Kedilerin tuvaletleri geldiğinde, bunu hareketleriyle gösterirler. İyi gözlemlendikleri takdirde tuvaletlerini ne zaman yapacakları tahmin edilmektedir.
Egzotik hayvanlarda bile taş yapan kediler, ilginç ve anlamlı davranışları için ünlülerdir. Genellikle aniden bir saldırı yaşarlar, göremediğimiz şeylere dikkat etmek, şaşırtıcı sesler çıkarmak, uykudan ve saldırıdan kalkmak ve kendilerini oradaymış gibi savunmak için kendilerini almaktadırlar. gibi alışkanlıklar.
Her kedinin karakteri tıpkı görünüşleri gibi farklıdır, ancak aynı zamanda birçok ortak noktaya sahiptir. Başka bir deyişle, bir tür kedi ve sokak kedisini karşılaştırırsak, davranışlarının birbirinden çok farklı olduğunu göreceğiz, ancak ortak noktada buluşmaları gerekir. Bu hemen “Kedi yaptığı şey” ifadesini akla getiriyor.
Bildiğiniz gibi, kedilere sahip olan insanların sayısı son zamanlarda çok arttı, bunu sosyal medyada kolayca görebiliriz. Bazı insanlar diyaloglarını videoda kedileriyle paylaşır ve insanlarla paylaşırlar ve kedileri olmayanlar bu mutluluğu tatmak için bir kedi benimser. Bu çok iyi bir şey ve sosyal medyamızın ana sayfalarını canlandırıyorlar 😻
Bu durumda, birçok sorunun kedi sahiplerinin zihninde hem sosyal medyada hem de insanlar kendi aralarında cevaplar bulmaya çalışıyorlar. Örneğin, kedi sahiplerinin merak ettiği sorulardan biri, kedilerin tuvalete geldiğini nasıl anladığımızdır? soru. Bu soruyu ve makalemizde makalemizde ve doğru bir şekilde paylaşan düşünceleri aldık.
Köpek Kedileri ne zaman tuvalet yapar?
Kedilerin tuvalete geldiği anlaşılıyor mu?
Kedilerin ne yapacağı açık olmadığından, bir sonraki hareketlerini tahmin etmek bizim için kolay değil. Bunu tahminlere göre değil, mantıklı olarak bulmamız daha kolay olacak. Örneğin, her kedinin bağırsaklarının işleyişi farklıdır, ancak bir kedi yeme ortalama 2-3 saat sonra kuma gider. Bu şekilde, kedinin kakasının geldiğini anlamak için saati takip etmek başka bir seçenektir.
Kediler çişlerini daha uzun ve daha uzun sürüyor çünkü yiyecek tükettikleri kadar su içmiyorlar. Başka bir deyişle, bir kedi ne kadar fazla su tüketirse, kuma gitme ve işeme oranı o kadar yüksek olur. Bu genellikle günde 2 kez bulabilir. Çok su içmeyi sevmeyen kedi, günde bir kez veya günde bir kez işemek için kumlarını ziyaret eder.
Her kedinin karakteri farklı olduğundan, davranışsal formlar birbiriyle aynı değildir. Bazı kedilerin bir problemi olduğunda, sürekli meow olurlar, ancak diğerleri bunu göstermek veya rutin davranışlarını değiştirmek için kuyruk hareketleri kullanırlar. Bununla birlikte, tuvaletten bir kedi genellikle aşağıdakileri yapar;
Kum kasesini koklamak için burunlar yerde dolaşır, eğer yeni kazanan bir kedi ise, halı, yatağı veya parka eşitlemeye çalışır, genellikle oturma yollarını değiştirir, hareketleri aniden yavaşlar ve Panikte farklı davranışlar sergileyin ve kedi tuvaleti yapmışsa, oraya gider ve oraya gider. Kokmaya başlar, sanki kendi kendine konuşuyormuş gibi, miyavlar sandball’un bulunduğu bölgeye gider, bazı kediler özel alanlarını ve anüs parçalarını yalar.
Kedinin tuvaletinin geldiğini anlamak için, dikkatli bir şekilde gözlemlemek yeterlidir. Bir süre sonra, tuvalete tekrar alışacağınız için tuvaletin geldiğini kolayca anlayabilirsiniz. Arkadaşınızın karakterini de çok iyi bilmelisiniz. Ne kadar iyi bilirseniz, ne yapmaya çalıştığınızı ve neyi o kadar çok anlayabilirsiniz.
İlgili makale: Yetişkin ve köpek yavrusu için tuvalet eğitimi nasıl sağlanır?
Yavru kedilerin tuvalete geldiğini nasıl anlarız
Yavru kedilerin tuvalete geldiğini nasıl bilebiliriz?
Yavaş yavrular çok küçük olduğundan, tuvalet ihtiyaçlarını tek başına karşılayamazlar. Köpek kedileri kakalarını yapamaz ve 3 haftaya kadar işemezler. Anne, yavru kedilerin karın ve anüs kısmına masaj yaparak tuvaletlerini yapmalarına yardımcı olur. Kedi yavrularının anneleri yoksa, bu işletme sahiplerine düşecektir.
Yavru kedi 3 haftadan büyükse, şimdi tuvalet eğitimi almaya başlıyor. Bazen, kum dışındaki eğitim ve tuvaletlerden çıkabilirler. Bu, zamanla ve doğru eğitim ile çözülebileceği konusunda endişelenebilecek bir durum değildir. Bebek kedisinin tuvaleti geldiğinde bunu yapabilir;
Özellikle, karın ve anüs alanlarını yalamaya başlarlar, kum kasesinin yerini bulmak için evde dolaşırlar, bazen kum kasesine, çiçeklerin tabanına, arkasına gitmek istemediklerinde Koltuklar, masa vb. görünmüyor. Başka bir deyişle, köpek yavrusu kaybolduğunda ve kum kabı temiz olduğunda, başka bir yerde tuvalete gitmiş olabilir, yüksek sesle miyavlamaya başlar, sahibinin kendini sevmesini sağlamaz veya kucağından kaçar, kumda oturmanın yollarını taklit eder Kase, yiyecek ve su yemek istemiyorlar, yerini küçük pençeleriyle eşleştirmeye başlıyorlar. .
Tıpkı yeni doğan bebekler gibi köpek kedilerini düşünebiliriz. Özellikle yeni kum eğitimi başlatılırsa, daha iyi öğrenmek için her 20 dakikada bir bir sanal topa götürülmeli ve pençeleriyle donatılmaları gerektiği öğretilmelidir. Belli bir süreden sonra öğrendiği için, her tuvalete geldiğinde kum kasesine gitmeye başlayacak.
💡IPUCU: Yavru köpeğin kum kabından işemek veya kaka varsa, dışkı alıp doğrudan kuma koyabilirsiniz. Bu şekilde, kum kabındaki çiş ve kaka kokuyor ve başka bir yerde yapmaması gerektiğini fark ediyor.
Yavru köpek tuvaleti ne zaman yapıyor?
Köpek Kedileri ne zaman tuvalet yapar?
Yavruların sık sık işemek ve kaka yapmaları gerekmez, çünkü katı ve yetişkinler gibi yüksek miktarda beslenme değildirler. Genellikle her öğün yemek yedikten yaklaşık 30-60 dakika sonra kum kasesine yerleştirilmelidir. O zaman tuvaletlerini yapmasalar bile, bir süre kum kasesinde durmalı ve eşdeğer hareketler tekrarlanmalıdır. Bu şekilde, tuvaletlerini sadece kumbağında tespit edeceklerdir.
Yavru yavru, yavru kedilerin ne zaman tuvalet yapacağını tahmin etmek için yedikten veya içme suyundan birkaç dakika sonra tutulmalıdır. Yavrular, beslendikten birkaç saat sonra öğretildiği gibi kaka yapmak için kum kasesine giderler. Günde bir kez normal miktarda su içiyorlarsa; Fazla su içiyorlarsa, çişlerini günde iki kez yapabilirler.