dantel modelleri

Köpekler Meyve Yer mi? Köpeklere Yararlı ve Zararlı Meyveler

Hepimiz meyveleri seviyoruz ve tüketiyoruz çünkü sağlık için yararlı. Peki, köpekler meyve yiyor mu? Makalemizdeki en ayrıntılı şekilde açıkladık.

Köpekler, belirli bir miktarda olmaları koşuluyla, yediğimiz sebzeleri veya yiyecekleri tüketebilir. Tıpkı hayatlarımızı sadece bir yiyecekle sağlıklı bir şekilde geçiremeyeceğimiz gibi; Aynı şey köpekler için de geçerlidir ve onlara her zaman aynı besinleri veremeyiz. Yiyeceklerin veya aynı yiyeceklerin sürekli olması, köpeği sevmez ve vitamin dediğimiz mineraller yoktur. Yedikleri veya yedikleri besin maddelerinin insanlardan farklı oldukları için biliyoruz, çünkü insanlardan farklıdırlar, ancak hayatta oldukları için bazı yiyecekleri tatmaları gerekir.

Örneğin, zayıf bir bağışıklık sistemi olan bir köpek, en basit hastalığa neden olsa bile uzun süre iyileşemez veya direncini kaybettiği için sağlığı bile kaybedebilir. Yüksek bağışıklık sistemi ve vücut direncine sahip köpekler, yeterince vitamin aldıkları için kısa sürede en zor hastalığın bile üstesinden gelebilir. Köpeklerin yaşam süresi her cinsiyete göre değişse de, düzenli bakım, beslenme ve psikolojinin birkaç yıllık yaşamı olabilir.

Sokakta ve evde yaşayan köpeklerin koşulları asla eşit olmadığından, ikisi arasındaki yaşam ve hastalık farklılıkları değişebilir. Örneğin, sokak köpekleri ev köpeklerinden daha dirençlidir, çünkü dış tehlikelere ve açlığa alışırlar. Ev köpeklerinin böyle alışkanlıkları olmadığından, psikolojileri kolayca bozulabilir veya hastalanabilir. Evde bir köpek beslerseniz; Sokak köpeklerine eşit davranarak beslenme programlarını eşit olarak tutmalısınız.

Köpekler için hangi besin maddelerinin daha iyi olduğunu düşünüyorsanız, köpekler meyve yiyor mu? Soru akla gelebilir. Arkadaşlarımız meyve yemeyi severler ve farklı zevkleri olduğu için sürekli yemek isterler. Dışarıdaki köpeklere aynı gün arkadaşınıza meyve sunabilirsiniz. Bu şekilde, sokak köpeklerinin bağışıklık sistemini ve vücut direncini artırırsınız. Peki, köpekler hangi meyveleri yemeli? Ya da ne tür faydaları var? Makalemizde açıkladık.

Köpekler hangi meyveleri yiyor?Köpekler hangi meyveleri yiyor?

Köpekler hangi meyveleri yiyebilir?

Köpekler, damak tadına ve meyvelerin çok farklı ve uygun olan her yiyecek gibi. Meyve yemeye alışkın olan bir köpeğin önüne yiyecek koyduğunuzda, yemek yemez, ancak meyveyi gösterdiğinizde yemek yemeye istekli olabilir. Meyve, besin tablosunda sürekli olarak yenilmesi gereken köpeklerin gıda bölümüne dahil edilmemelidir. Tıpkı insanlar zaman zaman atıştırmalık yerken, aynı şey köpekler için de geçerlidir.

Meyve köpekler için yararlı ve sağlıklıdır, ancak çok fazla zararlı olduğunu biliyoruz. Meyvelerde yüksek şeker içeriği olduğundan, arkadaşınızı sık sık meyve etmemelisiniz. Köpekler için faydalı olan meyve miktarı iyi ayarlanmalı ve ayrıca haftada 1-2 kez verilmesi gerektiğini bilmelisiniz. Köpeğinizin alerji veya diyabet gibi sorunları varsa, kesinlikle veterinere danışarak beslenmelisiniz. Peki, köpekler hangi meyveleri yemeli? Görelim;

Muz: karbonhidrat ve potasyum, elma: potasyum, C vitamini ve lif, kayısı: antioksidan, lif, fosfor, magnezyum, kabızlık iyi gelir, a, b, c ve e vitaminler, armut: A, c, e, potasyum, Folik asit, B1 ve B2, hindistancevizi: karbonhidrat, lif, kalsiyum, demir, bakır, magnezyum, sodyum, potasyum, c, e ve k vitaminler, (sadece yumuşak yer): antioksidan, fiber, folik asit, A, C, C, E ve Vitaminler K, Kavun: Potasyum, Magnezyum, Folik Asit, Niyosin, Fiber, Tiamin, A, B ve C Vitaminler, Yaban Müdürlükleri: çinko, Selenium, Demir, Demir, A, C ve Vitaminsportacal: Fiber, Potasyum, Kalsiyum, Folik Asit, Folik Asit, Demir, A, C, B1 ve B6 Vitaminler, Kivi: C vitamini, lif ve potasyum, Mandarin: Güçlü antioksidan ve C vitamini, (1 dilim vermek istiyorsanız, tangera yemeye zorlamayın ) karpuz: su, magnezyum, potasyum, A ve C vitaminleri C, Ahududu: Potasyum, antioksidan, demir, bakır, lif, B, K ve C vitaminler, ananas: Folik asit, A ve C vitaminleri (sadece yumuşak yer) Şeftali: Magnezyum , potasyum, lif, A ve C vitaminleri, dut: kan şekeri, demir ve vitaminlerin düzenlenmesi: iyot, folik asit, omega 3, magnezyum, potasyum, C, K, B1 ve B6 vitaminleri.

Meyvelerin içeriği vitaminler içerir. Bu meyvelerin çekirdek kısımlarını kaldırarak köpeğinize vermenizi öneririz. Tahıl meyveleri 2-3; Arkadaşlarınıza 1 çorba kaşığı kadar kesilmiş meyveler sunabilirsiniz. Verme miktarını ve sıklığını aşmazsanız, sorun olmaz. Köpeğiniz sizden habersiz meyve yiyorsa veya miktarı daha fazla verirse, köpeğiniz en fazla karın ağrısına ve kusmaya sahip olabilir. Köpeğiniz daha fazla meyve yediğinde, semptomları görmeden derhal veterinere danışmalısınız.

Köpekler hangi meyveler yiyemez?Köpekler hangi meyveler yiyemez?

Köpekler hangi meyveleri yememeli?

Köpeklerin asla yememesi ve tükettiklerinde birçok olumsuzluğa neden olabileceği meyveler vardır. Arkadaşınızın uzak durması gereken meyveleri almamaya özen göstermelisiniz. Köpekler merak ediyor ve saklıyorlar çünkü her şeyi istedikleri yiyecek adına yapabilirler, ne kadar tutarsanız saklayın, bir şekilde zararlı meyveler yiyebilirsiniz. En iyisi, bu meyveleri görmeden veya satın alsanız bile hemen tüketmelisiniz. İşte köpeklerin yememesi gereken meyveler;

Üzüm ve üzüm türleri: Köpeklerde böbrek problemlerine neden olabilir, avokado: kabuk ve tohumları zehirleyebilir, incir: Şekil: Köpeklerde ishale neden olabilir, greyfurt: Asit içerdiği için köpeğin midesine zarar verebilir, sindirim zorluklarına ve ishale neden olabilir, Quince, bazı köpeklerde alerjik reaksiyonların tartışmalı bir konu olduğunu göstermektedir. Bununla birlikte, köpeğinizi ayva yapmamaya dikkat etmelisiniz, Mango: Köpeklere verilmesi önerilmez çünkü tartışmalı bir konudur. Sindirim bozukluklarına, nar: sindirim problemleri görülebilir, erik, erik: et ve çukur kısmı güvenli değildir çünkü köpekler için zehirlidir, kiraz: Kirazdaki çukur köpeklerin zehirlenmesine neden olabilir, limon: Limon meyve değildir , ama köpekler için zararlı. Köpeği zehirleyebilir veya vücut üzerinde birçok yan etkiye neden olabilir.

formda. Köpekler bu meyveleri yerse, sağlıklarını olumsuz etkileyebilirler. Meyveleri asla yememesi gereken köpeklere vermemelisiniz. Söylediğiniz meyve köpeğinizde birçok sağlık sorununa neden olabilir. Köpeğinizin bu meyveleri yediğini görürseniz, derhal veterinere danışmalısınız ve ne kadar yediğini söylemelisiniz.

Yorum yapın