Kedilerin ameliyata ihtiyacı olduğunda narkoz konusunda endişeliyiz. Peki, narkozun kedilerde etkisi ne zaman? Makalemizde açıkladık.
Kedilerde herhangi bir sağlık problemi görüldüğünde, ilk olarak ilaç tedavisi, yatılı tedavi ve son olarak operasyon yapılır. Sağlıklı kedilerde hastalanmak veya herhangi bir sorun yaşamak imkansız değildir; Ne kadar güzel ve dengeli beslenme olursa olsun, bazı sorunlar ortaya çıkabilir. Özellikle her cinsin atalarından bazı genetik hastalıklar vardır; Kulak, böbrek, sindirim sistemi veya göz bölgeleri diğer kedilere duyarlıdır ve özellikle bu nedenlerle hasta olabilir. Böyle bir durumdan kaçınmak için, kedi bakımınızı ayrıntılı olarak yapmalı ve veteriner sınav tarihlerini geçmemelisiniz.
Kedilerin herhangi bir hastalığı yoksa, genellikle kısırlaştırılacak bir operasyon olmalıdır. Operasyondan önce, kedilere belirli bir miktar narkoz verilir, böylece ameliyat herhangi bir ağrı olmadan başarıyla tamamlanır. Kedi sahipleri, operasyon narkozdan korktuktan sonra arkadaşlarının iyileşemeyeceği veya asla uyanamayacağından endişe ediyorlar. Nitekim, kedilerde narkozun etkisi ne zaman? Soru geliyor. Narkozun etkisi ameliyatın nedenine göre değiştiğinden, kesin bir zaman aralığı vermek zordur. Bu konuda neyin merak ettiğini ayrıntılı olarak açıklamaya çalıştık.
Kediler narkoz etkisinden ne zaman çıkacak?
Kediler narkoz etkisinden ne zaman çıkacak?
Kedinizin vücut hastalığı nedeniyle ameliyat olması gerekiyorsa, durumun ciddiyetine göre daha fazla veya daha fazla narkoz verilir. Ağır narkoz verildiğinde veya vücut fonksiyonlarının kontrolü için uyuyan 24 saat boyunca gözlem altında tutulur. Reflekslerinin yerine getirilmesi veya narkoz uykusundan ayrılması uzun zaman alabilir. Veterinerler sorun olmadığını söylüyorsa, sabırla uyanmasını beklemekten başka seçenek yoktur. Hafif narkoz verilirse, kediler genellikle 1 saat içinde uyanır ve yavaşça vücuda gelir. Kedilerde, anestezi etkisi yoğun bir şekilde hissedilebilir ve uyandıktan sonra birkaç saatlik zayıflık ve uykulu devam edebilir.
Her kedinin bağışıklık sistemi ve vücut direnci birbirinden çok farklı olduğundan, narkoz süresi de değişebilir. Kediniz son zamanlarda operasyonlar geçirmişse ve bağışıklık sistemi güçlü ise, endişelenecek bir şey olmadığını bilmelisiniz. Genel olarak, düşük vücut direncine sahip kediler cerrahi prosedür için uygun değildir ve belirli bir süre verilebilir ve vücudun iyileşmesini beklemeye devam edebilir. Bir kediniz varsa, kedinizin ameliyat gibi üzücü durumlara gelmeden önce düzenli ve sağlıklı yenmesi gerektiğini hatırlamanız gerekir.
Kediler üzerindeki anestezi etkisi
Narkozdan sonra kedilerde görülen durumlar
Narkozun ağırlığının ameliyatın nedenine göre değişebileceğini öğrendik. Her kedide narkozdan sonra kusma belirtisini görebilirsiniz, buna hazır olmalısınız. Vücuttaki narkoz, etkiyi atmak için kusacak ve durgun olduğu için uyumaya devam edecek. Bununla; Operasyonun gerçekleştirildiği alanın ağrısı, tepki verememe, hassasiyet, öğretim, şaşırtıcı ve durdurarak şaşırtıcı ve iyileştikten sonra bile anoreksi görülebilir.
Bunlar çok normal kabul edilir, ancak iki günden fazla sürerse, işlerin yanlış gitmesini önlemek için veterinere danışmalısınız. Sonraki günlerde, kedinizin eskisi kadar neşeli veya oyuncu olmadığını fark edebilirsiniz ve her şeyin zamanla geliştirileceğini bilmelisiniz. . Kedinizin hemen iyileşmesi için veteriner hekimlerinin önerilerini kullanın ve bu süreçte kedinize her zamankinden daha şefkatli olduğunuzdan emin olun.