Kedilerde nefes almada zorluklar her yaşta görülebilir. Semptomlar, tedavi ve nefes darlığı ile ne yapacağınızı bilmek ister misiniz?
Kedilerde solunum zorluklarının nedenini anlamak için önce solunum sistemini bilmek gerekir. Solunum sistemi; Burun, burun kanalları, boğaz yolu, akciğerler gibi birçok bölümden oluşur. Bu nedenle, nefes alması zor bir kedi için yanlıştır. Bir kedinin akciğerlerinde kanama meydana gelebilir. Kedilerde, nefes darlığı, hafife alınmaması gereken ciddi hastalık belirtileri gösterebilir. Peki, bu hastalıklar nelerdir? Kedilerde nefes darlığına (zor nefes almaya) neden olur mu? Sizin için bilmeniz gereken tüm ayrıntıları hazırladık…
Kedilerde nefes darlığı belirtileri nelerdir?
Nefes darlığı, kedilerin kızartma, yetişkin ve yaşlı olduklarında deneyimleyebilecekleri çok yaygın bir sağlık sorunudur. Aynı zamanda, tüm kedi ırkları bu sağlık sorunuyla karşılaşabilir. Kedinizin nefes almasıyla ilgili bir sorun olduğunu fark ederseniz, nefes alırken bir ses alıp almadığınızı kontrol edebilirsiniz. Nefes alırken kediler son derece sessizdir ve karınları şişer. Nefes alırken hırıltılı bir ses çıkarırsa, sorunları olduğunu gösterir. Solunum sistemi ile sorunu olmayan kedi, dakikada 20-40 arasında nefes alacak. Bu sayılardan daha az solunum yaparsa, nefes darlığı olduğunu anlayabilirsiniz. Kedilerde nefes darlığı belirtileri nelerdir:
Nefes almaya zorlanan kedinin mide ve mide hareket eder. Burun delikleri sonuna kadar açılabilir çünkü Zor nefes alır. Burnunda nefes almaya zorlanan kedi, ağzını açabilir ve dilini çıkarabilir.
Kedilerde nefes darlığının nedenleri nelerdir?
Nefes darlığı belirtileri farklı hastalıkların habercisidir. Sadece bu semptomlara bakarak kedinizi teşhis etmek ve tedavi etmek zordur. Bu nedenle, evcil hayvanınızı en kısa sürede veterinere götürmelisiniz ve tedavi sürecinde olmalısınız. Ancak, evde uygulayabileceğiniz bir süreç yoktur. Kedinizin hareketlerini kısıtlayabilirsiniz, çünkü nefes almakta güçlük çeker. Böylece daha da zorlaşmasını engelleyebilirsiniz. Kedilerde nefes darlığının nedenleri nelerdir:
Boğazına yabancı bir nesne, burun hastalıkları, boğaz ve üst solunum yolu enfeksiyonları, akciğer hastalıkları, küçük ve düzleştirilmiş burun delikleri, tümörler, kalp problemleri, normalden daha uzun, zatürre, akciğer kanaması, akciğer kanaması, alerjisi, ashma, astma, astma, takma, Astım, astım hastalıkları, karaciğer genişlemesi, karın boşluğunda sıvı toplanması.Kedilerde sert nefes alma
Kedilerde nefes darlığı nasıl tedavi edilir?
Kedinizin nefes almakta güçlük çektiğini fark ederseniz, tek yapmanız gereken veterinere götürmektir. Nefes darlığı birçok tehlikeli hastalığın habercisi olabilir. Veterinerler, nefes alırken kediyi dinler ve olası olasılıkları göz önünde bulundurarak bazı testler yaparlar. Teşhis sonrası astım gibi bir hastalığınız varsa, belirli bir süre için klinikte tutulabilir. Sinüzit ve rinit gibi burun hastalıkları ilaçla tedavi edilebilir. Bu süreçte, kedinizin beslenme düzenine dikkat etmelisiniz ve çok fazla hareket etmesini önlemelisiniz. Aynı zamanda, kullandığı ilaçlar nedeniyle herhangi bir yan etki olup olmayacağını görmek için kedinize daha fazla zaman ayırmalısınız.
Kedilerde nefes darlığı sık sağlık sorunları arasındadır. Solunum zorluklarını, tedavi sürecini ve kedinizin kafasının deneyimini paylaşabilir ve takipçilerimizin bilgiye sahip olmasını sağlayabilirsiniz. Eksik gördüğünüz ve bunu merak ettiğiniz yorumları paylaşarak bize her zaman bir fikir verebilirsiniz.