Kediler sadece burunlarıyla nefes alır ve nefes alırken ağızlarını açmazlar. Neden açık ağızları soluduklarını biliyor muydunuz?
Solunum zorluğu olmayan sağlıklı bir kedinin nefes aldığını bilmek, kısa sürede olası hastalıklara karşı önlem almanıza yardımcı olur. Her şeyden önce, kediler burunlarından nefes alır ve dakikada 20-40 arasında nefes alırlar. Nefes alırken ses çıkarmazlar ve ağızlarını açmazlar. Bu normlardan başka farklı bir durum meydana gelirse, kediniz muhtemelen nefes alma zorlukları yaşar. Peki, solunum zorlukları olan kedilerde ne tür hastalıklar olabilir? Nefes alırken ağızlarını açtıklarını gösteren nedir? İşte bilmeniz gereken her şey …
Kediniz açık havada nefes alıyorsa dikkat!
Kedim açık nefes aldığını söylüyorsanız, dikkatli olmalısın. Kediler, nefes almaya zorlandıklarında bazı fiziksel tepkilerle fark etmenize yardımcı olur. Ağzı açıkken nefes almanın iki nedeni vardır: nefes almak nefes kesici olabilir veya nefes darlığı yaşıyor olabilir. Nefes kesen bir ateş olması, kullandığı bir ilacın yan etkisi olabilir. Bu tehlikeli olmasa da, incelenmelidir. Nefes darlığı, ağzının nefes almasının ana nedeni olabilir. Bununla birlikte, öksürük, başını öne doğru eğmek de semptomlar gösterebilir. Ağzının nefes almasına neden olabilecek hastalıklar:
Bakteriyel enfeksiyonlar, tümör, bronşit, alerji, astım, göğüs hastalıkları, göğüs duvarında bakteriyel zehirlenme.
Göğüs hastalıkları, burun hastalıkları ve üst solunum yolu enfeksiyonları gibi hastalıkların en belirgin özelliği, kedinizin ağzının açık olmasıdır. Bu durumu fark ederseniz, evde yapabileceğiniz bir müdahale yoktur. Kedinizi veterinere götürmeli ve tedavi sürecinde onunla birlikte olmalısınız.
Kedilerde solunum zorluklarının belirtileri
Kedilerdeki solunum hastalıkları oldukça yaygın sağlık sorunlarıdır. Bu genellikle kedinizin normalden farklı nefes almasına neden olur ve kedinizi izleyerek fark edebilirsiniz. Her şeyden önce, kediler nefes alırken ses çıkarmazlar. Bir ses çıkarırsa, sorunlarınız olduğu anlamına gelir. Bu nedenle kedinize kedinizin yanındaki bakmalı ve ağzınızı açıp dinleyip dinlemediğinizi görmelisiniz. Bunun zor olduğunu fark edebilirsiniz, eğer burun tıkanmanız varsa, buna yardımcı olabilirsiniz.
Kedilerde solunum zorluklarının belirtilerinden biri ağzın ağzıdır. Kediler açık havada nefes alır: Genellikle nefes darlığı içinde yaşayan, burnundan nefes almaya çalışan kedi zorlanır ve ağzını açar.Kedi Nefes Açık Ağız
Solunum zorluklarından muzdarip kedi nasıl?
Kedinizi evde teşhis etmek mümkün değildir. Oldukça farklı nedenlerden dolayı nefes alma sırasında zorluk çekebilir. Bu nedenle, veterinere gitmeli ve incelendiğinden emin olmalısınız. Veterinerler kedinin nasıl nefes aldığını takip eder, dinler ve teşhis ederler. Göğüs hastalıklarının geri çekilmesi gerekebilir, çünkü karaciğerde kanama gibi nedenlerden dolayı nefes almada zorluk olacaktır. Bu testler sonucunda hastalığın teşhisi teşhis edilir.
Astım, bronşit ve bakteriyel hastalıklar gibi vakalarda endişelenmenize gerek yoktur. İlaçla, kediniz kısa sürede eski sağlığını yeniden kazanabilir. Bu süre zarfında hareketlerine dikkat etmek, nefes alırken sık sık kontrol etmek ve şefkatli olmak çok önemlidir. Kedinizi düzenli olarak kullandığı ilaçları düzenli olarak verebilir ve beslenmeye dikkat edebilirsiniz.
Solunum hastalığına yatkın kedi ırkları
Kediler, fiziksel özellikleri nedeniyle bazı hastalıklara daha yatkındır. İran kedisi ve İngiliz shorthair kedi ırkları, düz ve küçük burun yapıları nedeniyle nefes almak zordur. Bu nedenle, solunum hastalıklarına daha yatkındır. Kedinizin burnu düzleştirilirse ve burun delikleri küçükse, daha dikkatli olmalısınız. Nefes alırken sıklıkla kontrol edebilirsiniz, olumsuz bir durumda olumsuz bir durumda önlemler alabilirsiniz.
Bize ve diğer takipçilere kedinizin cinsi ve nefes bozuklukları hakkındaki yorumlar altında sorabilirsiniz. Nefes alırken ağzınızı açan kedinizi nasıl tedavi edeceğiniz ve ne tür zorluklarınız hakkında bilgi edinebilirsiniz.