ve dördüncü hafta
Çok hızlı büyüdüğünü fark ettiğiniz bebek kediniz artık oyun oynamaya başlayacak. Sosyalleşmeye başladı. Dişleri bu aşamada ortaya çıkmaya başlar ve görme becerileri artık gelişimlerinin son aşamasına yaklaşıyor. Nihayetinde, 1 aylık tamamlanma aşamasında meraklı bir çocuk gibi her şeyi araştırıyorlar ve meraklarının bir esiri oluyorlar. Üç haftadan büyük kediler için, diyet artık ortalama altı ila sekiz saate yükselebilir.
Beşinci hafta
Şimdi bebek kedimizin bebeklik dişleri var ve yavaş yavaş kuru yiyecek yemeye başlayabildi. Sıradan bir köpek yavrusu kedinin vücut ağırlığının üçte biri olarak sütün ihtiyacı var
Altıncı Hafta
Altı hafta tamamlandıktan sonra, yavru kediniz şimdi sütü terk etmeli ve yiyecekleri karşılamalıdır.
Vücut sıcaklığı
Bebek kediniz annesinin şefkatli pençeleri altında büyümezse, bir nedenden dolayı bazı önerilerimiz olacak. İlk 3 haftada, vücut sıcaklığı mekanizması gelişmeye başladı, çünkü bebek kedinizin vücut sıcaklığının ilk başta düşük olduğunu fark edeceksiniz. Bu durumu battaniyenin altına alarak çözebilirsiniz.
Bir bebek kedisi nasıl beslenir?
Beslenme
Bebek kediniz annesi olmadan ise, annesinin beslenme konusundaki tavsiyesinden yoksun olduğu için sorunları olacak. Küçük pençelerin olmaması ve öğretmenlerin öğrenmeleri nedeniyle avcılık bulma yeterliliğine sahip değildir. Bu konuda da endişelenmenize gerek yok. Bununla birlikte, kedinizin yavru kedi için özel olarak hazırlanmış yiyecek veya süt tozu satın alması iyi bir seçimdir. Köpek yavrusu kedileri için özel olarak tasarlanmış şişelerin varlığı da çalışmalarımızı daha kolay hale getirecektir. Şişeyi sıkmayın ve sütün basınçlı bir şekilde çıkmasına neden olacak bir hareket yapmayın. Bu, yavru kedinizin akciğerlerinizi engellemesine ve boğmasına neden olur. Zaman zaman yavru kedide meydana gelen gaz problemini hafifçe arkaya vurarak çözebilirsiniz.
Sütün sıcaklığı maksimum 29-30 civarında olmalıdır. Sütü ısıtmadan soğuk bir şekilde soğuk verilmemelidir.
Dışkı/ idrar
Anne olmadan büyüyen annenin annesi olduğunuz için önce teşekkür ederim, o zaman dışkıların idrara çıkması konusuna gelebiliriz. Anne kediler bölgeyi yalar, böylece yavruları bu süreci yapabilir. Bu yalamadan sonra, köpek kedisi dışkı idrar arzusunu artırarak rahatlamaya yardımcı olur. Annenin yokluğu bu sorunu onunla getireceğinden, o bölgede ıslak bir silme sürerek bu sorunu çözebilirsiniz. Dikkatli olun, alanın tahrişe neden olabileceğine neden olabileceği için önerilmez.
Lütfen veterinere danışmayı unutmayın. Veterinerinizin sık sık rahatsızlıklarından; Normal olarak anlamadığınız veya görmediğiniz durumlarda veterinerinizle iletişime geçmeyi bırakmayın.
Zararlı yiyecekler
Büyüme aşamasındaki ilk aydan sonra kediye inek sütünün verilmemesi önerilir. Aslında, bu rahatsız edici olabilir. Çünkü ilk ay tamamlandıktan sonra, köpek yavrusu kedilerimiz süt sindirme yeteneklerinde azalıyor. İnsanlar olarak, yediğimiz ev yemekleri de kediler için zararlı olabilir. Veterinerinize danışmadan hareket etmemenizi öneririz.